Klout brengt officiële app voor iPhone uit

· Gonny van der Zwaag

klout voor iphoneKlout is een dienst waarmee je de online invloed van mensen onderling kunt vergelijken. Hoe meer je op sociale netwerken als Twitter, Facebook, Google+, LinkedIn en Foursquare actief bent, hoe hoger je score. Vier maanden geleden kondigde Klout aan dat ze een officiële iPhone-app zouden uitbrengen. Inmiddels is de app uit, maar eerlijk gezegd: de functionaliteit valt een beetje tegen. Na het installeren meld je je aan met je Twitter- of Facebook-account. Vervolgens krijg je te zien wat je kloutscore is, wie jouw beïnvloeders zijn en wie je zelf beïnvloedt. Eventueel kun je doorklikken naar andere mensen, om te kijken hoe ze scoren.

Klout is uiteindelijk maar een cijfertje, dat wordt bepaald op basis van allerlei criteria. Ben je heel actief, invloedrijk en populair op Twitter, maar doe je niets op Facebook of Google+, dan kan je score wel eens lager uitpakken dan je had gewild. Zelf gebruikte ik al een tijdje de – onofficiële app – Kloutscore, die je een lijstje laat zien van de kloutscores van mensen die je hebt opgezocht. Open je de app, dan wordt de score van de mensen die jij interessant vindt, meteen opnieuw bepaald.

De officiële app doet dat niet. Daarin staat alleen je eigen score en je eigen profiel centraal. Jezelf vergelijken met vrienden gaat een stuk lastiger. Je kunt wel via je influencers doorklikken totdat je uiteindelijk uitkomt bij die ene vriend die je wilt natrekken, maar je moet maar net geluk hebben dat die vriend ergens in een lijstje staat. Toch biedt de officiële Klout-app nog wel wat leuke extra’s. Zo wordt je kloutscore in een badge op het appicoon getoond, zonder dat je de app hoeft te openen. Je kunt ook push-notificaties instellen, voor als iemand je +K geeft of wanneer je kloutscore wijzigt. De score loopt van 0 tot 100 en boven de 50 kun je zeggen dat iemand behoorlijk wat invloed heeft.

Wat niet mogelijk is, is het uitdelen van +K’s vanuit de app. Als je vindt dat iemand deskundig is op een bepaald gebied, dan kun je hem/haar een +K geven. Mijn specialismen, dus de onderwerpen waarop anderen mij de meeste punten hebben gegeven, zijn iPhone, technologie en journalistiek. Je hebt daar zelf geen invloed op, al kun je natuurlijk wel bij je vrienden gaan bedelen of ze je alsjeblieft een +K op een bepaald gebied willen geven.

Downloaden: Klout for iPhone (gratis)

klout iphone 2   klout iphone 1

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze in haar vrije tijd over slimmer fit worden op de website Fithacking.nl. Ze is bijna altijd online.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.