iPad-app vervangt bijbel bij eedaflegging brandweerpersoneel

Brandweerpersoneel in Atlantic City gebruikten een iPad bijbelapp om de eed af te leggen, omdat er geen papieren bijbel voorhanden was. Ook in Nederland wordt de papieren bijbel

holy bibleDe autoriteiten van Atlantic City laten zien hoe sterk technologie oprukt in ons dagelijks leven. Bij de eedaflegging van brandweerpersoneel gebruiken ze geen gedrukte bijbel, maar een bijbelapp op de iPad. De iPad-app werd gebruikt bij de eedaflegging van een aantal brandmeesters en commandeurs bleek geen gedrukte bijbel beschikbaar. Gelukkig was er wel een iPad met daarop een bijbelapp. Een video van de lokale NBC40-zender laat zien hoe acht medewerkers hun hand op de iPad leggen, terwijl ze de eed afleggen.

Vrienden en familie waren daarbij aanwezig. Het zal niet de eerste keer zijn dat een bijbelapp dienstdoet als vervanger van een gedrukte bijbel, maar de lokale nieuwszender vond het interessant genoeg om er aandacht aan te besteden.

Overigens is een bijbel niet verplicht om de eedaflegging uit te voeren, maar het wordt bij een officiële ceremonie in de VS wel als standaardprocedure beschouwd.

NBC40.net

Ook in Nederland rukt de iPad langzaam op als vervanger van de papieren bijbel. Zo gebruikt Wouter van der Toorn, voorganger bij een baptistengemeente in Doetinchem, de iPad al sinds 2010 tijdens zijn preken. „Niet dat ik in een heel hippe kerk voorga. Het is gewoon gemakkelijk”, zegt Van der Toorn in het Reformatorisch Dagblad. Een oproep op de website creatov.nl leverde Van der Toorn twintig reacties op van voorgangers, waarvan de helft aangaf wel eens een tablet mee te nemen op de preekstoel. Het handige van een digitale bijbel is dat je makkelijker je favoriete fragmenten met een markeerstift kan aanstrepen. In De iPad Dominee (PDF) legt Van der Toorn zijn werkwijze uit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 februari 2013, 11:59
Categorie Uncategorized
Onderwerp bijbel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.