Jimi Hendrix: The Complete Experience als gratis app op iPhone en iPad

·

jimi-hendrixGitaarvirtuoos Jimi Hendrix mag dan al jaren dood zijn, vergeten is hij nog niet. In een pas verschenen officiële app van Sony Music vind je allerlei informatie rondom deze artiest. Een discografie natuurlijk, met iTunes-integratie zodat je de nummers meteen kunt kopen. Maar ook een filmografie, waaruit duidelijk wordt in hoeveel documentaires, concertfilms en andere video’s onze gitaarheld te zien was. Er zijn ook foto’s, videoclips en andere multimedia-items te zien van de optredens.

Een locatiefunctie waarschuwt je wanneer je in de buurt komt van een gedenkwaardige Hendrix-plek. Met AirPlay kun je het aanwezige materiaal meteen op je Apple TV afspelen of via je AirPlay-speakers afspelen. De app maakt duidelijk waarom Jimi Hendrix zoveel generaties muziekfans heeft weten te inspireren met zijn songteksten en zijn gitaarsolo’s. Ook interessant voor mensen die de artiest nog niet kennen.

Downloaden: Jimi Hendrix (gratis)

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture. Deze maand verschijnt na twee jaar schrijven, schrappen en testen haar boek 'Fit met apps en wearables'. Nu in de boekwinkel!

7 reacties

 1. door Erik

  Oeh nice, zometeen maar eens even binnenhalen.

  Beantwoorden Quote

 2. door patricia

  Jazeker nice!
  Mijn gitaarheld!

  Beantwoorden Quote

 3. door Dennis

  “Ook interessant voor mensen die de artiest nog niet kennen”

  Sorry hoor, is ook niet mijn dagelijkse portie muziek wat uit mijn speakers komt rollen, maar ik denk dat nov

  Beantwoorden Quote

 4. door Dennis

  (sorry) iPC app …

  … Ik denk dat bovenstaande tekst zeker wel afgesloten had kunnen worden met:

  “Voor wie deze artiest nog niet kent: Jimi Hendrix behoort tot algemene muziek opvoeding, zeker downloaden dus! Verplicht luister-voer! Ik ga hem eens even bekijken, zal inmiddels wel binnen zijn!

  Beantwoorden Quote

 5. door BYM

  Dit programma vereist iOS5 …. :r

  Beantwoorden Quote

 6. door hans

  Maar al deze info is toch ook gewoon terug te vinden in de itunes app? Waarom moet voor elke artiest een aparte app gemaakt worden :s

  Beantwoorden Quote

 7. door Jo

  Bedankt voor de tip.
  Hele mooie app en veel informatie. Véél meer dan wat je in itunes kan vinden.

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.