Klout brengt officiële app voor iPhone uit

·

klout voor iphoneKlout is een dienst waarmee je de online invloed van mensen onderling kunt vergelijken. Hoe meer je op sociale netwerken als Twitter, Facebook, Google+, LinkedIn en Foursquare actief bent, hoe hoger je score. Vier maanden geleden kondigde Klout aan dat ze een officiële iPhone-app zouden uitbrengen. Inmiddels is de app uit, maar eerlijk gezegd: de functionaliteit valt een beetje tegen. Na het installeren meld je je aan met je Twitter- of Facebook-account. Vervolgens krijg je te zien wat je kloutscore is, wie jouw beïnvloeders zijn en wie je zelf beïnvloedt. Eventueel kun je doorklikken naar andere mensen, om te kijken hoe ze scoren.

Klout is uiteindelijk maar een cijfertje, dat wordt bepaald op basis van allerlei criteria. Ben je heel actief, invloedrijk en populair op Twitter, maar doe je niets op Facebook of Google+, dan kan je score wel eens lager uitpakken dan je had gewild. Zelf gebruikte ik al een tijdje de – onofficiële app – Kloutscore, die je een lijstje laat zien van de kloutscores van mensen die je hebt opgezocht. Open je de app, dan wordt de score van de mensen die jij interessant vindt, meteen opnieuw bepaald.

De officiële app doet dat niet. Daarin staat alleen je eigen score en je eigen profiel centraal. Jezelf vergelijken met vrienden gaat een stuk lastiger. Je kunt wel via je influencers doorklikken totdat je uiteindelijk uitkomt bij die ene vriend die je wilt natrekken, maar je moet maar net geluk hebben dat die vriend ergens in een lijstje staat. Toch biedt de officiële Klout-app nog wel wat leuke extra’s. Zo wordt je kloutscore in een badge op het appicoon getoond, zonder dat je de app hoeft te openen. Je kunt ook push-notificaties instellen, voor als iemand je +K geeft of wanneer je kloutscore wijzigt. De score loopt van 0 tot 100 en boven de 50 kun je zeggen dat iemand behoorlijk wat invloed heeft.

Wat niet mogelijk is, is het uitdelen van +K’s vanuit de app. Als je vindt dat iemand deskundig is op een bepaald gebied, dan kun je hem/haar een +K geven. Mijn specialismen, dus de onderwerpen waarop anderen mij de meeste punten hebben gegeven, zijn iPhone, technologie en journalistiek. Je hebt daar zelf geen invloed op, al kun je natuurlijk wel bij je vrienden gaan bedelen of ze je alsjeblieft een +K op een bepaald gebied willen geven.

Downloaden: Klout for iPhone (gratis)

klout iphone 2   klout iphone 1

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

7 reacties

 1. door Frankie

  Klout? Was dat niet die cowboy die gezeten op zijn paard in New York de misdaad bestreed?

  On topic: dit moet erg frustrerend zijn door al diegene die obsessief alle social media sites bij proberen te houden. Nu gaat iedereen natuurlijk zoveel mogelijk “héél belangrijke” berichten posten om maar hoog te scoren.
  Wat ben ik blij dat ik nooit meegedaan heb aan die onzin.

  Beantwoorden Quote

 2. door benjamin

  Hahahaha laat mij niet lachen. Mensen get a life, als je hiermee bezig bent. Een app die aangeeft hoe beïnvloedbaar jezelf bent, hoe je andere mensen beïnvloed en hoe populair je bent op twitter of facebook. Lees dat eens goed, populair op twitter of facebook. Het leven draait tegenwoordig om de sociale media, ik doe er zelf ook aan mee maar houdt mijzelf er niet mee bezig om te kijken hoe populair ik daar op ben. Mijn leven bestaat uit het leven van de real world in plaats van popie jopie te spelen op twitter en net doen als kijk mij eens een hogere scorehebben dan jij. Ik ben populairder…. Sooo? Achja ben maar een boerenlul uit Friesland natuurlijk!

  Beantwoorden Quote

 3. door Mondo

  Inderdaad. Heel die sociale media is echt een vreselijk fenomeen. De nadelen wegen niet op tegen de voordelen.

  Beantwoorden Quote

 4. door misterrr

  Moet je hier nou blij mee zijn? Best wel sneu om zoveel mogelijk actief te zijn op social media om hoge punten te krijgen.

  Beantwoorden Quote

 5. door BdR

  Over Klout; geheel mee eens, social media blijft een raar verschijnsel.

  Wat is er nog “social” aan dit soort neurotische cijferlijstjes..?!

  Beantwoorden Quote

 6. door nick

  Achja… Klout. Leuk geintje, maar echt representatief is het niet. Zit nu zelf op een score van 56 en ben eigenlijk helemaal niet zo actief.

  Beantwoorden Quote

 7. door Tony

  @Nick: En Gonny was zo trots om te laten zien dat ze 54 punten had en dus ‘behoorlijk wat invloed heeft’. Sneu…

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.