DrawQuest voor iPad: elke dag een nieuwe tekenopdracht

· Gonny van der Zwaag

drawquest superheroHet zou zo maar eens de nieuwste hit op de iPad te kunnen worden: DrawQuest. De app is gemaakt door Chris Poole van 4chan en draait niet om prestaties leveren of competitie. In plaats daarvan is het bij de iPad-app DrawQuest de bedoeling om zo creatief mogelijk te zijn. Dagelijks krijg je een tekenopdracht die je met de beschikbaar gestelde tekentools moet uitvoeren. Er zit zelfs een serieuze boodschap achter deze app: namelijk dat je creativiteit op school verloren gaat omdat je telkens ingeprent krijgt dat je alleen met wiskunde en exacte vakken later een baan kunt vinden. DrawQuest probeert die creatieve vonk weer tot leven te wekken.

Je kunt in DrawQuest terugzien hoe een tekening ontstaan is, maar je kunt ook een sterrenwaardering geven aan tekeningen die door anderen zijn gemaakt. Leuk voor tekenaars van alle leeftijden, met of zonder veel talent. Je kunt extra kleuren unlocken door actief gebruik te maken van de app. Wat de app zo leuk maakt, is dat je niet tegen een wit vel ‘papier’ aan zit te kijken, maar dat je opdrachten krijgt waar je meteen iets mee kunt. Zo moet je de tekening hieronder afmaken om te zorgen dat de ridder bij de prinses komt. Dat levert je 5 punten op, die je kunt inwisselen voor meer tekentools. In andere opdrachten moet je in een tv-scherm tekenen wat er op de buis is, tekenen wat er aan het einde van de regenboog te vinden is of zorgen dat een pinguïn onderdak krijgt in een passend huisje.

Downloaden: DrawQuest (gratis, iPad, iOS 5.1+)

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze over slimmer fit worden op de website Fithacking.nl. Op 15 maart 2015 spreekt Gonny op SxSW over wearables.

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

    Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke feedback?
    Meld het ons via het speciale contactformulier!