Eindexamen: oefenen voor je VMBO-examen met iPhone-app

· Bart Breij

Eindexamen iPhone app VMBO voorbeeldvragenGeschiedenis, Aardrijkskunde, Economie, Biologie, Nederlands, Engels, Duits en Frans. Binnenkort staan VMBO-leerlingen voor hun laatste beproeving van de vakken die ze vier jaar lang hebben moeten leren. De apps Eindexamen en de gratis probeerversie Eindexamen Lite schotelen je vragen voor die je op het examen zou kunnen krijgen en je zo voorbereiden voor de grote slottoets.


Eindexamen VMBO iPhone urine vraagDe Eindexamen-app is een initiatief van de bijbehorende website Eindexamensite.nl. De betaalde versie kost 2,39 euro en voor dat geld krijg je een stuk meer vragen per examenvak dan de gratis versie, waarin het aantal zich beperkt tot tien vragen per vak. Zo krijg je bij Nederlands vragen over een reclame-uiting en mag je vervolgens de alinea’s van een tekst ontleden. Helaas valt het daarbij op dat de applicatie gehaast in elkaar is gezet. De reclame-uiting in kwestie is uitgevoerd in slechte resolutie waardoor het lezen ervan wat lastig is, je kan de uiting niet inzoomen en hij valt deels van de pagina af. Betreurenswaardiger is nog dat ook delen van de antwoorden simpelweg niet in de huidige knoppen passen. Of je nou goed of fout beantwoordt; je weet niet precies wat een antwoord behelst.

Eindexamen VMBO iPhone geldvraagEindexamen werkt in opzet helder. Per goed beantwoorde vraag krijg je een punt en aan het einde van de rit word je cijfer opgemaakt. Tussentijds zie je in de rechter bovenhoek van het scherm hoeveel punten je op een toets hebt vergaard. Druk je op een fout antwoord, dan zie je meteen wat het goede antwoord moet zijn. Je kan dan meteen een puntje sjoemelen, door het goede antwoord alsnog in te drukken.

De app is een geschikt middel om je examenkennis mee te testen, maar verrekend met de onvolledige antwoorden en moeilijk leesbare voorbeelden, is de Eindexamen-app zelf een beetje hakken-over-de-sloot werk. iPad-bezitters mogen er een punt bij optellen: de apps zijn universeel en beter leesbaar op Apple’s tablet.

Downloaden:

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Testte ruim 20.000 apps voor iCulture en schreef er meer dan 6000 artikelen over. Geeft als Appmeister nu appadvies aan ontwikkelaars, van concept tot communicatie.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.