Awesome Calendar 1.7: kiezen uit 100 lettertypes

· Bart Breij

Awesome Calendar iPhone iPod touchWat begon als een kleine agenda-app die opviel door haar indeling van een papieren weekagenda, groeit inmiddels uit tot een van de handigste agenda-apps op de iPhone. Ontwikkelaar Yunasoft laat merken goed te luisteren naar de suggesties van haar gebruikers. Zo werd het in vorige versies mogelijk agenda’s, notities en to-do’s met andere gebruikers van de applicatie uit te wisselen en kon je afspraken gemakkelijk kopiëren naar een andere datum. Het meest opmerkelijke van update 1.7 is dat je kan kiezen tussen 100 lettertypes.

Die lettertypes gelden niet voor de to-do’s en de notities en zelfs niet voor de gedetailleerde halve week-pagina’s, maar voor het maandoverzicht! Dat lijkt vooral handig voor de app op de iPad, omdat je daar wél de afspraken uit het maandoverzicht kan lezen door de grotere datumvakjes. Awesome Calendar deelmogelijkheidHet is wachten op een update die de lettertypekeuze ook doorzet naar andere aspecten van de app.

Er zijn gelukkig ook inhoudelijke verbeteringen aan Awesome Calender 1.7. Zo is de to-do sectie uitgebreid met de mogelijkheid om een reminder te zetten. Die kan je zetten door op de naam van een takenlijst te drukken. Een andere mogelijkheid bij de to-do’s is dat je elke aparte to-do in een takenlijst kan uitbreiden met een memo; een aantekening dus. Eveneens is de (optionele) weergave van het weer bovenaan de maandagenda verfraaid en kun je nu met een instelling de stickers in je agenda niet meer weergeven.

We recenseerden Awesome Calendar in november vorig jaar. Sindsdien zijn er heel wat extra mogelijkheden bij de app bijgekomen, zoals bijvoorbeeld de deelfunctie met andere gebruikers en de universele ondersteuning voor de iPad.

Downloaden: Awesome Calendar (€1,59, universele app)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Testte ruim 20.000 apps voor iCulture en schreef er meer dan 6000 artikelen over. Geeft als Appmeister nu appadvies aan ontwikkelaars, van concept tot communicatie.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.