Eindexamen: oefenen voor je VMBO-examen met iPhone-app

·

Eindexamen iPhone app VMBO voorbeeldvragenGeschiedenis, Aardrijkskunde, Economie, Biologie, Nederlands, Engels, Duits en Frans. Binnenkort staan VMBO-leerlingen voor hun laatste beproeving van de vakken die ze vier jaar lang hebben moeten leren. De apps Eindexamen en de gratis probeerversie Eindexamen Lite schotelen je vragen voor die je op het examen zou kunnen krijgen en je zo voorbereiden voor de grote slottoets.


Eindexamen VMBO iPhone urine vraagDe Eindexamen-app is een initiatief van de bijbehorende website Eindexamensite.nl. De betaalde versie kost 2,39 euro en voor dat geld krijg je een stuk meer vragen per examenvak dan de gratis versie, waarin het aantal zich beperkt tot tien vragen per vak. Zo krijg je bij Nederlands vragen over een reclame-uiting en mag je vervolgens de alinea’s van een tekst ontleden. Helaas valt het daarbij op dat de applicatie gehaast in elkaar is gezet. De reclame-uiting in kwestie is uitgevoerd in slechte resolutie waardoor het lezen ervan wat lastig is, je kan de uiting niet inzoomen en hij valt deels van de pagina af. Betreurenswaardiger is nog dat ook delen van de antwoorden simpelweg niet in de huidige knoppen passen. Of je nou goed of fout beantwoordt; je weet niet precies wat een antwoord behelst.

Eindexamen VMBO iPhone geldvraagEindexamen werkt in opzet helder. Per goed beantwoorde vraag krijg je een punt en aan het einde van de rit word je cijfer opgemaakt. Tussentijds zie je in de rechter bovenhoek van het scherm hoeveel punten je op een toets hebt vergaard. Druk je op een fout antwoord, dan zie je meteen wat het goede antwoord moet zijn. Je kan dan meteen een puntje sjoemelen, door het goede antwoord alsnog in te drukken.

De app is een geschikt middel om je examenkennis mee te testen, maar verrekend met de onvolledige antwoorden en moeilijk leesbare voorbeelden, is de Eindexamen-app zelf een beetje hakken-over-de-sloot werk. iPad-bezitters mogen er een punt bij optellen: de apps zijn universeel en beter leesbaar op Apple’s tablet.

Downloaden:

door Bart Breij

Is de appmeister van iCulture, die zijn nieuwe iPhone 6 aangrijpt om eens goed de bezem te halen door de 1150 geïnstalleerde apps. Heeft onder andere Tweetbot, Acompli, Forza en Vivino op zijn homescreen staan.

11 reacties

 1. door job

  hoezo alleen vmbo?

  Beantwoorden Quote

 2. door Joey

  Inderdaad, hoezo alleen VMBO? Ook havo- en vwo-leerlingen doen over een paar weken examen.

  Beantwoorden Quote

 3. door Jaap

  Ja wanneer vwo daar heb ik meer aan

  Beantwoorden Quote

 4. door koen

  Hahaha wij krijgen eindexamens vmbo als oefening in de 2e :p

  Beantwoorden Quote

 5. door sterktuh

  Zijn de examens niet net voorbij ?

  Beantwoorden Quote

 6. door Jeroen

  Als je nagaat dat de meisjes die ooit in Lekker Slim zaten ook een VMBO hebben, dan ben ik erg benieuwd wat voor een vragen er in deze oefenstof zitten. Krijg bijna de neiging om de app te kopen om het te zien…

  Beantwoorden Quote

 7. door ryan

  Ik vind zulke apps nogal impulsief, kort door de bocht en laat goed zien in wat voor maatschappij we belanden/beland zijn.

  Ik zit momenteel zelf ook in de examenklas (VWO) en ik moet natuurlijk ook leren en oefenen. Echter zie ik geen enkele reden om deze app te gebruiken -gratis of betaald- want er zijn een tich aantal sites (weet niet of ik de link hier mag achterlaten) waar je met oud-examens en daarbij ook correctievoorschriften kan voorbereiden en oefenen op je centraal schriftelijk. Deze zijn voor iedereen toegangelijk.
  Daarnaast lijkt het mij dat dergelijke ontwikkelaars juist uit oud-examens opgave zullen halen willen ze uberhaupt een beetje kwaliteit in hun app hebben. want het lijkt mij niet dat zij zelf opgave gaan bedenken die op examenniveau liggen.

  ik vraag me af hoe jullie hierover denken?

  Beantwoorden Quote

 8. door Julio

  @ryan: Dat jouw reactie nogal kort door de bocht is… Ik neem aan dat de app gewoon oude examens heeft gepakt en ze in een interactieve layout gestopt heeft. Je betaalt niet voor de vragen, maar voor de app eromheen.

  Beantwoorden Quote

 9. door Henk

  @ryan: dat je “tich” best mag spellen als “tig” als je straks VWO examen doet en dat je je moet realiseren dat het meervoud van opgave, opgaven is…

  Beantwoorden Quote

 10. door Dominique

  @Koen en @Jeroen

  Wat een kinderachtige reacties geven jullie. Waarom doen jullie alsof het VMBO slechter is dan het VWO of de HAVO.
  Fijn voor je Koen dat je in de 2e al oefenexamens kon maken van de VMBO. Ga het vieren koop een lolly.

  Voor VMBO-ers zijn de examens pittig en zij zijn er zenuwachtig voor en leren hard. En iedereen heeft zn sterke en zwakke kanten. Triest als je denkt te moeten opscheppen over je opleidingsniveau.

  Beantwoorden Quote

 11. door Delano

  Idd, ik vind het ook erg kinderachtig wat jullie hier posten. Ik heb morgen zelf mijn eerste VMBO-examen en ik ben daar inderdaad zenuwachtig voor. Een hoger niveau betekent vaak ook meer stof in een kortere tijd en hoeft niet altijd perse moeilijker te zijn. Sowieso is wat een Havo-leerling aan opdrachten maakt onbekend voor de VMBO’er, maar waar mensen zich nog wel eens in willen vergissen is dat andersom precies hetzelfde geldt. Uitgezonderd wiskunde zijn er weinig verschillen tussen Havo- en VMBO-niveau.

  Beantwoorden Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.