Angry Birds-maker Rovio boekte 75,4 miljoen euro omzet in 2011

07 mei 2012, 14:03 · Bastiaan Vroegop

Angry Birds SpaceDe Finse game-ontwikkelaar Rovio heeft in 2011 75,4 miljoen euro aan omzet gemaakt. Er werd 48 miljoen euro aan winst geboekt, omgerekend zo’n 64 procent van de gemaakte omzet. Dit maakte de ontwikkelaar vandaag bekend in een persbericht. Aan het einde van het jaar was de game 648 miljoen keer gedownload op verschillende platformen. Het aantal actieve maandelijkse spelers steeg naar 200 miljoen.

30 procent van Rovio’s omzet was afgelopen jaar afkomstig van Consumer Products, een afdeling die verantwoordelijk is voor merchandise zoals knuffels en de licenties voor andere Angry Birds-accessoires.

Door de jaarcijfers te publiceren, zou Rovio zich voorbereiden op een beursgang. Hoofd investor relations Anders Lindeberg vertelt aan Reuters dat zijn bedrijf zich aan het klaarmaken is om de beurs te betreden. Rovio kreeg eerder al een waardering van 9 miljard dollar, waarna er door onder andere Atomico, Felicis en Accel 42 miljoen dollar in het bedrijf werd geïnvesteerd.

Angry Birds Space verscheen dit jaar pas in de App Store. Gezien de positieve cijfers die eerder over deze game voorbij kwamen, vermoeden wij dat de ontwikkeling hiervan verdere positieve gevolgen heeft op de jaarcijfers in 2012.

Downloaden: Angry Birds Space (€0,79)

Onderwerpen
door Bastiaan Vroegop

Sinds 2011 de vaste nieuwsjager voor iCulture. Is er ergens een gelekte iPhone te vinden of zijn er geruchten over een nieuwe Apple Store, dan is hij daar als eerste op de redactie bewust van. Loopt de laatste tijd heel Amsterdam door terwijl hij de iOS-locatiegame Ingress speelt.

Gerelateerde berichten

3 reacties

 • Ryan
  2 years

  doen ze goed maar na een paar dagen spelen van de eerste angry birds vond ik het al niks meer aan, doodle jump daarintegen blijf ik het beste spel vinden

  Antwoord Quote

 • 2 years

  @Ryan: Doodle Jump? daar komt nooit een nieuwe versie van en is niet echt bijzonder

  Antwoord Quote

 • Gurt
  2 years

  Een winst van 48 mio op een marktwaarde van 9 miljard is een p/e ratio van 187,5! Gestoord…

  Antwoord Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.