Media Center Remote voor de iPhone (Windows 7)

(Laatst bijgewerkt: ) · Gonny van der Zwaag

media center remoteStel, je hebt de beta van Windows 7 al geïnstalleerd en je wilt daar ook wel eens na zessen van genieten. Net als bij Windows Vista zit er in de meeste versies van Windows 7 een Media Center ingebakken, waarmee je tv kunt kijken en audio/video kunt afspelen. Ontwikkelaar Richard Penner is er vroeg bij: hij heeft nu al een Media Center Remote voor Windows 7 uitgebracht. Met deze Media Center Remote kun je op afstand het afspelen van audio en video bedienen. Het werkt via je Wi-Fi-netwerk.

Dat Richards website eruit ziet alsof het voor slechtzienden is bedoeld, heeft een reden: er is rekening mee gehouden dat je de teksten ook op een afstand van een paar meter op je tv-scherm kunt lezen.

De applicatie zelf ziet er best handig uit: op één scherm staan knoppen voor opname, volume en kanaal wijzigen, vooruit- en achteruit spoelen, etc. Via een shortcut linksonder in het scherm kun je meteen naar foto’s, video’s, muziek of tv springen. Een knop voor de tv-gids is er niet, maar daarvoor moet je dan maar de gewone afstandsbediening erbij pakken.

De installatie bestaat uit twee stappen: je installeert de Media Center Server op de Windows 7-pc, installeert Media Center Remote op de iPhone en vult vervolgens het IP-adres van je pc in. Beide moeten op hetzelfde netwerk zijn aangemeld.

media center remote   media center remote

En voor wie denkt: huh, Windows 7, heb ik iets gemist? Er is op dit moment een Release Candidate van Windows 7 in omloop, die op 1 juni 2010 afloopt. Vóór die datum moet de definitieve versie van Windows 7 al beschikbaar zijn; Microsoft heeft beloofd dat de nieuwe Windows-versie voor de kerstdagen van 2009 in de winkel ligt. De eerder verspreide publieke beta loopt op 1 juni af. Vanaf dat moment zal het besturingssysteem elke 2 uur automatisch afsluiten; na 1 augustus is de beta helemaal niet meer te gebruiken.

Downloaden: Media Center Remote (€3,99)
Tipgever: Paul

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Ze heeft een 38mm Apple Watch van staal met wisselende bandjes (nylon is favoriet) en een 256GB iPhone 7 Plus matzwart. In haar vrije tijd schrijft ze over slimmer fit worden op Fithacking.nl en over slimmer eten op Eetblog.nl.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.