pushh-icoon-groot

Pushh: fitness selfies maken met Nederlandse iPhone-app

Met de Nederlandse app Pushh kun je fitness-selfies maken, waarbij een raster zorgt dat je steeds in dezelfde houding op de foto staat.

Fitness selfies zijn momenteel een hype op Instagram. Je maakt een foto terwijl je jezelf in het zweet werkt en krijgt (als het goed is) flink wat duimpjes omhoog van je volgers. De nieuwe Nederlandse iPhone-app Pushh helpt je bij het maken van die fitness selfies: met een raster of een halftransparante weergave van een eerdere foto zorg je dat je steeds in dezelfde houding op de foto staat, zodat je goed kunt vergelijken.

pushh-fitness-selfies

Pushh is een hobbyproject van de Amsterdamse designstudio Yummygum. Je kunt met de app de bekende voor- en nafoto’s maken, maar ook je gewicht en lichaamsvetpercentage vastleggen. Alle foto’s kun je op een tijdlijn bekijken, zodat je makkelijk je voortgang kunt zien. Heb je meerdere selfies gemaakt in een bepaalde tijdsperiode, dan worden ze gegroepeerd. En was je al begonnen met sporten voordat je de Pushh-app installeerde, dan kun je bestaande foto’s alsnog opnemen in de app. Heb je moeite om steeds eraan te denken een foto te maken, dan kan Pushh je dagelijks, wekelijks of elke maand herinneren dat het tijd is voor de volgende selfie.

Pushh in gebruik: waar zit je navel?

Natuurlijk hebben we Pushh voor iPhone ook even uitgeprobeerd, waarbij we je niet zullen vermoeien met fitness-selfies van de iCulture-redacteuren. Als je de app hebt geïnstalleerd krijg je een tutorial te zien, waarna je je eerste foto gaat maken. Je krijgt daarbij instructies om het puntje van je neus en je navel aan te geven op de foto. Hiervan maakt Pushh een raster, die je bij volgende foto’s kunt gebruiken. Ben je klaar, dan deel je de foto via de share extensions van iOS 8, bijvoorbeeld naar Facebook, Flickr, Day One of Evernote. Dit zijn dus apps die zelf al voor data-uitwisseling tussen apps in iOS 8 hebben gezorgd, waardoor Pushh ze niet meer zelf hoefde in te bouwen. Instagram ontbreekt in het lijstje, domweg omdat zij nog geen deelextensie hebben gemaakt.

Het leuke is dat je met een knop rechtsonder in de app heel makkelijk een filmpje kunt maken. Tik op de knop en de app zet in een paar seconden alle gemaakte foto’s achter elkaar in een filmpje, zodat je de transformatie van je lichaam van couch potato tot fitnessheld kunt bekijken. In de app is ook een menu-optie voor het terugzetten van eerdere aankopen, maar ik heb tijdens het gebruik van deze app nog geen reclamebanners of in-app aankopen kunnen ontdekken. Bij Pushh blijven je foto’s privé en je kunt de app zelfs afschermen met een wachtwoord. Of je de rest van de wereld wil laten meekijken door de foto’s op Facebook of Twitter te plaatsen, bepaal je zelf.

Tip: een alternatieve app is FitCamera. Daarmee kun je ook jezelf in actie fotograferen, waarbij je aangeeft hoeveel push-ups en andere oefeningen je hebt gedaan. Bij FitCamera hoef je niet steeds in dezelfde houding te staan, maar gaat het vooral om het vertellen van een verhaal.

Conclusie Pushh review

Pushh speelt in op een nieuwe trend en zou dus best een hit kunnen worden in de sportschool. Ik vind het ook slim dat ze zich in de voorbeeldfoto’s richten op Instagrammende meiden die een buikje willen wegtrainen, in plaats van mannen met dikke spierbundels die al hun eigen kanalen hebben om foto’s uit te wisselen. Pushh heeft gekozen voor meer dan zomaar een selfie-app: er zitten een paar slimme dingen in, zoals het automatisch maken van een transformatiefilmpje, het over elkaar leggen van eerdere foto’s en het maken van foto-mozaiëken voor als je je lichaam van meerdere kanten wilt fotograferen. Ziet er goed uit en is ook nog eens erg goed uitgevoerd.

Pluspunten

  • Origineel idee, een dergelijke app was er nog niet en het sluit aan op de huidige trend
  • Makkelijk zorgen dat je steeds op dezelfde wijze op de foto staat
  • Herinneringen om steeds op hetzelfde moment een foto te maken
  • Simpel een filmpje maken van al je gemaakte fitness-selfies

Minpunten

  • Nog geen Instagram-export, dus je zult voorlopig handmatig moeten uploaden

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 november 2014, 14:53
Categorie Gezondheid en fitness
Onderwerp fitness

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.