Crimson Keyboard: Nederlands toetsenbord voegt snel woorden in

· Bart Breij

Een van de beste iPhone-toetsenborden komt uit Nederland. We reviewen het gloednieuwe Crimson Keyboard en zijn overtuigd.

22 reacties

 1. Mooi icon!

 2. Dit is mooi zeg prachtige top
  Type gaat veel sneller. Het is wel even wennen maar echt top hoor ben er erg blij mee.

 3. Je moet toch altijd weer naar het oude bord toe om een emoticon te tikken. Heb 5 toetsenborden op m’n iPhone staan, allemaal niet geactiveerd omdat het niet lekker werkt. Tevens vind ik sommige toetsenborden zoals Swype erg houterig als je van horizontaal naar verticaal gaat. Slide eens naar beneden in je beginscherm, dan zie eerst snel een gat en dan past een toetsenbord.
  Hoop dat Apple bij 8.2 ons eigen toetsenbord gaat aanpassen zoals de originele Engelse.

 4. Ik heb zowel NL als US geinstalleerd, maar hij blijft alleen maar met engelse suggesties komen. Heb zelfs engels ook al verwijderd. Maar niks helpt. Wat doe ik verkeerd?

 5. Bij mij crashed die zodra ie het toetsenbord opent. Dat is me nog bij geen enkel ander toetsenbord overkomen. Tips iemand?

 6. @RVJ: Hoi, heb je volledige toegang aan laten staan tijdens het installeren en deïnstalleren van de talen?

 7. Heb de app geïnstalleerd. Via algemeen heb ik het toetsenbord ingesteld. Maar zodra ik hem wil gebruiken, kan ik wel via dat icoontje van Emoji het toetsenbord instellen maar als ik erop klik komt ie heel even tevoorschijn en daarna gaat ie direct terug naar het standaard toetsenbord. Ook als ik het standaard toetsenbord verwijder via algemeen doet ie t niet… Kan iemand mij helpen?!! Wil m zo graag proberen!

 8. Deze app werkt niet!!! Heb alles geprobeerd maar crasht iedere keer en direct als je het toetsenbord selecteert. Geüpgraded, opnieuw geïnstalleerd, alle settings gecheckd, full access gegeven. Tot nu toe zonde van de 1,79!
  Heb een email aan de maker gestuurd.

 9. @downnootje: Gelukkig ben k niet de enige!! Hoop dat dit snel opgelost kan worden..

 10. @RVJ: Ik heb exact hetzelfde probleem. Zodra ik echter volledige toegang aanzet, werken de Nederlandse suggesties wel. Geen duurzame oplossing, hopelijk snel gefixt door de ontwikkelaar.

 11. app crasht bij mij ook…

 12. Werkt top op een iphone 5s, maar bagger op een ipad air 2. Bij deze laatste blijft het toetsenbord crashen, springt steeds weer naar emoji toetsenbord, geeft vaak alleen Engelse suggesties ondanks dat alleen NL toetsenbord is geinstalleerd. Het is een prachtig toetsenbord op mijn iphone 5s, maar ronduit slecht op de ipad.

 13. Nou bij mij op een iphone 5s 64Gb werkt het perfect.

 14. Bij mij blijft hij ook alleen maar engelse suggesties geven, heb van alles al geprobeerd, alleen als ik volledige toegang geeft hou ik de Nederlandse suggesties, volgens mij moet het ook lukken zonder volledige toegang.

 15. Door positieve recensie meteen gekocht, maar deze app is helaas nog lang niet af. jullie hebben veel te vroeg gejuicht. Helaas. Geld terug!

 16. Zelfs de kleuren werken niet. Ik krijg nu rood, blauw, grijs en groen door elkaar. Ik ben geen klager, en vergissen is menselijk. Maar deze app had niet in de verkoop mogen komen. Gewoon nog niet af.

 17. Dat bedoel ik dus, wederom een toetsenbord die niet goed functioneert.

 18. Dank voor deze uitgebreide review. Ik denk dat we de komende tijd nog veel meer nieuws zullen lezen over diverse alternatieve toetsenborden-apps; de ontwikkelingen zijn pas net begonnen.

  Overigens, kunnen jullie aub iets zorgvuldiger met de Nederlandse taal omgaan? “… duikt de kop op…”? Het is of steekt de kop op, of duikt op, maar zeker geen verhaspeling van die twee!

 19. iPhone 4S: keyboard verdwijnt direct weer. Werkt dus niet. Kortom zinloos hier geld aan te spenderen.

 20. Hierbij opheldering over een aantal zaken:

  – We zijn ons bewust van crashes bij iPhone 4S en iPhone 5 gebruikers. We zullen vandaag nog een update bij Apple indienen om dit op te lossen.

  – Op dit moment bieden we zoals de omschrijving al zegt geen officiële iPad ondersteuning. Je kunt de iPhone versie zoals andere apps ook op je iPad installeren, maar we garanderen dan nog niet dat het werkt. Officiële iPad ondersteuning en optimalisatie wordt gratis toegevoegd in een toekomstige update.

  – Volledige toegang moet aan blijven staan om andere talen dan Nederlands te gebruiken voor Voorspellend Typen. Volledige toegang is een overkoepelende term die het toetsenbord meer permissies geeft. Als dit uitstaat kan de Crimson app het toetsenbord niet laten weten dat je Nederlands wil gebruiken. We gaan kijken of er een manier is om dit te laten werken met Volledige toegang uitgeschakeld.

 21. @Doney den Ouden Is het mogelijk om een andere kleur toetsenbord te kiezen? Vind het contrast van de voorgestelde woorden te slecht, kan het amper lezen doordat de kleur niet goed is.

  Dank

 22. @Ruud: We gaan in volgende versies meer toegankelijkheidsopties inbouwen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.