iPhone-gamers maken kans op plek in Guinness World Records Gamer’s Edition

(Laatst bijgewerkt: ) · Bastiaan Vroegop

GuinnessSpeel je Mega Jump, Slam Dunk Basketball of Monster Shooter op je iPhone, dan komt je naam misschien in het Guinness World Records Gamer’s Edition-boek te staan. De highscores van deze spellen worden via de dienst Swarm van Klip bijgehouden, waarvan de hoogste scores meedingen voor een plek in het bekende recordboek. Ook Android-spelers met dezelfde games dingen mee naar de eretitel.

Swarm is een systeem van advertentieplatform Klip, dat de scores en behaalde prestaties in ondersteunde games bijhoudt. De hoogst scorende spelers worden vervolgens beloond met prijzen. Het spel Mega Jump maakte hier eerder al meermaals gebruik van, maar nu biedt Swarm een interessante prijs voor de games Mega Jump, Slam Dunk Basketball en Monster Shooter: is jouw score het hoogst, dan komt je naam in het befaamde recordboek. In de praktijk is de wedstrijd een slimme manier van de ontwikkelaars om iPhone-bezitters zo ver te krijgen om hun games te spelen.

Guinness World Records Gamer’s Edition is een aftakking van het bekende recordboek, dat speciaal is toegespitst op games. Het boek wordt sinds 2008 jaarlijks uitgegeven, terwijl het originele Guinness recordboek om het jaar verschijnt.

Downloaden: Mega Jump (gratis)
Downloaden: Monster Shooter (gratis)
Downloaden: Slam Dunk Basketball (gratis)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er als de kippen bij als ergens gelekte iPhone-onderdelen of Apple Store-geruchten opduiken. Kijkt een keer of honderd per dag op zijn spacegrijze Apple watch Sport.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.