iPhone-gamers maken kans op plek in Guinness World Records Gamer’s Edition

27 april 2012, 22:31 · Bastiaan Vroegop

GuinnessSpeel je Mega Jump, Slam Dunk Basketball of Monster Shooter op je iPhone, dan komt je naam misschien in het Guinness World Records Gamer’s Edition-boek te staan. De highscores van deze spellen worden via de dienst Swarm van Klip bijgehouden, waarvan de hoogste scores meedingen voor een plek in het bekende recordboek. Ook Android-spelers met dezelfde games dingen mee naar de eretitel.

Swarm is een systeem van advertentieplatform Klip, dat de scores en behaalde prestaties in ondersteunde games bijhoudt. De hoogst scorende spelers worden vervolgens beloond met prijzen. Het spel Mega Jump maakte hier eerder al meermaals gebruik van, maar nu biedt Swarm een interessante prijs voor de games Mega Jump, Slam Dunk Basketball en Monster Shooter: is jouw score het hoogst, dan komt je naam in het befaamde recordboek. In de praktijk is de wedstrijd een slimme manier van de ontwikkelaars om iPhone-bezitters zo ver te krijgen om hun games te spelen.

Guinness World Records Gamer’s Edition is een aftakking van het bekende recordboek, dat speciaal is toegespitst op games. Het boek wordt sinds 2008 jaarlijks uitgegeven, terwijl het originele Guinness recordboek om het jaar verschijnt.

Downloaden: Mega Jump (gratis)
Downloaden: Monster Shooter (gratis)
Downloaden: Slam Dunk Basketball (gratis)

door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er ergens een gelekte iPhone te vinden of zijn er geruchten over een nieuwe Apple Store, dan is hij daar als eerste op de redactie bewust van. Loopt de laatste tijd heel Amsterdam door terwijl hij de iOS-locatiegame Ingress speelt.

Gerelateerde berichten

5 reacties

 • an1lo
  2 years

  Leuke actie!

  Antwoord Quote

 • sb
  2 years

  Dan mogen ze wel eerst wat doen aan die jailbreakers, die net als in gamecenter 10 miljoen/miljard punten hebben en maar 40 spellen.

  Enorm fraudegevoelig denk ik.

  Antwoord Quote

 • Julio
  2 years

  @sb: Dat dacht ik ook al… De enige mensen die hier hoog komen zijn cheaters…

  Antwoord Quote

 • Jelmer
  2 years

  Jup, maar cheaters vind je overal, zelfs op Playstation spellen zoals Battlefield! Ze hadden het boek beter de titel kunnen geven Guinness World Record Cheaters Edition kunnen noemen ;’)

  Antwoord Quote

 • Enes
  2 years

  @sb: Wanneer je een spel verwijderd van je iPhone word er gevraagd of deze ook verwijderd moet worden uit je gamecenter (je punten blijven wel staan). Ik heb zelf een totaalscore van 24k en er staan maar 10 spellen bij. Dus het wilt niet gelijk zeggen dat zo iemand gecheat heeft.

  Wel is het inderdaad zo dat er een hoop onmogelijk scores zijn. Of dit nou vekregen is door een bug of door een hack. Ik blijf het storend vinden dat hier niks aan gedaan word.

  Een voorbeeld: Cut the Rope Cardboard Box Leaderboard.
  De ~250 hoogste scores zijn onmogelijk en zijn al minimaal 3 maanden onveranderd. Erg jammer dat hier niks aan word gedaan.

  En om het on topic te houden, ik vind deze 3 spellen het niet eens waard om de moeite te doen.

  Antwoord Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.