Abonnement opzeggen: wel of niet mogelijk?

16 juni 2009, 18:26 · Gonny van der Zwaag

contractDe afgelopen dagen is er op iPhoneclub veel te doen geweest over wijzigingen in abonnementen, bepalingen in de Telecommunicatiewet en de mogelijkheid om je abonnement op te zeggen. Het ging toen om de wijzigingen in roamingtarieven bij de Nederlandse operators. Er was veel discussie (en onduidelijkheid) of de Telecommunicatiewet aanknopingspunten biedt om je abonnement te mogen opzeggen. Gregor Biljardt, die op iPhoneclub wel eens als ontwikkelaar is langsgekomen (hij maakte de apps BMIChecker en TvGidsje), zocht het verder uit. Hij opende er een speciale website voor en kwam met hulp van enkele deskundigen tot de conclusie dat opzeggen van abonnementen toch wel mogelijk zou moeten zijn.

Gregor heeft er een artikel over geschreven, dat in PDF-formaat van zijn nieuwe site telefoonopzeggen.nl te downloaden is: Telefooncontract opzeggen. In het document beredeneert Gregor dat je je abonnement van T-Mobile kunt opzeggen omdat er een wijziging in tariefzones heeft plaatsgevonden: Afrika is in de nieuwe zone 4 terechtgekomen, die veel duurder is dan de oude zone 3. Tipgever Juan stuurde ons via e-mail nog de aanvulling, dat je in zone 1 voor €5 onbeperkt kon internetten. Ook dat blijkt gewijzigd, zonder dat het aan de klanten is gecommuniceerd zoals de Telecommunicatiewet vereist. Verder is het zo, dat T-Mobile de algemene voorwaarden per 1 juli 2009 wijzigt, zoals tipgever Rutger ontdekte. De opzegtermijn wordt, ook voor bestaande klanten, verkort van 3 naar 1 maanden. Dat is een wijziging in je voordeel, maar de wijzigingen in tariefzones zijn dat niet.

Bij KPN en dochters Hi/Telfort/Debitel, Vodafone, Wireless Circle, Trendcall en Chippie speelt dat in sommige gevallen na de eerste minuut niet meer per seconde wordt afgerekend. Een telefoongesprek van 1:30 minuten wordt dan afgerekend als 2 minuten. KPN, T‐Mobile, en Vodafone zijn operators die dit doen, maar niet in alle gevallen. Er zijn ook mensen die in hun huidige voorwaarden zien staan, dat er nog steeds per seconde wordt afgerekend. Ook is het zo, dat sommige operators het afrekenen per minuut alleen doen bij bellen in het buitenland. En daarnaast speelt ook nog mee, dat je bij een wijziging moet kunnen aantonen dat jij er persoonlijk nadeel van ondervindt: je kunt wel klagen dat bellen naar Afrika duurder is geworden, maar als je de afgelopen vijf jaar nooit naar Afrika hebt gebeld is lastig hard te maken waarom jij je benadeeld voelt. Kortom: een lastige kwestie, waar uiteindelijk misschien wel een rechter aan te pas moet komen om duidelijkheid te verschaffen. Wordt dus vervolgd.

Mocht je aanvullingen of correcties hebben, dan kun je ze melden bij Gregor, die daarop zijn document zal aanpassen.

Meer info: telefoonopzeggen.nl

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture en drijvende kracht achter de redactie. Ze is gek op productiviteitsapps en apps waarmee je fit kunt worden.

239 reacties

 • Nils
  5 years

  Moet ik nu blij zijn of juist niet?? Ik heb KPN op me iPhone… Hmmmmz

  Antwoord Quote

 • nomad
  5 years

  /me gaat even een onvoordelig T-Mobile abbo beëindigen. Hoog tijd voor wat nieuws. Kan je dan wel je nummer meenemen ?

  Antwoord Quote

 • John
  5 years

  Mocht het inderdaad zo zijn dat je enig recht heb en er een rechter aan te pas moet komen dan zal je er wel pas uit zijn als we al weer een nieuwe iPhone hebben ;-)

  Het zal zeker erg moeilijk worden om deze ”oorlog” aan te gaan met T-Mobile, laat staan om je zonder advocaat en rechter te winnen.

  Antwoord Quote

 • @iMen
  5 years

  Dus als ik zeg dat ik mijn abonnement wil opzeggen omdat ze Afrika van zone 3 naar zone 4 hebben gezet moeten ze dit doen? Het heeft niets te maken met hoe geloofwaardig ik ben? Moet ik in dat geval mijn telefoon inleveren?

  Antwoord Quote

 • michiel
  5 years

  Is natuurlijk mooi om je aboo nu te beindigen en vervolgens een 3GS aan te schaffen :P Maar moet je niet iets betalen voor de telefoon waar je dan maar bijv. een half jaar gebruik van hebt gemaakt? En kun je niet zeggen dat je net van plan was in de toekomst hele dagen naar ‘mijn neef’ in afrika te bellen?

  Antwoord Quote

 • fokke dekker
  5 years

  betekend dit dat ik dus mijn abbonement zonder enige verder kosten kan opzeggen, en de neiuwe iphone kan nemen ?

  Antwoord Quote

 • AlidezZ
  5 years

  Dus ik met telfort kan ook mijn abbo opzeggen zonder problemen?

  Antwoord Quote

 • @TDR
  5 years

  Mooi !!

  Ga gelijk mijn dure T-Mob abbo opzeggen. (heb naast me iPhone nog een duur T-Mob Abbo wat ik dus sinds mijn iPhone abbo niet meer gebruik.)

  Ieder tariefs-verandering die in je nadeel is (ook al is het maar 1 cent) geeft recht tot opzeggen contract.

  Antwoord Quote

 • fokke dekker
  5 years

  maar betekent dit dat ik mijn iphone abbonement kan opzeggen. en een niuwe abbonement met de nieuwe iphone kan afsluiten op de 29e ???????

  Antwoord Quote

 • Dennis
  5 years

  Sommige hier zijn dom of kortzichtig. Alles voor de nieuwe Iphone… Die nieuwe Iphone stelt niks, maar dan ook helemaal niks voor. Je kunt nu al voorspellen dat de volgende update veel, en veel beter zal worden. Want anders staan ze stil in de ontwikkeling. Volgend jaar kun je dus zonder problemen overstappen, maar nee, jullie willen nu al de nieuwe die een kompas heeft. Hoe wil je volgend jaar dan aan die nieuwe Iphone komen? Weer opzeggen? Afkopen? Lost and stolen? Wacht toch nog een jaar. Je vrienden gaan je niet opeens aardiger vinden oid nadat je nu ook de 3GS hebt.

  Antwoord Quote

 • driemaal raden.
  5 years

  Bedenk wel dat bij opzegging op deze manier je het oude nummer kwijtraakt.

  Niet voor iedereen van belang maar voor zakelijke gebruikers kan het erg nadelig zijn.

  Antwoord Quote

 • fokke dekker
  5 years

  @Dennis:
  ja als je mij kortzichig vind dan mag je dat vinden maar ik wil graag 32 gig en of en hoe ik er volgend jaar van af kom zie ik dan wel weer

  Antwoord Quote

 • Empekai Guggenheimer
  5 years

  Als ik nu mijn abonnement opzeg (ik ben veel in Tanzania dus dat zone verhaal is nog ook relevant ook!) midden in mijn 2 jarige contract wat gebeurt er dan met de iPhone zelf? Moet ik die terug geven?

  T-Mobile zuigt zoiezo. Dan maar geen iPhone. Liever dekking met een iPod Touch en een losse gsm dan een iPhone en geen dekking!

  Antwoord Quote

 • 5 years

  @gregorbiljardt: Heel goed artikel heb je geschreven, kunnen heel wat mensen aan hebben, maar ik mis iets belangrijks. Mijn credits want je hebt het stuk over Tmobile bijna letterlijk uit mijn reactie overgenomen. En net als jij, g**l ik ook op waardering.

  http://tinyurl.com/mijnreactie

  Belangrijk stukje wat je er wel bij had moeten zetten.

  Nogmaals denk eraan dat ze je ook kunnen toezeggen dat je tegen de oude tarieven mag blijven bellen & smsen en dat is waarschijnlijk nog nadeliger. Maar in Theorie is dit dus een reden om ook bij T-mobile onder je contract uit te komen.

  Antwoord Quote

 • DouweM
  5 years

  Dennis;
  Kompas de enige nieuwe feature in de 3G S? Ga je nog eens goed inlezen…

  Antwoord Quote

 • fokke dekker
  5 years

  ff t-mobile aan het bellen voor hun reactie ben benieuwd hij gaat het even voor me navragan

  Antwoord Quote

 • M1ch3l
  5 years

  Ik wil ook wel mn oude inleveren en vervangen maar volgend jaar zomer komt er vast weer een nieuwe neem liever die dan

  Antwoord Quote

 • Gert-Jan
  5 years

  Haha het is wat :) en dat allemaal voor iPhone die een kompas heeft haha. Hou gewoon de 3G :D

  Helemaal eens met Dennis!

  Antwoord Quote

 • 5 years

  Al die stres krijg toch de pest..

  Ben Blij met mijn Iphone 3G. Aan die nieuwe aanpassingen heb ik niks aan. Wat je met de nieuwe kan kan ik ook met mijn ouwe…

  Dus blijf gewoon bij 3G. oVer een jaar komt erin een forum te staan iphone 3Gs toch maar niet op zijn best…

  Antwoord Quote

 • Robin
  5 years

  @ Gonny

  Gaat U ( en eventueel de andere mensen achter iphoneclub.nl ) uw iPhone eigenlijk inruilen of een nieuwe kopen? Best wel off-topic, maar vroeg het me af ;)

  OT: Heb nu een 1e generatie, nog lekker prepaid. Maar hoop voor iedereen natuurlijk dat ze mogen overstappen!

  Antwoord Quote

 • Niels
  5 years

  Grappig. Alsof T-Mobile niet in haar systemen kan zien of e ooit in Afrika gebeld hebt! ;-)

  Antwoord Quote

 • fokke dekker
  5 years

  nou bij t-mobile zeiden ze dat ze nog niks hadden gehoord over die wet en als ik wou opzeggen dat ik het hele verhaal maar in een brief moest zetten en die moest opsturen. maar goed daar staan al voorbeeld brieven van online dus die ga ik maar even versturen dan :p

  Antwoord Quote

 • 5 years

  Origineel geplaatst door Niels
  Grappig. Alsof T-Mobile niet in haar systemen kan zien of e ooit in Afrika gebeld hebt!

  Dat doet er niet toe, het gaat om het feit dat het een nadelige wijziging is. Misschien wil ik dit jaar of volgend jaar wel naar Afrika. Daar hebben hun niks mee te maken.

  Antwoord Quote

 • NMS
  5 years

  @Macfreak038:

  Crap reactie, je 3G kan dus echt niet hetzelfde als de 3GS.
  Ben het met je eens dat het niet de meest grandioze update is, maar het is toch zeker heel wat meer dan je 3G.
  Om alleen al eens te spreken over de augmented reality mogelijkheden door het compass.
  De geavanceerde video functie en het extra geheugen.

  Antwoord Quote

 • anjale
  5 years

  @fokke dekker:
  Denk je nou echt dat t-mobile jou telefonisch verteld dat dat kan? Ze zijn daar toch ook niet helemaal gek (wel een beetje)

  Antwoord Quote

 • Joppe
  5 years

  Iemand toevallig ook zoiets voor Belgische operators?

  Antwoord Quote

 • Gregor
  5 years

  @Niels:

  Ik heb je zeker niet vergeten, maar kon destijds je naam nergens vinden. Overigens heb ik dat stukje er bewust eruit gelaten omdat T-Mobile dat recht niet heeft.

  Ik heb zeker niet je stukje gekopieerd en geplakt, deze is zeker anders. Het stukje is korter en duidelijker. Bovendien stond er dus een foutje in.

  Inmiddels heb ik je naam gevonden via Twitter, en heb deze vermeld in de volgende versie van het artikel. Hierin is een compleet aangepast T-Mobile artikel te vinden.

  Antwoord Quote

 • michiel
  5 years

  @Dennis:
  los van of het mogelijk is of niet wat velen willen vind ik dat jij nogal kort door de bocht bent door meteen aan te nemen dat mensen een nieuwe iphone zouden nemen zodat ze ‘stoerder’ zijn tegenover vrienden en omdat er een kompas inzit. Ik zou de 3gs graag willen vanwege de dubbele capaciteit, betere camera! en aangezien hij sneller is. Of er volgend jaar een nieuwe komt is nog niet zeker.

  Antwoord Quote

 • antwan
  5 years

  dit gaat niet werken dat je het zomaar op kunt zeggen denk ik !

  Antwoord Quote

 • Alex
  5 years

  Ik heb 2 jaar geleden een telfort sim only abonnement genomen.. die is in januari verlengt met 1 jaar.. (Telfort ziet het als een verlengingsaanvraag).
  Ik kan op de telfort website echter niks vinden dat ze die minuten nu naar boven gaan afronden.. en per wanneer dit zou zijn.
  Weet iemand een andere manier om van mijn sim-only af te komen? Of weet iemand waar ik die info kan terugvinden? Mijn Iphone 1G is langzamerhand wel aan vervanging toe.

  Antwoord Quote

 • BA5
  5 years

  Vergeet niet, door het aangaan van een contract ontbinding naar aanleiding van een wijziging in de voorwaarden kan T-Mobile je weigeren als klant wanneer je in de toekomst een abonnement bij ze wilt afsluiten.
  Ik heb dit probleem met Vodafone gehad.

  Antwoord Quote

 • jay
  5 years

  Hallo,

  Kan ik ook nog snel een mobile abonnement afsluiten met oude voor waarden en direcht abonnement afsluiten zodat ik de telefoon gratis ontvang?

  Alvast bedankt.

  Antwoord Quote

 • Flox
  5 years

  Ik ga ff een hotel in zuid afrika voor de WK regelen :)
  Met mijn Iphone :)
  Dan kan ik aantonen dat ik er hinder aan bevonden heb en dan krijg ik een nieuwe Iphone :)
  Dan kan ik alle wedstrijden filmen :)
  En mooie foto’s maken!!!
  Thx Iphoneclub

  Antwoord Quote

 • John
  5 years

  @jay: De 3GS bedoel je? nee dat gaat nog niet ;-)

  De 3G 8GB is gewoon te halen bij T-Mobile. iPhone 3G 8GB i.c.m. een i300 abbo (44,95) en dan krijg je de iPhone gratis.

  Is terug te vinden op de website van T-Mobile ;-)

  Antwoord Quote

 • 5 years

  @Gregor: Zie eveneens mijn reactie op twitter. Het was niet zo serieus bedoeld, maar het viel mij toevallig bij het lezen van het artikel op dat niet alleen de opsomming in exact de zelfde stijl was, maar ook de inleidende zin hetzelfde was (alleen iets andere woorden).

  Meer een principe kwestie…

  Antwoord Quote

 • 5 years

  Origineel geplaatst door Flox
  Dan kan ik aantonen dat ik er hinder aan bevonden heb en dan krijg ik een nieuwe Iphone

  Krijgen doe je niks hoor, als je geluk hebt ben je dan over 2/3 maanden klaar met het schrijven van klachten brieven en wachten op reacties. Je contract wordt dan ontbonden. De vraag is dan nog maar of ze je opnieuw aannemen als klant, waarschijnlijk wel, maar dan moet je wederom een flink bedrag neertellen voor je abonnement.

  Antwoord Quote

 • Empekai Guggenheimer
  5 years

  Origineel geplaatst door jay
  Hallo,Kan ik ook nog snel een mobile abonnement afsluiten met oude voor waarden en direcht abonnement afsluiten zodat ik de telefoon gratis ontvang?Alvast bedankt.

  Lekkere mentaliteit!

  Antwoord Quote

 • Gabi
  5 years

  Net contact gehad met T-Mobile en mevrouw deed alsof ze van niets wist en ging het voor de zekerheid even navragen.

  Na een 10 minuten irritante muziek kwam ze weer aan de lijn.

  ” Er is bij ons nog niets bekend dus voor u zal er ook niets gebeuren en uw contract loopt bij ons tot 11 juli 2010″

  Ik vertel mevrouw nog even exact wat er in artilel 7.2 van de telecomwet staat.

  Artikel 7.2 van de telecommunicatiewet:
  “Artikel 7.2
  - 1. Ten minste vier weken voordat een voorgenomen wijziging van een beding dat is opgenomen in een
  overeenkomst van kracht wordt:
  o a. biedt een aanbieder van een openbare elektronische communicatiedienst de abonnee de mogelijkheid
  om de overeenkomst kosteloos te beëindigen, en
  o b. stelt de aanbieder de abonnee op genoegzame wijze op de hoogte van de inhoud van de
  voorgenomen wijziging en van de mogelijkheid om de overeenkomst kosteloos te beëindigen.
  - 2. Het eerste lid is van overeenkomstige toepassing op aanbieders van programmadiensten. Bij ministeriële
  regeling kunnen categorieën van programmadiensten worden aangewezen met betrekking waartoe voor de
  desbetreffende aanbieder de in de vorige volzin bedoelde verplichting geheel of gedeeltelijk buiten toepassing
  blijft.”

  Direct word er gevraagd of ik nog een ogenblikje heb. De teller staat inmiddels op 13 minuten.

  Ik krijg de supervisor,

  Meneer, mijn excuses voor het hele verhaal en ik moet u wel nageven dat u het goed heeft bekeken. U mag inderdaad uw contract kostenloos opzeggen. De afdeling opzeggingen is nu gesloten dus ik kan u niet doorschakelen maar u kunt een brief sturen naar ons en dan word uw contract per 1 juli beindigd.

  Ik bedank meneer vriendelijk en heb hem benadrukt dat ik dat zeker ga doen. 19 minuten en 2 seconden verder ben ik er van verzekerd dat ik binnenkort eindelijk van deze roze maatschappij verlost ben.

  Eindelijk naar vodafone en voor die 30 euro veel meer bellen, onbeperkt smssen en onbeperkt internet:D

  Doe hier je voordeel mee en bel T-Mobile, wijs ze op artikel 7.2 en zeg lekker op;)

  Gr Gabi

  Antwoord Quote

 • Sebas
  5 years

  Ik zou me abbonoment maar niet op zeggen! Zaterdag met t-mobile co tact opgenomen en deze meneer zei letterlijk: “ik zou je abbonoment aan houden de 3gs is een ‘update’, begin volgend jaar komt er echt een nieuwe iphone”! Heb dit ook gestuurd na iphoneclub maar geen reactie ontvangen

  Antwoord Quote

 • Flox
  5 years

  @Niels: :(
  Maar die flinke som had ik ook wel verwacht, dat is ook niet mijn probleem, ik wil alleen heel graag een 3G S

  Antwoord Quote

 • Dave
  5 years

  Heb dit ooit met orange gehad! Precies het zelfde vehaal en kon gewoon zonder enig tegenspraak opzeggen. Hoefde ook mijn htc touch niet terug te geven. Athans zij begonnen er niet over en ik had hem net 5 maanden!

  Antwoord Quote

 • 5 years

  Nu is de vraag, mag je je telefoon houden? Je hebt hem tenslotte gekocht voor een bepaald bedrag bij je i150 abo.

  Antwoord Quote

 • Tommy
  5 years

  Wat misschien wel even belangrijk is om in je achterhoofd te houden: mocht je op dubieuze wijze nu onder je contract uit komen, denk je dan echt dat T-Mobile jou dezelfde maand nog een nieuw contract geeft? Ik zou me voor kunnen stellen dat T-Mobile wel even bijhoudt wie met deze redenen vervroegd hun contract opzeggen.

  Het is natuurlijk ook redelijk krom als je je contract op zegt om vervolgens met dezelfde voorwaarden een nieuw contract afsluit. Als je echt problemen hebt met de verandering in voorwaarden is dat natuurlijk prima, maar om dat nou te doen om zo goedkoop mogelijk een nieuwe iPhone te krijgen vind ik redelijk oplichterij.

  Antwoord Quote

 • John
  5 years

  @Sebas: Ik denk dat ze dat bij T-Mobile nog niet 100% zeker weten en kunnen zeggen. Apple gaat nu echt nog niet ”lekken” over een hele nieuwe iPhone en zeggen dat dit slechts een ”update” is.

  Antwoord Quote

 • 5 years

  Origineel geplaatst door Tommy
  denk je dan echt dat T-Mobile jou dezelfde maand nog een nieuw contract geeft?

  Ik heb daar ook al even over zitten denken, en weet je. Ik denk dat ze je het contract toch gewoon geven. Doen ze het niet, dan ga ik naar de concurrent, en verdienen ze ook niks meer aan me. Dan heb ik geen iPhone 3GS. Maar die hoef ik toch niet. Ik houd mijn iPhone wel als mobiel en neem een sim-only abbo. Dan ben ik veel goedkoper uit.

  Antwoord Quote

 • Danielle
  5 years

  Zou dit ook voor vodafone gelden? Zou wel van het abbo afwillen om bij t-mobile naar een iphone te gaan.
  Contract bij vodafone loopt nog bijna een jaar, zou wel ideaal zijn om er dan onderuit te kunnen.

  Daantje.

  Antwoord Quote

 • Job
  5 years

  @Sebas: Wat die T-mobile medewerker aangeeft klopt met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid, maar dat heeft ie zeker niet uit betrouwbare bron. Hierover is immers natuurlijk helemaal niets bekend. Maar iedere ziel kan bedenken dat de 3G S slechts een update is, al is het alleen maar om de naam. Een echte nieuwe iPhone zal inderdaad wel begin volgend jaar gelanceerd worden.

  Antwoord Quote

 • Sebas
  5 years

  Origineel geplaatst door John
  @Sebas: Ik denk dat ze dat bij T-Mobile nog niet 100% zeker weten en kunnen zeggen. Apple gaat nu echt nog niet ”lekken” over een hele nieuwe iPhone en zeggen dat dit slechts een ”update” is.

  Nee klopt! Dat zou ook een beetje rare zet zijn! Maar ik vroeg er niet specifiek naar mijn vraag ging over de ontvangst in mijn regio maar dat ten zijde! Maar dan vraag ik me wel af waarom hij me dit dan adviseerd. Want ik geloof best dat er nog een fatsoenlijke iphone komt volgend jaar! Laten we het in ieder geval hopen.

  Antwoord Quote

 • 5 years

  Is bevestigd dat dit kan? Het leid meer tot vragen dan antwoorden. Ik ben altijd wel wat huiverig met dat soort dingen.

  Antwoord Quote

 • Daan
  5 years

  Dit topic ook even in de gaten houden.. :)

  Antwoord Quote

 • Thumper_uk
  5 years

  If you cancel your contract by t-mobile you are then blacklisted , so thinking of killing one contract with you iphone to walk in and get a new 3gs will get one response no your blacklisted , by the other dutch networks i do not know their policies , just check before you try to cancel , you are by the way allowed to keep your old phone , no networks can take it back as its your property

  Antwoord Quote

 • Gekko
  5 years

  @ John

  Idd!! Daarbij, hoe kan die beste knakker dat nu al weten? De klantenservice krijgt dit als laatste te horen!! Wat zijn volgens hem dan de “echte” wijzigingen? Enne volgens mij wordt de 3G-S al een stuk duurder dan de 3-G, laat staan de “nieuwe” die in Januari “komt”..

  Antwoord Quote

 • John
  5 years

  @Sebas: Denk het ook wel hoor Sebas. Als Apple dit niet zou doen dan zouden ze achter komen te lopen op de markt. Andere merken gaan ook door en worden ook ”beter”.

  Antwoord Quote

 • Daan
  5 years

  @Thumper_uk: Can’t imagine you’re blacklisted on ALL other Dutch telco’s. If they do that, you can fight that in court. It’s not like you did not pay your bills or so (what that blacklist is for in the first place)! Of course you’ll probably be blacklisted with T-Mobile itself..

  Antwoord Quote

 • 5 years

  Ach waarom zoveel moeite? Zit je volgend jaar juni weer met het zelfde probleem. En zo schokkend zijn al die vernieuwingen van die 3G S tov de 3G naar mijn inziens niet.

  *Edit*
  Enige reden die ik kan bedenken is dat je 3G schade heeft opgelopen die T-Mobile / Apple om welke reden dan ook niet binnen de garantietermijn wil repareren

  Antwoord Quote

 • Timothy
  5 years

  Even bij een Jurist uit laten zoeken wat betreft vodafone.

  In de algemene voorwaarden van Vodafone 9.2 staat dat je bij een tariefwijziging het recht hebt om het contract kosteloos en eenzijdig op te zeggen.

  Aangezien hier in geen vermelding bij staat dat het om een tariefsverhoging moet gaan maar alleen een tariefswijzing heb je juridisch gezien gewoon het recht om je contract te ontbinden.

  Antwoord Quote

 • [...] staat dit artikel ook en in de comments staat al een mooi voorbeeld van hoe je kunt opzeggen. Linkje Doe er je voordeel mee ! __________________ Discoveries are made by not following instructions. [...]

  Antwoord Quote

 • GreenSheep
  5 years

  Origineel geplaatst door Thumper_uk
  If you cancel your contract by t-mobile you are then blacklisted , so thinking of killing one contract with you iphone to walk in and get a new 3gs will get one response no your blacklisted , by the other dutch networks i do not know their policies , just check before you try to cancel , you are by the way allowed to keep your old phone , no networks can take it back as its your property

  volgende week gewoon een nieuw contract afsluiten en pas daarna je vorige abonnement opzeggen.

  Antwoord Quote

 • Michel
  5 years

  Wat een vragen hier allemaal. Lees jullie voorwaarde of neem een simonly abonnement, dan kan je zovaak als je wilt van gsm wisselen.

  Antwoord Quote

 • Fabian
  5 years

  @Daan: Dat zegt ie ook niet, hij zegt dat je bij T-mobile op een blacklist komt en dat ie niet weet hoe dat er bij de andere telco’s aan toe gaat!

  Antwoord Quote

 • GreenSheep
  5 years

  Origineel geplaatst door Michel
  Wat een vragen hier allemaal. Lees jullie voorwaarde of neem een simonly abonnement, dan kan je zovaak als je wilt van gsm wisselen.

  alsof dat nu niet kan. het enige “probleem” is dan dat je een los (simlockvrij) toestel moet aanschaffen. Dan kun je net zo goed een nieuw contract afsluiten scheelt vrijwel niets in vergelijking met de aanschafprijs van een los toestel

  Antwoord Quote

 • Frank
  5 years

  Ik zit er aan te denken om zo onder mijn contract uit te komen en naar Vodafone te verhuizen. Wat gebeurt er dan met je nummer? Dat is toch ‘eigendom’ van je oude provider? Als je daar op de blacklist komt zul je je oude nummer dus gewoon kwijt raken?

  Antwoord Quote

 • movealistic
  5 years

  heel leuk allemaal dit, maar betekent dit dan dat je je abbo van T-mobile zomaar kan opzeggen??

  Welke voorwaardes zou je dan kunnen aanhalen, en hoe moet je het dan opzeggen?? K snap er geen hol van haha.

  Antwoord Quote

 • GreenSheep
  5 years

  @movealistic:
  heb je überhaupt het artikel gelezen?

  http://www.telefoonopzeggen.nl/tfopzeggen3.pdf

  Antwoord Quote

 • Hart
  5 years

  Sebas gaat hoogswaarschijnlijk gelijk krijgen !
  De iphone 3gs is een tussenmodel, de oude behuizing met een nieuw moederbord & os 3 versie. De echte nieuwe iphone qua behuizing komt volgend jaar! Wel met het moederbord van de 3 gs. Zo heeft Apple de tijd om door te ontwikkelen & lopen wereldwijd de 2 jarige contracten af van de iphone 3g. Commercieel een meesterzet ! En stappen de 3g bellers masaal over op de nieuwe iphone.
  Deze informatie circuleerd al een maand rond op buitenlandse forums !
  Persoonlijk vind ik t ook vrij logisch.

  Antwoord Quote

 • kirsten
  5 years

  Kan ik door die wijzigingen ook mij contract bij tele2 op zeggen

  Antwoord Quote

 • driemaal raden.
  5 years

  Origineel geplaatst door Hart
  Sebas gaat hoogswaarschijnlijk gelijk krijgen !
  De iphone 3gs is een tussenmodel, de oude behuizing met een nieuw moederbord & os 3 versie. De echte nieuwe iphone qua behuizing komt volgend jaar! Wel met het moederbord van de 3 gs. Zo heeft Apple de tijd om door te ontwikkelen & lopen wereldwijd de 2 jarige contracten af van de iphone 3g. Commercieel een meesterzet ! En stappen de 3g bellers masaal over op de nieuwe iphone.
  Deze informatie circuleerd al een maand rond op buitenlandse forums !
  Persoonlijk vind ik t ook vrij logisch.

  Ik zou zeggen: kom maar op met al die buitenlandse URL’s. Erg benieuwd!

  Antwoord Quote

 • John
  5 years

  @Hart: En dat denk ik dus ook!

  Heb er nog eens rustig over na zitten denken en hou toch lekker mijn 3G. Of er nu een overstapregeling komt of niet, het zal altijd nadeliger uitpakken.

  Gewoon nog even een jaartje door met een 3G die bijna het zelfde kan als de 3G S en dan de ”echte” nieuwe iPhone halen zonder problemen :-)

  Antwoord Quote

 • driemaal raden.
  5 years

  Origineel geplaatst door kirsten
  Kan ik door die wijzigingen ook mij contract bij tele2 op zeggen

  Leg mij eens de logica uit van een wijziging in voorwaarden bij TM en contractbeëindiging bij tele2.

  Antwoord Quote

 • Martin
  5 years

  Ik neem aan als je om deze reden je contract opzegt. dat je dan niet direct een nieuw contact bij t-mobile kan afnemen? Lijkt me in iedergeval raar als ze dat toelaten.

  Ik ben ontevreden met de prijsverandering naar afrika ookal bel ik daar nooit heen, daarom wil ik bij jullie opzeggen! ook wil ik graag een nieuw contact afsluiten. :P

  Antwoord Quote

 • fokke dekker
  5 years

  voor mij komt het allemaal wel goed uit mijn abo staat nu op mijn vaders naam dus die komt dan op de blacklist als die al bestaat. volgende maand wordt ik 18 en koop ik de iphone 3gs met 32 gig op mijn eigen naam kan niet beter.

  Antwoord Quote

 • Flox
  5 years

  @fokke dekker:
  En dat pikt jouw vader?

  Antwoord Quote

 • Ellen
  5 years

  Maar nogmaals de vraag die al een aantal keren voorbij is gekomen, maar nog geen (goed) antwoord op is gegeven: mag je je telefoon houden als je het abonnement opzegt? (ik heb hem bijv. pas sinds april ’09) Of zul je er een bepaald bedrag voor moeten betalen?

  Ik ben er nog niet over uit of ik het abonnement op ga zeggen…. Het bereik van T-Mobile is niet fantastisch hier (Vodafone is beter) en ik zit er nog tot april 2011 aan vast, maar aan de andere kant bevalt het abonnement an sich wel goed. Jammer dat je niet zeker kunt zeggen of er volgend jaar weer zoiets als dit aan zit te komen ;)

  Antwoord Quote

 • John
  5 years

  @Ellen: Niet met 100% zekerheid maar wel zéér zéééér waarschijnlijk ;-)

  Als Apple volgend jaar een jaartje stil blijft staan gaat dit echt in hun nadeel werken geizen deze ”update” van de 3G S nou niet zo heel denderend is.

  Ze zullen wel met een nieuwe iPhone MOETEN komen om hun succes veilig te stellen voor zo ver als dat kan ;-)

  Antwoord Quote

 • Marleen
  5 years

  Sommige reacties hier geven maar weer eens aan hoe vreselijk ondankbaar en inhalig de mens eigelijk is. Alsmaar meer en meer. Het is altijd goed voor even, totdat er iets beters is.

  Antwoord Quote

 • Sjaak
  5 years

  De opzegtermijn wordt, ook voor bestaande klanten, verkort van 3 naar 1 maanden.” Dit is geen geste van T-Mobile, maar gewoon (nieuwe) WETGEVING.

  Geldt vanaf 1 juli voor ALLE maatschappijen

  Antwoord Quote

 • zAo
  5 years

  Origineel geplaatst door BA5
  Vergeet niet, door het aangaan van een contract ontbinding naar aanleiding van een wijziging in de voorwaarden kan T-Mobile je weigeren als klant wanneer je in de toekomst een abonnement bij ze wilt afsluiten.
  Ik heb dit probleem met Vodafone gehad.

  Ik heb ook mijn contract ontbonden bij Vodefone, maar nergens last van. Na een jaar bij Orange kon ik gewoon klant worden bij Vodafone.

  Antwoord Quote

 • fokke dekker
  5 years

  @Flox: maakt hem niet echt uit volgens mij en zowiso geloof ik niet echt in een blacklist of ze echt gaan bijhouden en bij elk abonment dat ze gaan afsluiten om te kijken of je wel of niet op de blacklist staat

  Antwoord Quote

 • fokke dekker
  5 years

  @zAo:
  maar kon je dat ook meteen weer of moest je daar een jaar op wachten . of wou je gewoon weg bij vadafone en kwam je pas na een jaar weer terug

  Antwoord Quote

 • Surfer
  5 years

  Lol ! Ik heb al gelezen dat ze in 2010 met een dual core iPhone komen.

  De 3GS is amper uit nu …. Wat gaan die technieken snel !

  Antwoord Quote

 • fokke dekker
  5 years

  @Surfer:
  ja allemaal rumors

  Antwoord Quote

 • fokke dekker
  5 years

  weet iemand nou eigenlijk hoe dat echt zit met die blacklist . is er echt al iemand die hier problemen aan heeft ondervonden? persoonlijk geloof ik het niet echt slaat nergens op. en het abbo staat nu op mn vaders naam dan neem ik de volgende op mijn naam of die van mn moeder. probleem ook opgelost :p. maar goed als iemand ervaring heeft met blacklist zou die dat dan even kunnen posten
  tnx.

  Antwoord Quote

 • Leo klepper
  5 years

  Onlangs was ik vier dagen in Luxemburg, waar ik via roaming lekker heb kunnen internetten. Volgens T-mobile kostte me dit euro 53. Daar was ik het niet mee eens, omdat de site van T-mobile vermeldt dat dit op euro 5,-per dag gemaximeerd is. Heb hier flink over lopen drammen bij de klantenservice en uitendelijk gelijk en een aangepaste factuur gekregen. Nog wel even fijntjes er op gewezen dat ze meer van dit soort problemen kunnen verwachten nu de zomervakanties weer aanbreken.

  Antwoord Quote

 • Rick
  5 years

  Iemand enig idee over Telfort? En is er nu zekerheid over verlies van nummer? Dank je!

  Antwoord Quote

 • Jacqie
  5 years

  Ik ben wel te spreken over T-mobile. En net 3 maanden contract afgesloten. Ik ga dat niet kost wat het kost proberen te ontbinden voor zoiets als een nieuwe Iphone.
  Kom op zeg, straks betalen we allemaal meer omdat T-mobile ernstig verlies lijdt door een stel stakkers die zo nodig 1 mp meer camera en een kompas willen.
  Er bestaat ook nog zoiets als normen en waarden! Dan vind ik dat je omwille van een nieuw toestel geen mazen in een overeenkomst moet gaat zoeken. Je verpest het voor iedereen die wel echt problemen ondervindt. (en waar T-mobile soms behoorlijk soepel mee is door te ontbinden als er te weinig dekking is).
  Wil je zo nodig het nieuwste van het nieuwste hebben?
  Trek je portemonee dan gewoon.

  Antwoord Quote

 • Frits
  5 years

  kan ik straks lekker PrePaid bellen met me iphone 3G.

  Toch mooi want ik gebruik het internet lang niet zo veel als gedacht… :(

  nu maar wachten op een nieuwe aanbieding.

  Antwoord Quote

 • Tonny Wildeman
  5 years

  Over de blacklist: Kennen jullie de wet op de bescherming persoonsgegevens? Deze verbiedt het, indien er geen enkele onrechtmatigheid is geweest vanuit een klant, om gegevens bij te houden van wie dan ook. Aangezien je volledig in je recht staat om je contract op te zeggen, kan je dus ook eisen om al je gegevens uit hun systeem te laten halen, dus ook van een eventuele blacklist.
  Als zij je daarna een abo weigeren om vage redenen, dan heb je ze nogmaals bij de staart en kan je schadevergoedingen eisen ter hoogte van 10k.
  Kortom, wanneer je op zegt, moet je aangeven dat al je gegevens uit hun systeem moeten i.v.m. wet bescherming persoonsgegevens. Scheelt het ook meteen marketing gezeik.
  En dan is een blacklist meteen een melkkoe geworden voor je.

  grtz,
  Tonny

  Antwoord Quote

 • fokke dekker
  5 years

  @Jacqie: of je wel of niet te speken bent over t-mobile is heel persoonlijk. ik had een haarscheurtje in mijn iphone en heb hem toen opgestuurd. ze stuurde hem terug zonder te reparen. want ik had hem laten vallen volgens hun. nou was dit niet zo maar goed zij gaan over de garantie dus daar kan je weinig aan doen. nou was het feit alleen wel dat er 2 dikke krassen op mn scherm zten. net eerder in de winkel had ik een preek gehad dat ik beter op mijn telefoon moest passen. maar zij versturen hem in een velletje papier. ik had een klacht ingediend en ik zou een refurbish model krijgen of hoe je dat ook schrijven mag. 2 weken later was hij er. maar dit was een kapot toestel met nog iemand anders zijn simkaart er in. dus ik weer gebeld. maar nu waren de iphone’s uitverkocht en moest ik 8 weken wachten. toen heb ik die dame aan de lijn helemaal uitgescholden en toen ik thuis kwam, had ik een berichtje van t-mobile dat ik in 3 weken een nieuwe zou krijgen. daar heb ik het uiteindleijk maar bij gelaten. maar zat wel in totaal 8 weken zonder telefoon. dus ik zelf ben totaal niet te spreken over de service van t-mobile en vind dus ook dat ik het volste recht heb om mijn contract te beeindigen.

  Antwoord Quote

 • 5 years

  Ik heb geen 100% zekerheid dat je je telefoon mag houden, maar ik heb nog nooit gehoord dat iemand zijn telefoon heeft moeten inleveren na een voortijdige contractafsluiting. Je hebt tenslotte voor je telefoon betaald (ik 80 euro). Daarnaast wat moet t-mobile met al die gebruikte iPhones, zou alleen maar extra kosten en administratieve rompslomp opleveren.

  Iets anders, stel Apple komt begin volgend jaar met een nieuwe iPhone, dan heb ik er nog niets aan, mijn contract loopt immers tot ergens in juli… financieel gezien is het dus dikke winst om je abbo nu op te zeggen (zo’n 12 x 30 = 360 euro), voor mij helemaal voordelig omdat ik vanaf augustus via kantoor een zakelijk abbo met internet krijg. Blijft over, de simlock.. dat is dan weer iets wat lastig legaal te regelen wordt.

  “Beste meneer t-mobile, wegens tariefwijziging zeg ik mijn abbo op, maar er is een jaar verstreken, willen jullie wel plz nog ff mijn iPhone kosteloos ontlocken?” :D

  EDIT: OMG editten is echt een bitch, hij scrollt de hele tijd naar boven :S

  Antwoord Quote

 • Sebastián
  5 years

  Antwoord Quote

 • Jacqie
  5 years

  @fokke dekker: Das heel vervelend voor je, maar klaag op het moment dat er wat verkeerd gaat. Niet als er een nieuw toestel uitkomt.

  Ik drukte m’n simkaart er verkeerd in. Kreeg gewoon een nieuwe iPhone van T-mobile. Niks over gelogen, of verwacht dát ik een nieuwe zou krijgen. Maar ze stonden er op dat het op de garantie vervangen werd. Aardig! Binnen 1 week een nieuwe.
  Vriend van mij had slecht bereik, mocht gewoon ontbinden. Geen probleem.
  Vraag me dan soms wel eens af hoe mensen zelf een bedrijf benaderen. Ik heb zulke problemen nooit namelijk. Maar probeer ook nooit het onderste uit de kan te halen.

  Antwoord Quote

 • fokke dekker
  5 years

  @Jacqie: in eerste instantie benader ik natuurlijjk positief maar als zij mij eerst een preek geven over het beschermen van mijn iphone en hem vervolgens versturen in een veltje papier dan wordt ik geiriteerd, en natuulijk heb ik gekalagd op dat moment, maar omdat iedereen voorbeelden heeft van lang terug van goede service, waarom zou ik dan niet een voorbeeld geven van slechte service van lang terug

  Antwoord Quote

 • justaboy
  5 years

  Dat opzeggen bij t-mobile lijkt niet te gaan lukken, als je op hun website kijkt bij buitenland bellen, zie je duidelijk:

  Nieuwe tarieven bellen in het buitenland.
  Geldig per 1 juli 2009

  *Zone 4: maritiem, satelliet en luchtvaart.
  (dus niks over Afrika oid).

  Antwoord Quote

 • Anya
  5 years

  Hallo, na alle reacties gelezen te hebben wil ik toch alles nog even op een rijtje hebben aangezien al die verschillende berichten. Als ik nu, voor 1 juli een t-mobile abbonement neem met de iphone er gratis bij, kan ik hem na twee weken ofzo, met de tariefwijziging als argument opzeggen zonder de telefoon in te leveren? En vervolgens sim lock vrij maken en gewoon prepaid gebruiken? Overbodige vragen misschien, maar ik heb er vrij weinig verstand van en ik wil geen stomme fouten maken en problemen krijgen. Mvg, Anya

  Antwoord Quote

 • Pieter
  5 years

  Ik neem aan dat waarneer je op deze manier je t-mobile abbo opzegt je wel je nummer kwijtraakt.

  Antwoord Quote

 • Jack
  5 years

  @ Anya

  Waarschijnlijk zullen ze als je op dit moment nog een nieuw abbonement aangaat de nieuwe voorwaarden al hanteren of in ieder geval laten ondertekenen.
  Ik denk dus dat dit niet gaat werken om hem daarna op te zeggen om deze redenen.

  Antwoord Quote

 • Benjamin
  5 years

  Nee bedankt,

  Ik vind mn nummer belangrijker dan de nieuwste Iphone. Contract loopt tot oktober-4 maanden, Juni 2010 mag ik dus een nieuwe halen.

  Antwoord Quote

 • 5 years

  Sorry hoor, maar ben ik dan de enige die het kansloos vind om misbruik te maken van deze situatie?
  Alsof het echt in je nadeel werkt dat je in Afrika wat duurder uit bent. Het is een ander verhaal als bijvoorbeeld de beltarieven in Europa verhoogd zouden worden.

  Daarnaast is de nieuwe iPhone nou ook weer niet zo spectaculair verbeterd, want zeg nou zelf, wie gaat dat kompas vaak gebruiken? Of de camera? Als er een flitser inzat, of betere foto’s zou maken bij weinig licht misschien.

  Antwoord Quote

 • Joris
  5 years

  Mijn vorige abonnement liep bij Telfort, 2 jaar, icm Nokia N73. Na een jaar opgezegd ivm nieuw (betaald) telefoonnummer klantenservice. Daarvoor, 2 jarig abo bij Telfort gehad icm Qtek S200. Na een jaar opgezegd omdat edge verdween als netwerk. Telfort wilde me dus zo weer terug als klant. Niks blacklist.

  Antwoord Quote

 • 5 years

  @Rick:

  Telfort opzeggen is mogelijk!
  Telfort heeft dezelfde voorwaarden als KPN.

  Antwoord Quote

 • Menno
  5 years

  @Benjamin:

  Als je goed hebt gelezen kan je dus niet meer eerder verlengen, nu wordt het dus een maand van te voren dus wel die xtra maanden uitzitten.

  Ik zou mijn abonnement willen opzeggen omdat ze de tarieven wijzigen en niet om de Iphone. Heeft zeker geen spectaculaire meerwaarde dan die ik nu heb. Ik ga er nog maar een nachtje over slapen:)

  Succes iedereen met zijn of haar keuze.

  Antwoord Quote

 • Bert
  5 years

  Hallo allemaal,

  Ik heb hier ook alle reactie,s gelezen, alleen is mijn vraag anders, ik zit met een 2de abonnement van t-mobile en dat wil ik wel graag kwijt.

  Dus als alle berichtgeving waar is……, dan wil ik dat 2de abonnement wel graag kwijt :)

  Antwoord Quote

 • RH
  5 years

  Maar hoe zit dat nou met Vodafone? Waar kan ik teruglezen of ik de Algemene Voorwaarden heb ondertekend dat ze per seconde en niet per minuut afrekenen? Want als dat het geval is, zou ik dat abonnement sowieso op kunnen zeggen. :-) Ik heb mijn abonnement in eerste instantie in augustus 2007 afgesloten, dus toen golden de Algemene Voorwaarden die gedeponeerd zijn in April 2007. Worden deze nu herzien/vernieuwd?

  En hoe reëel is ‘t om bij T-Mobile op te zeggen en vervolgens daarna een sim-only te nemen voor een jaar?

  Antwoord Quote

 • Bart
  5 years

  @Dennis: Jaloers kreng

  Antwoord Quote

 • Dinant
  5 years

  hallo mensen,

  Je kan je iPhone gewoon houden bij de voorwaarden stond toch dat je de iPhone 3g i.c.m 2 jarig … abonnement gratis, 80 of voor 160 euro kreeg. dus het toestel was gratis, 80 of 160 euro. het abonnement staat hier eigenlijk los van dus mag je je iPhone gewoon houden.

  Antwoord Quote

 • Methos
  5 years

  Opzeggen op die manier kan, echter zul je de komende tijd met zekerheid geen nieuw contract aan kunnen gaan. Daar je de voorwaarden weigerd en dus niet akkoord gaat, daarom word je contract gewijzigd en zul je dus niet binnen zoveel tijd een nieuw contract kunnen aangaan bij t-mobile….Dus als je 26 juni een nieuwe iphone wil nemen bij t-mobile heb je pech :)

  Antwoord Quote

 • Methos
  5 years

  Origineel geplaatst door Tonny Wildeman
  , wanneer je op zegt, moet je aangeven dat al je gegevens uit hun systeem moeten i.v.m. wet bescherming persoonsgegevens. Scheelt het ook meteen marketing gezeik.

  Jammer genoeg gaat dat niet op beste man….

  T-mobile moet die gegevens nog eventjes lekker in het systeem laten….Waarom dan zeg je?

  Gegevens mogen in het systeem blijven wegens een wettelijke verplichting…Welke wettelijke verplichting zeg je?? Beeeeelasttting :)

  Zoek maar na:

  de betrokkene moet ten alle tijde inzicht kunnen krijgen in zijn/haar gegevens en moet in staat worden gesteld om gegevens aan te vullen, te corrigeren, verwijderen.

  (in het geval van verwerking als onderdeel van een wettelijke verplichting gaat het laatste punt niet op natuurlijk)

  Antwoord Quote

 • Jochem
  5 years

  Tipgever Juan stuurde ons via e-mail nog de aanvulling, dat je in zone 1 voor €5 onbeperkt kon internetten. Ook dat blijkt gewijzigd, zonder dat het aan de klanten is gecommuniceerd zoals de Telecommunicatiewet vereist.

  Ik ben op zoek naar een bevestiging van deze wijziging, is er iemand die mij een bron kan verstrekken? Op de T-mobile site kan ik de wijziging niet vinden.

  Antwoord Quote

 • Eppo Spaarvarken
  5 years

  Vanavond is even met KPN gebeld, meneer was van niets op de hoogte en beweerde dat je bij een positieve verandering voor de klant beslist je contract niet kunt opzeggen, ik aangegeven dat ik regelmatig in de VS zit en deze geen voordeel provider meer heeft voor KPN klanten, dus duurder. Oeps………. of ik morgen dan maar even 0800 0201165 wilde bellen voor deze specifieke opmerking, want zo’n uitgeslapen klant had hij nog niet aan de lijn gehad !
  (net gebeld, is voor de Hi € 25,00 klanten !)
  Zullen dus wel proberen met veel gelik en geslijm je als klant te willen behouden. Welnu……….. we gaan de MF morgen wakker schudden en het “vuur aan den schenen leggen”.

  Antwoord Quote

 • Alex
  5 years

  Dit is misschien mogelijk voor 1 op de 100 iphone bezitters ofzo. Wie belt er nu naar Afrika met zijn mobiele telefoon? Een enkeling.

  En dat moet je het ook nog zo ver later komen dat je een rechter uitspraak hierover wil laten doen? Mij veels te veel moeite, en het gaat waarschijnlijk niet eens lukken.

  Antwoord Quote

 • Sebas
  5 years

  Mensen, als je logisch na denkt nu. Je wilt persee van je iPhone 3g naar 3gs maar je zit t-mobile abbonoment voor 2 jaar. Mocht er een blacklist zijn of niet. En je krijgt dan toch de 3gs. En als het klopt en er komt volgend jaar een echte nieuwe iphone. En dan, weer van de 3gs naar die nieuwe? Denk eerlijk gezegd dat t-mobile je dan wel blokkeerd. Maar dat is een redenering.

  Ik zou ook wel graag die 3gs willen, maar wacht toch liever gewoon af tot volgend jaar. Want echt veel dingen zoals die kompas ga ik toch niet gebruiken.

  Antwoord Quote

 • Roy
  5 years

  Origineel geplaatst door Marleen
  Sommige reacties hier geven maar weer eens aan hoe vreselijk ondankbaar en inhalig de mens eigelijk is. Alsmaar meer en meer. Het is altijd goed voor even, totdat er iets beters is.

  Ik snap wat je bedoeld. Maar de telecombedrijven zijn de bedrijven die al jaren lang profiteren van hun posities. Het versturen van een SMS kost een provider nagenoeg niets. Dat is echt 0,0000x cent per SMS. En toch vragen de meeste providers behoorlijk veel geld voor een enkele SMS. Hetzelfde geldt voor internetten (in het buitenland). Het kost ze vrijwel niets maar de klant mag een mooie prijs betalen.

  Bovendien is een contract een contract. Als ik me daar niet aan houdt wordt ik ook afgesloten.

  Antwoord Quote

 • Roy
  5 years

  Origineel geplaatst door Sebas
  Mocht er een blacklist zijn of niet. En je krijgt dan toch de 3gs. En als het klopt en er komt volgend jaar een echte nieuwe iphone.

  Zou een blacklist überhaupt wel mogen? T-Mobile is de enige provider waar je een iPhone 3G (S) kan halen. Zijn zij dan niet verplicht om je zo’n abonnement te laten aansluiten? Anders lijkt het me misbruik van een monopolypositie?

  Antwoord Quote

 • GreenSheep
  5 years

  weet iemand voor wanneer je t-mobile moet hebben ingelicht over het willen opzeggen van je contract? moet dat een bepaalde termijn voordat de nieuwe voorwaarden ingaan, of is een dag van te voren ook voldoende?

  Antwoord Quote

 • Roy
  5 years

  Origineel geplaatst door GreenSheep
  weet iemand voor wanneer je t-mobile moet hebben ingelicht over het willen opzeggen van je contract? moet dat een bepaalde termijn voordat de nieuwe voorwaarden ingaan, of is een dag van te voren ook voldoende?

  De brief moet aankomen voordat de wijzigingen van kracht gaan. Dus voor 1 juli. Een paar dagen eerder (aangetekend) versturen is dus aan te raden.

  Antwoord Quote

 • 5 years

  Origineel geplaatst door justaboy
  Geldig per 1 juli 2009*Zone 4: maritiem, satelliet en luchtvaart.
  (dus niks over Afrika oid).

  Ben ik blij dat ik bij het navragen van deze informatie aangegeven heb dat ik het gesprek wilde opnemen, en heb laten vastleggen wat mijn vraag en hun antwoord was. Deze bevestiging is dus helaas niet geldig voor andere personen…

  Ik ga er wel nog even over nadenken omdat ik het eigenlijk prima vind zo, maar houd de optie zeker open.

  Voor de vragen komen of ik het gesprek wil plaatsen. Dit doe ik met plezier. Maar helaas was de medewerker zo verstandig om aan te geven dat het audio bestand alleen door medewerkers van Tmobile, mijzelf en eventuele jurdische personen die voor mij werken mag worden beluistert.

  Antwoord Quote

 • Robin
  5 years

  Kijk even bij het volgende document:
  http://www.opta.nl/nl/download/publicatie/?id=2360
  Zoals je ziet geldt de opzeggingsmogelijkheid alleen bij wijziging ten nadele van de afnemer van de dienst.
  Opzeggen kan dus inderdaad bij T-mobile ivm. het zone 3/4 verhaal.

  Antwoord Quote

 • Dinant
  5 years

  @methos, ja belasting maar de wet misbruik persoonsgegevens, de naam zegt het al MISBRUIK dus ze kunnen je niet op een blacklist zetten met die gegevens. zou me trouwens ook wel raar lijken als je eerst niet akkoord gaat met de voorwaarden en dan weer wel dat ze je dan mogen weigeren. 1 ze zouden blij moeten zijn dat je weer klant wilt zijn en 2 ze hebben een monopoly met de iPhone in nederland dan zou het wel heel raar zijn als ze je mogen weigeren en je in nederland helemaal geen iPhone meer kan krijgen. De rechter of de commisie zal mij zeker gelijk geven.

  Antwoord Quote

 • PP
  5 years

  @Anya: als je nu een abo afsluit om deze vervolgens na de wijziging weer op te zeggen, was het natuurlijk voorzienbaar dat de wijziging plaats zou vinden.

  Antwoord Quote

 • JeWeetZelf
  5 years

  Bel gewoon morgen even naar een nummer in Afrika voor minimaal 5 minuten en je voldoet aan de criteria om Tmobile te beeindigen. Hoezo nooit gebeld naar Afrika. bel gewoon TEL: +27 (0)21-5513774 ofzo, vraag je naar de mogelijkheden voor verblijf voor WK voetbal ofzo en klaar is kees (of beter gezegd tmobile).

  Antwoord Quote

 • HeijtInk
  5 years

  Origineel geplaatst door michiel
  Is natuurlijk mooi om je aboo nu te beindigen en vervolgens een 3GS aan te schaffen Maar moet je niet iets betalen voor de telefoon waar je dan maar bijv. een half jaar gebruik van hebt gemaakt? En kun je niet zeggen dat je net van plan was in de toekomst hele dagen naar ‘mijn neef’ in afrika te bellen?

  nou mijn zus gaat deze week naar Angola verhuizen en Ik zal dus meer naar Angola bellen. Dus als je ditzelfde verhaal naar t-mobile houdt maar dan over Zuid-Afrika hoef je toch niks aan te tonen? Ik zeg, doen!

  Antwoord Quote

 • JeWeetZelf
  5 years

  Origineel geplaatst door HeijtInk
  Origineel geplaatst door michielIs natuurlijk mooi om je aboo nu te beindigen en vervolgens een 3GS aan te schaffen Maar moet je niet iets betalen voor de telefoon waar je dan maar bijv. een half jaar gebruik van hebt gemaakt? En kun je niet zeggen dat je net van plan was in de toekomst hele dagen naar ‘mijn neef’ in afrika te bellen?nou mijn zus gaat deze week naar Angola verhuizen en Ik zal dus meer naar Angola bellen. Dus als je ditzelfde verhaal naar t-mobile houdt maar dan over Zuid-Afrika hoef je toch niks aan te tonen? Ik zeg, doen!

  Het gaat om het verleden, niet de toekomst!

  Antwoord Quote

 • WvB22
  5 years

  Pffff wat een gedoe om een paar marginale updates. Ik snap niet waarom mensen zo moeilijk doen. En volgens mij kan het veel slimmer: even er van uigaande dat de nieuwe iPhone bij T-Mobile zeker wel tussen de 0 tor 200 euro gaat kosten met een abonnement (afhankelijk van het abbo uiteraard) kan je volgens mij beter je huidige telefoon unlocken door T-Mobile. Zal voor de meesten 30 euro kosten nu of zelfs 0 als je er vroeg bij was met de 3g. Verkoop je 3G, orignele Nedelndse 3G in goede staat levert zo 350 tot 400 euro op. Koop een nieuwe 3G S in Italië of waar dan ook en voor 300 euro heb je én de nieuwste telefoon en geen gezeik. Tel daar bij op dat je dan over een jaar voor een klein bedrag weer de nieuwste iPhone kan uitkiezen met een nieuw contract én dat je de 3G S dan waarschijnlijk makkelijk kwijt kan voor 400 euro en je draait quitte of in ieder geval bijna.

  Antwoord Quote

 • nick
  5 years

  Roy zei op 16 juni 2009 om 23:35
  Origineel geplaatst door Marleen
  Sommige reacties hier geven maar weer eens aan hoe vreselijk ondankbaar en inhalig de mens eigelijk is. Alsmaar meer en meer. Het is altijd goed voor even, totdat er iets beters is.

  Ik snap wat je bedoeld. Maar de telecombedrijven zijn de bedrijven die al jaren lang profiteren van hun posities. Het versturen van een SMS kost een provider nagenoeg niets. Dat is echt 0,0000x cent per SMS. En toch vragen de meeste providers behoorlijk veel geld voor een enkele SMS. Hetzelfde geldt voor internetten (in het buitenland). Het kost ze vrijwel niets maar de klant mag een mooie prijs betalen.

  Bovendien is een contract een contract. Als ik me daar niet aan houdt wordt ik ook afgesloten.

  Dat het niks zou kosten zou ik niet zo zeker van zijn dat sms verhaal mischien wel. Maar internetten zeker niet! wat denk je dat het kost om dat netwerk op te zetten? nieuwe sentmasten, kosten matrealen, kosten werknemers, kosten grond… ect maar ik begrijp wat je bedoelt!

  Vraagje op die site staat een voorbeeld brief voor T-Mobile met daarin het verhaal over afronde na 1 minuut. Maar is dit wel een verandering? want dit staat weer niet in die faq… ?

  Antwoord Quote

 • jos
  5 years

  Origineel geplaatst door Surfer
  Lol ! Ik heb al gelezen dat ze in 2010 met een dual core iPhone komen. De 3GS is amper uit nu …. Wat gaan die technieken snel !

  Ik heb gehoord van de helpdesk van t-mobile dat ze eind 2010 met een quad core iPhone komen met duo battery pack op brandstofcellen.

  Antwoord Quote

 • jos
  5 years

  Origineel geplaatst door Niels
  Origineel geplaatst door justaboyGeldig per 1 juli 2009*Zone 4: maritiem, satelliet en luchtvaart.
  (dus niks over Afrika oid).Ben ik blij dat ik bij het navragen van deze informatie aangegeven heb dat ik het gesprek wilde opnemen, en heb laten vastleggen wat mijn vraag en hun antwoord was. Deze bevestiging is dus helaas niet geldig voor andere personen…Ik ga er wel nog even over nadenken omdat ik het eigenlijk prima vind zo, maar houd de optie zeker open.Voor de vragen komen of ik het gesprek wil plaatsen. Dit doe ik met plezier. Maar helaas was de medewerker zo verstandig om aan te geven dat het audio bestand alleen door medewerkers van Tmobile, mijzelf en eventuele jurdische personen die voor mij werken mag worden beluistert.

  Als het journalistieke waarde heeft, dan mag je het audio fragment aan iedereen laten horen wie jij wil.

  Antwoord Quote

 • iSam77
  5 years

  @Ellen:
  uit eigen ervaring kan ik zeggen nee! je moet gewoon je mobiel terug sturen.
  Ik had problemen met bereik (t-mobile, wie anders!) ik zat ook nog een half jaar vast aan het abo ze hebben het uitgezocht en een week later mocht ik abo opzeggen mits ik mobiel terug stuurde, kreeg wel aankoop bedrag terug (40euro voor LG KU990 Viewty) en er bij gezegd dat ik een nieuw iphone abo ga nemen, en met nummer behoud, en daar zijn ze nog ingetrapt ook, maar na de belofte van een 2e mast(in april) heb ik nog steeds beroerd ontvangst! dat geeft opties. lol

  Antwoord Quote

 • Jacqie
  5 years

  Origineel geplaatst door Martt
  Sorry hoor, maar ben ik dan de enige die het kansloos vind om misbruik te maken van deze situatie?

  Nee zeker niet. Ik mag hopen dat T-mobile wel een blacklist gaat hanteren voor zulke figuren. En anders zullen ze best in hun recht staan om bijvoorbeeld te eisen dat iemand bij een voortijdige contractbeeindiging een jaar geen recht heeft op een nieuw toestel bij een nieuw abonnement.

  Antwoord Quote

 • RH
  5 years

  Origineel geplaatst door Jacqie
  Origineel geplaatst door MarttSorry hoor, maar ben ik dan de enige die het kansloos vind om misbruik te maken van deze situatie?Nee zeker niet. Ik mag hopen dat T-mobile wel een blacklist gaat hanteren voor zulke figuren. En anders zullen ze best in hun recht staan om bijvoorbeeld te eisen dat iemand bij een voortijdige contractbeeindiging een jaar geen recht heeft op een nieuw toestel bij een nieuw abonnement.

  Maar stel, je zegt op en hoeft niet per se zo’n 3GS bij een nieuw abonnement. Zou het in theorie dan wel mogelijk zijn om een sim-only af te sluiten?

  Antwoord Quote

 • bzb
  5 years

  alleen als je hem ongelokt heb kan je een sim only vodafone nemen,

  vraag

  is het al iemand gelukt het contract op te zeggen met behoud van telefoon?

  Antwoord Quote

 • RH
  5 years

  Origineel geplaatst door bzb
  alleen als je hem ongelokt heb kan je een sim only vodafone nemen

  No shit, Sherlock. Het gaat erom of ze je dan (wederom) accepteren bij een provider als T-Mobile. :) Zeker als je recentelijk opgezegd zou hebben.

  Antwoord Quote

 • Robin
  5 years

  Opzeggen MET behoud van telefoon zal geen probleem zijn. Kijk maar eens naar de algemene voorwaarden van 1 juli 2009. Daarin staat expliciet dat het toestel eigendom is en blijft van t-mobile. In de voorwaarden van voor 1 juli 2009 staat geen eigendomsvoorbehoud van het toestel. Je mag het toestel dus gewoon houden. Om deze discussie in de toekomst te voorkomen hebben ze de algemene voorwaarden dus per 1 juli 2009 gewijzigd.

  Misschien kan iemand het nu wel ff duidelijk maken:
  De wijziging van de algemene voorwaarden per 1 juli 2009 geeft GEEN geldige reden om op te zeggen, immers: voor oude abbonees blijven de voorwaarden gelden en desgewenst mag je overstappen naar de nieuwe (nadelige) voorwaarden.

  Dus de enige opzeggrond zou het buitenland-bellen verhaal zijn. Mij blijkt echter nergens uit dat Afrika opeens zone 4 is geworden. Waar haalt men dat vandaan? Waaruit blijkt dat bellen in Afrika duurder is geworden en voor welke landen zou dit dan precies allemaal gelden? Kan iemand dat onderbouwen, voordat wij allemaal aangetekende brieven sturen en geld aan het weggooien zijn? Als ik namelijk op het kaartje van t-mobile kijk en een land in afrika selecteer staat er nog steeds: zone 3. Het enige wat ik er nu uit kan halen is dat zone 3 gewoon hetzelfde is gebleven, en dat er een zone 4 is toegevoegd voor extra dekking. Dus een uitbreiding. Dat daar een nieuw tarief aan vastzit is niet verbazingwekkend. De uitbreiding lijkt mij juist voordelig voor de klant, dus volgens de uitleg van de opta van artikel 7.2 geen reden tot opzegging?

  Antwoord Quote

 • laurens
  5 years

  heb net vodafone een fax gestuurd met brief en officiele opzeg form van hun kant. kijken hoe ver ik kom.
  op naar de 3g S:)

  Antwoord Quote

 • Werner
  5 years

  @Dennis:

  stel je niet zo aan man, laat dat iedervoor zich bepalen!
  en trouwens je heb hem nog niet eens in je handen gehad waar lul je over!

  Antwoord Quote

 • Werner
  5 years

  Origineel geplaatst door Dennis
  Sommige hier zijn dom of kortzichtig. Alles voor de nieuwe Iphone… Die nieuwe Iphone stelt niks, maar dan ook helemaal niks voor. Je kunt nu al voorspellen dat de volgende update veel, en veel beter zal worden. Want anders staan ze stil in de ontwikkeling. Volgend jaar kun je dus zonder problemen overstappen, maar nee, jullie willen nu al de nieuwe die een kompas heeft. Hoe wil je volgend jaar dan aan die nieuwe Iphone komen? Weer opzeggen? Afkopen? Lost and stolen? Wacht toch nog een jaar. Je vrienden gaan je niet opeens aardiger vinden oid nadat je nu ook de 3GS hebt.

  stel je niet zo aan man, laat dat iedervoor zich bepalen!
  en trouwens je heb hem nog niet eens in je handen gehad waar lul je over!

  Antwoord Quote

 • maartenb16
  5 years

  Ik heb net mijn opzegging naar t-mobile toegezonden per e-mail, fax en post(nog niet aangetekend). van mijn Fax heb ik een ontvangstbevestiging, dus dat is fijn.

  Nu nog even afwachten of ze gaan reageren.

  Antwoord Quote

 • Collin
  5 years

  @maartenb16:

  kun jij mij vertellen hoe je de opmaak van de brief hebt gedaan dus met welke feiten je ze na gooit..

  ik heb namelijk ook een brief klaar liggen maar ik twijfel..

  Antwoord Quote

 • Harold
  5 years

  Belangrijkste vraag zie ik hier nog door niemand beantwoord: nummber behoud. Als ik opzeg, en als jurist meen ik te denken dat dit kan, wil ik mijn nummer mee kunnen nemen naar een andere provider. Zie die mogelijkheid nergens omschreven.

  Antwoord Quote

 • Roel
  5 years

  Nogmaals, ook van mij de vraag:
  Waar komt de info vandaan dat Afrika opeens in Zone 4 zou vallen? Behalve de info uit dat slecht geschreven pdf-document kom ik niks tegen wat dit bevestigt.

  Antwoord Quote

 • Robin
  5 years

  Nummerbehoud is geen probleem. Gewoon vragen het nummer on te zetten naar prepaid. Zijn ze verplicht. Als je je brief aangetekend verstuurt en ze laten je nummer vervallen, gewoon aansprakelijk stellen (makkelijk als jurist ;)

  Antwoord Quote

 • laurens
  5 years

  ik heb mijn vodafone opgezegt en laat de abbo omzetten naar prepaid.
  en opzeggen op basis van de nieuwe afrondings praktijken.

  Antwoord Quote

 • Harold
  5 years

  @Robin:

  Thanks Robin! Betekend dit dan een prepaid kaart die ik bij T-Mobile eerder gekocht moet hebben met een ander nummer? Weet niet hoe dit werkt en ben benieuwd naar ervaringen van anderen op dit gebied. Nummer kwijt raken is voor mij erger dan eventuele schade op hen verhalen wat eindeloos zal zijn en dus niet de moeite waard.

  Antwoord Quote

 • Rene
  5 years

  @Nils: leer eerst maar eens normaal Nederlands.

  Antwoord Quote

 • randriese
  5 years

  waar kan ik de fax-nummers van Vodafone en T-Mobile vinden ?

  Antwoord Quote

 • Robin
  5 years

  @Harold:
  Je moet gewoon expliciet in de brief verwijzen dat je wilt dat het nummer na ontbinding wordt omgezet in prepaid. Neem bijvoorbeeld iets in de brief op van:
  Hierbij verzoek ik u na ontbinding van het contract mijn nummer om te zetten naar prepaid, zodat ik in de toekomst gebruik kan blijven maken van dit nummer en het nummer eventueel kan porteren naar een andere provider. Het nummer blijft dan actief op je huidige simkaart. Je hoeft dus geen nieuwe/andere kaart te hebben/kopen

  In eerste instantie zal het nummer dan worden omgezet naar prepaid en actief blijven. Je blijft dan dus klant bij t-mobile, maar alleen een prepaid klant (je hebt dus geen abonnement meer). Dan gooi je een tientje beltegoed op de kaart en kan je rustig besluiten of je het nummer laat inporteren door een andere provider (leuk tijdelijk alternatief is ben voor 1 euro per maand, of dat je alsnog een nieuw contract afsluit bij t-mobile.

  Antwoord Quote

 • Werner
  5 years

  ben benieuwd hoe dit eindigd

  Antwoord Quote

 • PlaceR
  5 years

  Net even T-Mobile gebeld.
  In Afrika wijzigd er niets!!

  Afrika BLIJFT zone 3 met daarbijhorende kosten,

  Zone 4 word TOEGEVOEGD en is een VOORDEEL voor de klant. Zone 4 betreft maritiem, lucht en nogwat.

  Dus deze reden tot opzeggen vervalt!!!

  Wel heel netjes en vriendelijk te woord gestaan door T-M. Hij begreep dat vroegtijdig opzeggen fijn zou zijn, was maar kon helaas niets voor me betekenen

  Antwoord Quote

 • Dinant
  5 years

  ik zoek nog een beetje bevestiging. ik heb een iphone 3g met i-150 abonnement. in de telecomunnicatiewet artikel 7.2 staat dat je opzegrecht hebt als je provider je niet 4 weken voordat de nieuwe voorwaarden ingaan informeert, ongeacht of de veranderingen in je voor of nadeel zijn. kan iemand mij dit bevestigen, 1 heeft t-mobile het duidelijk bekent gemaakt? 2 kan dit in je voor en nadeel?

  Antwoord Quote

 • Roel
  5 years

  @PlaceR: Precies, dat dacht ik al. Dan wordt het dus een gevalletje Helaas pindakaas.

  Antwoord Quote

 • PlaceR
  5 years

  Misschien een toevoeging aan het nieuwsartikel, voordat mensen allerlei dingen roepen maar niets navragen/nagaan.

  Antwoord Quote

 • 5 years

  Ik heb geen enkele reden waarom ik naar Afrika zou bellen, dus ik kan dit wel gaan spelen maar ik denk niet dat T-mobile daar mee akkoord gaat, en verder, als de algemene voorwaarden in juli worden aangepast, dan wordt de opzegtermijn ingekort naar 1 maand, oke dat is prima. Maar zoals het nu staat ben ik over 19 maanden pas van mijn iphone af, gaat dat per juli dan in 1x naar 1 maand? dat zou wel fijn zijn namelijk, want ik heb zowiezo een te hoog abonnement genomen (bel de helft ongeveer)

  Antwoord Quote

 • Jelle
  5 years

  Kan de wijziging ook worden aangegrepen om (gratis) te downgraden of is opzeggen / prepaid de enige optie?

  Antwoord Quote

 • Lint41
  5 years

  Origineel geplaatst door Michel
  Ik heb geen enkele reden waarom ik naar Afrika zou bellen, dus ik kan dit wel gaan spelen maar ik denk niet dat T-mobile daar mee akkoord gaat, en verder, als de algemene voorwaarden in juli worden aangepast, dan wordt de opzegtermijn ingekort naar 1 maand, oke dat is prima. Maar zoals het nu staat ben ik over 19 maanden pas van mijn iphone af, gaat dat per juli dan in 1x naar 1 maand? dat zou wel fijn zijn namelijk, want ik heb zowiezo een te hoog abonnement genomen (bel de helft ongeveer)

  De opzegtermijn van 1 maand geldt pas als je je oorspronkelijke termijn (in jouw geval wsl. 2 jaar) erop hebt zitten. Anders zou het wel erg makkelijk zijn ;)

  Antwoord Quote

 • 5 years

  @Lint41

  bedankt voor je reactie, daar ging ik ook al vanuit.. zijn er al mensen die een reactie van t-mobile hebben gehad mbt. opzegging ivm zone4 wijziging? ik betwijfel of dit gaat werken, voor mij in iedergeval want ik kan niet aantonen dat ik daar last van heb.

  Wel heb ik ‘geen’ 3G in mijn omgeving, zou dit een reden voor opzegging kunnen zijn?

  Antwoord Quote

 • Robin
  5 years

  De zone 4 wijziging gaat inderdaad niet werken. Onder zone 4 vallen geen landen (contact gehad met t-mobile).
  Jammer maar helaas. Dit had men inderdaad wel even mogen veriëferen alvorens iedereen op te roepen tot het opzeggen van zijn abonnement. Vooralsnog is dit volgens mij niet mogelijk, maar wie weerspreekt mij? Gaarne niet verwijzen naar 7.2 telecomwet dat opzeggen ook mag met gunstigere voorwaarden. Dit is onzin. Zie de Memorie bij de wet. Rechters zullen hier niet in meegaan. Bij gunstigere voorwaarden zal opzeggen ogv. 7.2 dus NIET kunnen.

  Antwoord Quote

 • Robin
  5 years

  De zone 4 wijziging gaat inderdaad niet werken. Onder zone 4 vallen geen landen (contact gehad met t-mobile).
  Jammer maar helaas. Dit had men inderdaad wel even mogen veriëferen alvorens iedereen op te roepen tot het opzeggen van zijn abonnement. Vooralsnog is dit volgens mij niet mogelijk, maar wie weerspreekt mij? Gaarne niet verwijzen naar 7.2 telecomwet dat opzeggen ook mag met gunstigere voorwaarden. Dit is onzin. Zie de Memorie bij de wet en de bedoeling van de wetgever. Rechters zullen hier niet in meegaan. Bij gunstigere voorwaarden zal opzeggen ogv. 7.2 dus NIET kunnen.

  Antwoord Quote

 • maartenb16
  5 years

  @Collin:

  ik heb de voorbeeld brief gebruikt die op http://www.telefoonopzeggen.nl wordt gebruikt.

  Zijn er al mensen met positieve ervaringen qua opzeggen?

  Antwoord Quote

 • Kevindw
  5 years

  Origineel geplaatst door Michel
  @Lint41bedankt voor je reactie, daar ging ik ook al vanuit.. zijn er al mensen die een reactie van t-mobile hebben gehad mbt. opzegging ivm zone4 wijziging? ik betwijfel of dit gaat werken, voor mij in iedergeval want ik kan niet aantonen dat ik daar last van heb. Wel heb ik ‘geen’ 3G in mijn omgeving, zou dit een reden voor opzegging kunnen zijn?

  Ik ben hier dus ook mee bezig met T-mobile, ik heb bij mij geen 3G verbinding terwijl ik dat wel zou moeten hebben volgens de website van T-mobile. Nu heb ik 4 maanden terug al 20% korting op me abo gehad. Ik heb vorige week weer contact met T-mobile gehad dat het nog steeds niet beter is. Degene die ik aan de telefoon had die heeft tegen mij gezegd dat contract ontbinden mogelijk is met behoud van telefoon. Ik word binnen 25 dagen terug gebeld dus nog even afwachten

  Antwoord Quote

 • Collin
  5 years

  @maartenb16:

  daar heb ik het ook al vandaan,..
  maar ik denk niet dat ik het ga doen ik geef het weining kan, k bedoel lees bovenstaande berichten van mensen die al zeggen dat het zone 4 verhaal niet zou kloppen, en met alleen artikel 7.2 ga je het zeker niet redden omdat het een wijziging in ons voordeel is.

  als iemand een andere vizie heeft let me/us know

  Antwoord Quote

 • maartenb16
  5 years

  @Collin:

  Niet geschoten is altijd mis.

  Antwoord Quote

 • KSH
  5 years

  Ok het zone 4 verhaal gaat niet lukken, dat is inmiddels wel duidelijk.

  Ik lees in het artikel echter ook het volgende:

  “Tipgever Juan stuurde ons via e-mail nog de aanvulling, dat je in zone 1 voor €5 onbeperkt kon internetten. Ook dat blijkt gewijzigd, zonder dat het aan de klanten is gecommuniceerd zoals de Telecommunicatiewet vereist.”

  Is dit geen argument om alsnog je abonnement bij T-Mobile te cancellen?

  Antwoord Quote

 • driemaal raden.
  5 years

  Gebruikt nu (nagenoeg) niemand hier zijn gezonde verstand????

  Je kunt op je vingers natellen dat als je voortijdig je TM abonnement beëindigd omdat je zo graag een nieuw speelgoedje wilt hebben dat dan gevolgen heeft.

  Het gevolg zal zijn dat je bij TM echt niet hoeft aan te kloppen voor een nieuwe abo met gratis stukje speelgoed.

  Ze zijn daar echt niet achterlijk zoals sommigen blijkbaar denken.

  En een abo op andermans naam? Tja, een enkeling zal daar gek genoeg voor zijn totdat de rekeningen binnen komen en niet tijdig betaald worden.

  Bovendien is dat fraude en strafbaar.

  Antwoord Quote

 • Antwan
  5 years

  Werkt nie net gebeld dus geen abbo opzeggen ;(

  Antwoord Quote

 • Tim
  5 years

  Kan hier niemand aangeven wat de daadwerkelijk bron is voor de bewering dat Afrika van zone 3 naar zone 4 gaat verhuizen?
  Daar is al deze ophef namelijk op gebasseerd.

  Antwoord Quote

 • DW
  5 years

  Een vriend van mij heeft zojuist (erg lang) met T-Mobile aan de telefoon gezeten. Ze hebben daar alles uitgezocht en daar kwam het volgende uit:

  a) zone 4 is een nieuwe zone, hier vallen geen landen onder, dus geen reden tot opzegging;

  b) betalen per minuut ipv per seconde (zoals ook ergens genoemd is) is een tariefswijziging die nog niet zeker is en als deze al doorgevoerd gaat worden alleen zal gelden voor nieuwe contracten. Ook geen reden tot opzegging dus.

  Kortom we hebben pech ;)

  Antwoord Quote

 • PP
  5 years

  Antwoord Quote

 • maartenb16
  5 years

  @DW:

  Allen t-mobile medewerkers zeggen verschillende dingen. Gregor zal deze site(www.telefoonopzeggen.nl) niet voor niks hebben opgericht. Ik heb net een aangetekende brief toe gezonden naar T-mobile, en ik heb eerder vandaag een brief/opzegging toegezonden naar: geschreven.klachten@t-mobile.nl
  uiteraard in afwachting van een schriftelijke bevestiging, maar deze zal nog wel even duren.

  Antwoord Quote

 • Robin
  5 years

  @maartenb16:
  Ik denk dat Gregor de site heeft opgericht zonder zich vooraf te verdiepen in de wet en algemene voorwaarden. Men denkt altijd direct dat een wijziging reden is tot opzegging. Meestal (in het verleden) is een opzegging ook nadelig en dan kan opzegging. In dit geval is dat echter niet zo. Ik zou dus zelf niet per definitie blind het artikel van Gregor volgen.

  Antwoord Quote

 • Rob
  5 years

  ik heb een vraagje voor jullie,

  is het mogenlijk om door de wijzegingen die zijn doorgevoert je contract te vernieuwen ?,
  dat je zegt dat je een sim only abonnement wilt voor 1 jaar ? dat je dan zegt doe mij maar zo’n flex 15 abonnement, met een sms bundel van 1000 smsjes en een bundel van web en walk plus ?, ben je weer ongeveer 30 euro per maand kwijt, en dan heb je meer smsjes ..

  graag reactie

  Antwoord Quote

 • martijn
  5 years

  Origineel geplaatst door KSH
  het zone 4 verhaal gaat niet lukken, dat is inmiddels wel duidelijk.
  Ik lees in het artikel echter ook het volgende:
  “Tipgever Juan stuurde ons via e-mail nog de aanvulling, dat je in zone 1 voor €5 onbeperkt kon internetten. Ook dat blijkt gewijzigd, zonder dat het aan de klanten is gecommuniceerd zoals de Telecommunicatiewet vereist.”
  Is dit geen argument om alsnog je abonnement bij T-Mobile te cancellen?

  Waar heb je dat gezien, € voor onbeperkt internet in zone 1? Kan ik nergens vinden

  Antwoord Quote

 • ScoeS
  5 years

  Jongens lees eens goed?

  T-Mobile verhoogd de tarieven niet, maar brengt voegt een nieuwe zone (zone 4) toe voor maritiem, satelliet en luchtvaart.

  http://www.t-mobile.nl/persoonlijk/htdocs/page/productinformatie/buitenland-bellen/roaming-nieuwe-tarieven.aspx?WT.ac=ec_buitenland_01

  Aan de huidige tarieven veranderd niets dus.
  Jammer voor iedereen die voor een dubbeltje op de eerste rij wil zitten.

  Antwoord Quote

 • fokke
  5 years

  net weer t-mobile gebeld. toen ik haar het verhaal vorlegde werd ze steeds bozer. ze zei dat er in het artikel hier boven op iphoneclub.nl staat dat je niet mag opzeggen. dus ik haar voorgelezen dat het wel kan maar ze blijft maar volhouden dat er in het artikel hier boven staat dat het niet kan. echt grappig maar vanaavond bel ik nog wel een keer met het artikel voor me dan kan ik voorlezen wat er in staat.

  Antwoord Quote

 • Jelle
  5 years

  Het zone verhaal valt dus af. Punt twee is:

  “dat je in zone 1 voor €5 onbeperkt kon internetten. Ook dat blijkt gewijzigd”

  Iemand dit al uitgezocht?

  Antwoord Quote

 • Robin
  5 years

  @fokke:
  Wat is er grappig aan?
  Vooralsnog heeft ze volgens mij goed gelezen. Tenzij jij wel een zinnige reden kan aanvoeren die een opzegging rechtvaardigt?

  Antwoord Quote

 • Martin
  5 years

  @Jelle:
  Als ik op de T-Mobile site kijk zie ik voor Zone 1 het volgende staan:
  Zonder internetbundel:
  - Als je PrePaid beller bent. € 2,00 per MB.
  - Als je abonnee bent en gewoon internet gebruikt. € 2,00 per MB, met een maximum van € 5,00 per dag.
  - Als je abonnee bent en breedband internet gebruikt. € 2,00 per MB, met een maximum van € 15,00 per dag.

  De andere vermeldingen gaan over Web ‘n Walk en Blackberry dus ik neem aan dat dit voor de iPhone is. Heb in elk geval voor de iPhone niets speciaals kunnen vinden.

  Antwoord Quote

 • Danielle
  5 years

  Hm. Geloof dat mijn vodafone abbo dus ook gewoon blijft doorlopen tot mei 2010 :)

  Jammer. had graag naar t-mobile gewild voor een nieuwe iphone.

  Antwoord Quote

 • PlaceR
  5 years

  Origineel geplaatst door fokke
  net weer t-mobile gebeld. toen ik haar het verhaal vorlegde werd ze steeds bozer. ze zei dat er in het artikel hier boven op iphoneclub.nl staat dat je niet mag opzeggen. dus ik haar voorgelezen dat het wel kan maar ze blijft maar volhouden dat er in het artikel hier boven staat dat het niet kan. echt grappig maar vanaavond bel ik nog wel een keer met het artikel voor me dan kan ik voorlezen wat er in staat.

  Ga eerder kijken hoe je je argumenten kunt onderbouwen, dan kwakkeloos dingen voorlezen. Daar schiet je namelijk niets mee op, bewijs je niets mee (behalve dat je niet zelf nadenkt) en is het begrijpelijk dat ze bij T-M geirriteerd raken.

  De zones geven nou eenmaal geen opening tot opzeggen. Evenals het argument dat er meer mensen gaan bellen via zelfde netwerk geen bewijs is dat je er opachteruit gaat.

  Dus….

  OF.. Iemand moet een nieuwe optie tegenkomen

  Of.. Het gaat gewoon niet lukken om er onderuit te komen.

  Antwoord Quote

 • fokke dekker
  5 years

  @Robin:
  volgens mij staat er toch echt in het artikel dat het wel mogelijk is

  Antwoord Quote

 • Johan
  5 years

  @maartenb16:

  een faxbevestiging is, recentelijk een uitspraak in geweest, geen officieel bewijs van ontvangst. Er kan bij verzending of ontvangst genoeg fout gaan, verzender blijft namelijk verantoordelijk voor de verzending.

  Antwoord Quote

 • Johan
  5 years

  Om op te kunnen zegen vanwege een wijziging zijn een aantal dingen bepalend:

  *Wijziging moet in je nadeel zijn, is bellen in Afrika duurder maar ben je nooit in Afrika geweest, helaas.
  *Het moet betrekking hebben op jouw aansluiting (KPN wijzigt van HI€25 bundels iets, maar niet van de rest dus helaas)
  *Lees je voorwaarde van de datum dat je de aansluiting bent aangegaan goed door, daar kan in staan dat je aanbieder MAG wijzigen, en gezien je krabbel is dat een bindend en geldig juridische overeenkomst. Een advies / wijziging van de OPTA veranderd dat niet, je contract is een bindend document. Je aanbieder kan niets doen aan wat een OPTA bepaald. Punt is dat daar voor beide de verplichtingen in staan, zowel klant als aanbieder.

  Antwoord Quote

 • Johan
  5 years

  @Robin:

  Je moet dan ALTIJD een prepaid kaart kopen en daar het nummer naar laten overzetten. Hier ben je ZELF verantwoordelijk voor, let wel op dat dat dan in een keer goed gaat anders ben je alsnog je nummer kwijt.

  Antwoord Quote

 • Johan
  5 years

  @Harold:

  Welke gronden meen je dan te hebben om op te kunnen zeggen? Er zijn geen enkele wijzigingen doorgevoerd, en er is ook de mogelijkheid dat het voor NIEUWE of VERLENGENDE klanten op gaat, dus niet voor de bestaande.
  Of te wel, er veranderd helemaal niets tot op heden voor bestaande klanten, lijkt me duidelijk Helaas pindakaas geval :)

  Antwoord Quote

 • 5 years

  Origineel geplaatst door Johan
  Om op te kunnen zegen vanwege een wijziging zijn een aantal dingen bepalend:*Wijziging moet in je nadeel zijn, is bellen in Afrika duurder maar ben je nooit in Afrika geweest, helaas.
  *Het moet betrekking hebben op jouw aansluiting (KPN wijzigt van HI€25 bundels iets, maar niet van de rest dus helaas)
  *Lees je voorwaarde van de datum dat je de aansluiting bent aangegaan goed door, daar kan in staan dat je aanbieder MAG wijzigen, en gezien je krabbel is dat een bindend en geldig juridische overeenkomst. Een advies / wijziging van de OPTA veranderd dat niet, je contract is een bindend document. Je aanbieder kan niets doen aan wat een OPTA bepaald. Punt is dat daar voor beide de verplichtingen in staan, zowel klant als aanbieder.

  je eerste punt is al onzin. Je kan een abo afgesloten hebben met de gedachte dat je nog naar afrika gaat, en je de tarieven aantrekkelijk leken, in tegenstelling tot het nieuwe concept.

  Antwoord Quote

 • Johan
  5 years

  @Jan Helleman:

  “Dat je er naar toe gaat” Maar als je er nooit geweest bent in een jaar tijd is dat een zeer onaannemelijk excuus. Je kan een mogelijke handeling, die zeer slecht te bewijzen is, aandragen als motief om op te zeggen.
  Ik heb ook nog de gedachte om naar Japan en Peru te gaan, als mijn provider daar nu een wijziging doorvoert kan ik niet opzeggen, heb er nooit gebruik van gemaakt (zie orange en opzeggen ivm beeindigen webmail dienst, hen die het miet hebben gebruikt kunnen ook niet opzeggen)

  Antwoord Quote

 • 5 years

  @Johan:
  Feit blijft natuurlijk wel dat je een contract bent aangegaan op dat moment dat niet zomaar gewijzigd mag worden, of je nu naar een zone van plan bent te gaan of ooit geweest bent. Onder deze voorwaarden wordt meestal opgenomen dat een wijziging niet zomaar doorgevoerd mag worden zonder de klant op de hoogte te stellen. Zoals dat artikel 7.2 vervolgens schrijft mag de klant wanneer een wijziging wordt doorgevoerd die nadelig is voor de klant zijn contract opzeggen. Of je er nu bent geweest of niet is none of their business, it´s about the contract.

  Antwoord Quote

 • Robin
  5 years

  @Johan: Wat een onzin.\
  Je hoeft helemaal geen prepaid kaart te kopen. Gewoon vragen je nummer om te zetten naar prepaid. Dan staat ie op je OUDE sim. DAARNA kan je altijd nog uitporteren. Maar zoals iedereen weet kan je bij een nieuw abonnement gewoon je t-mobile prepaid nummer meemigreren naar een abbo, OOK via de dealers en niet alleen via t-mobile zelf.

  Antwoord Quote

 • chris
  5 years

  En hoe zou het zitten met mijn t-mobile Grenzeloos service?
  Daarbij bel ik sowieso al goedkoper in het buitenland, maar weet niet of die tarieven ook veranderen na 1 juli.
  Het is een gratis service, waarop je je niet kunt beroepen ivm gewenste abonnementstop. Misschien service even uitzetten voor 1 juli, en dan je beroepen op vernieuwde tariefswijzigingen.

  *edit*
  Heb net gebeld met t-mobile, en zij houden de Grenzeloos service tarieven hetzelfde na 1 juli 2009. Daarbij blijft het dus nog steeds veel goedkoper om op die manier te bellen in het buitenland. Lijkt mij dus logisch om Grenzeloos service te annuleren (opzegtermijn = 1 dag) zodat je ook daadwerkelijk hinder ondervindt van de Afrikaanse tariefswijzigingen per 1 juli (reguliere telefoontarieven).

  Antwoord Quote

 • viermaal raden
  5 years

  Enige serieuze optie is je beroepen op de wet en dat een twee jaars contract als onredelijk wordt gezien.

  Maar je moet dan niet denken dat je daarna weer een abo met iPhone kunt afsluiten.

  Antwoord Quote

 • maartenb16
  5 years

  @Johan:

  klopt, heb ik ook begrepen!

  Bendankt voor de bevestiging.

  Antwoord Quote

 • levd
  5 years

  Gister gemaild en een aangetekende brief verstuurd.

  Vandaag gebeld naar aanleiding van mijn mail.

  Kort gezegd mevrouw van T-mobile veegt de aangehaalde punten uit de voorbeeld brief (opzeggen T-mobile, telefoonopzeggen.nl) van tafel.
  Mevrouw is ronduit onaardig aan telefoon, zegt meerdere keren dat ze haar collega’s wel op de hoogte zal brengen over hoe dit gesprek is verlopen.
  Mevrouw wil mij haar rechtstreekse nummer en naam niet geven.

  Mevrouw biedt mij wel aan mijn contract te beeindigen als ik mijn telefoon terug stuur.
  Ik geef mevrouw nog aan dat telefoon pas in de nieuw voorwaarden (1 juli) eigendom blijft van provider, en in dit geval dus niet.

  Wacht op een reactie op mijn aangetekende brief.

  Antwoord Quote

 • Robin
  5 years

  Origineel geplaatst door levd
  Gister gemaild en een aangetekende brief verstuurd.Vandaag gebeld naar aanleiding van mijn mail.Kort gezegd mevrouw van T-mobile veegt de aangehaalde punten uit de voorbeeld brief (opzeggen T-mobile, telefoonopzeggen.nl) van tafel.Mevrouw is ronduit onaardig aan telefoon, zegt meerdere keren dat ze haar collega’s wel op de hoogte zal brengen over hoe dit gesprek is verlopen.Mevrouw wil mij haar rechtstreekse nummer en naam niet geven.Mevrouw biedt mij wel aan mijn contract te beeindigen als ik mijn telefoon terug stuur.Ik geef mevrouw nog aan dat telefoon pas in de nieuw voorwaarden (1 juli) eigendom blijft van provider, en in dit geval dus niet.Wacht op een reactie op mijn aangetekende brief.

  Kijk even naar 20.3 van de oude voorwaarden: http://www.t-mobile.nl/Global/media/pdf/voorwaarden/03_0520_av_Abonnee.pdf
  Volgens mij blijkt daaruit dat als het toestel via t-mobile is aangeschaft (website denk ik?) eigendom blijft van t-mobile. Wie weet meer over die bepaling?

  Antwoord Quote

 • 5 years

  Dit is geheel iets anders punt 20.3 gaat over vorderingen:

  20.3 Mobiele apparatuur die door T-Mobile rechtstreeks aan de Klant is verkocht en
  geleverd blijft eigendom van T-Mobile zolang de Klant enige vordering van T-Mobile
  nog niet heeft voldaan.

  Antwoord Quote

 • Robin
  5 years

  Maar is een vordering niet de maandelijkse vordering te weten de abonnementskosten? En zo ja, vervalt die plicht dan zodra het contract is ontbonden? Je ne sais pas, misschien is uitleg gewenst?

  Antwoord Quote

 • GreenSheep
  5 years

  @levd:

  hou ons op de hoogte aub ;)

  Antwoord Quote

 • Coelers
  5 years

  Ziet trouwes iemand in die nieuwe prijslijst inderdaad staan dat onze internetsnelheid wordt vertraagd na 50 mb?

  Antwoord Quote

 • viermaal raden
  5 years

  Origineel geplaatst door Coelers
  Ziet trouwes iemand in die nieuwe prijslijst inderdaad staan dat onze internetsnelheid wordt vertraagd na 50 mb?

  Als dat er staat (en ook voor bestaande abonnees geldt) dan heb je een spijkerhard argument om op te zetten.

  Antwoord Quote

 • fokke dekker
  5 years

  @Robin: nee want als ze maandelikse voorderingen zouden bedoelen dan zouden ze ook maandelijkse voorderingen moeten opschrijven.

  Antwoord Quote

 • 5 years

  @Coelers:

  waar zie je deze prijslijst

  Antwoord Quote

 • fokke dekker
  5 years

  @viermaal raden:

  het staat er in dat in zone 1 dus europa er na gebruik van 50 mb internet de snelheden zullen woorden verlaagd naar een bepaald getal kan me niet meer herrineren wat precies. en die voorwaarden zijn van 5 januarie 2009 dus we hebben een spijker hard argument.
  heb vandaag mijn brief verstuurd aangetekend met ontvangst bevestiging. met onder andere dit argument er in ik houd jullie op de hoogte

  Antwoord Quote

 • fokke dekker
  5 years

  @fokke dekker:
  volgens mij gewoon bij de algemen voorwaarden maar ik zal wel ff zoeken en dan de ink posten

  Antwoord Quote

 • 5 years

  @fokke dekker:
  Geldt deze verandering ook voor al afgesloten contracten dan? want dat is de grote vraag.

  Antwoord Quote

 • fokke dekker
  5 years

  http://www.t-mobile.nl/persoonlijk/media/pdf/productinformatie/prijslijst-iphone.pdf hier is de link waar in staat dat je internet verlaagd wordt na 50 mb. bij het kopje gebruik in en van het buitenland en dan bij data gebruik

  Antwoord Quote

 • fokke dekker
  5 years

  @Jan Helleman:
  ja dit zijn de algemen voorwaarden die zijn voor iedereen ingegaan op 5 januarie 2009. daar hebben ze nooit wat van gezegd en dus hebben ze de wet overtreden en hebben wij het recht van opzeggen. en je telefoon mag je ook houden bij een opzegging. in de nieuwe voorwaarden zou dat niet mogen maar bij de oude wel :p

  Antwoord Quote

 • 5 years

  @fokke dekker:
  ik zit zelf te denken aan opzeggen, en als dit een goede reden is, why not? Ik ben alleen een beetje dubbel over een nieuwe simkaart… Ik kan nergens een pakket vinden met een minuut of 500, een paar smsjes en internet voor minder dan 60 euro, is er iemand die hier advies over kan geven?

  Antwoord Quote

 • fokke dekker
  5 years

  @Sjenkie:
  ja als ik jouw was zou ik naar een winkel gaan van de provider waar je het van wil. dan zeggen van wat je het wilt en dan stellen ze wel wat voor je samen of zeggen ze welke het beste bij je past. vadafone blox is dan heel handig kan je zelf opbouwen met wat je wilt en dan moet echt wel onder de 60 euro kunnen

  Antwoord Quote

 • jbazelmans
  5 years

  Maar hoe zit dat dan met opzeggen i verband met het wijzigen van de voorwaarden? Geldt dan een maand opzegtermijn?. Of kan ik per direct opzeggen?

  Antwoord Quote

 • Ace
  5 years

  Origineel geplaatst door Niels
  Origineel geplaatst door Tommydenk je dan echt dat T-Mobile jou dezelfde maand nog een nieuw contract geeft? Ik heb daar ook al even over zitten denken, en weet je. Ik denk dat ze je het contract toch gewoon geven. Doen ze het niet, dan ga ik naar de concurrent, en verdienen ze ook niks meer aan me. Dan heb ik geen iPhone 3GS. Maar die hoef ik toch niet. Ik houd mijn iPhone wel als mobiel en neem een sim-only abbo. Dan ben ik veel goedkoper uit.

  En daar ga je dus fout.
  Het is niet JOU iPhone die mag je gewoon weer inleveren.
  En zoals andere al zeggen hier.
  Als je op deze manier denkt dat een update van iPhone voor jou een goede manier is, ga vooral je gang.
  Maar denk niet dat T-mobile je het nieuwe abo laat nemen met de 3GS.
  Vind het op z’n zachts gezegd ook niet zo’n “frisse” manier.

  Antwoord Quote

 • 5 years

  Waarom niet zon frisse manier? Wat dacht je wat er gebeurt als jij je niet aan je contract houdt? Als je onder je dure contract uit kan komen moet je dit doen.
  Je hoeft volgens mij je telefoon ook niet in te leveren omdat er pas vanaf 1 juli in staat dat de telefoon van de provider blijft.

  Vandaag weer contact opgenomen met T-mobile en heb het 50mb verhaal in mijn dossier erbij op laten nemen.
  Iemand die al meer weet over T-mobile?

  Antwoord Quote

 • Ace
  5 years

  Origineel geplaatst door levd
  Waarom niet zon frisse manier? Wat dacht je wat er gebeurt als jij je niet aan je contract houdt? Als je onder je dure contract uit kan komen moet je dit doen.
  Je hoeft volgens mij je telefoon ook niet in te leveren omdat er pas vanaf 1 juli in staat dat de telefoon van de provider blijft. Vandaag weer contact opgenomen met T-mobile en heb het 50mb verhaal in mijn dossier erbij op laten nemen.
  Iemand die al meer weet over T-mobile?

  Niet zo’n frisse manier omdat de enige en echte reden om dit te doen NIET de redenen zijn die aangegeven worden in de brief MAAR het willen hebben van een nieuw speledingetje.
  Mocht je nou echt zo graag die 3GS willen hebben koop m dan gewoon.
  Als ik die telefoon echt wil hebben dan koop ik m en geef de oude iPhone aan 1 van mijn kinderen.

  Antwoord Quote

 • 5 years

  weet iemand hoe die nieuwe voorwaarde in elkaar steekt dan? Dat de telefoon van de telecom aanbieder blijft? Als je dan dus bakken met geld betaald voor 1 of 2 jaar krijg je niet eens de telefoon in eigen bezit?

  Antwoord Quote

 • Bronhi
  5 years

  Heeft iemand een brief (of mail) van T-mobile (of andere providers) gekregen waarin staat dat de voorwaarden gewijzigd worden.

  Zijn zij niet verplicht om de abonnees minstens een maand van tevoren hierover te berichten?

  Ik heb afgezien van de informatie hier, geen enkele communicatie van T-M m.b.t. wijziging van de voorwaarden dan wel prijzen. Is dit een reden om op te kunnen zeggen?

  Gr.

  Antwoord Quote

 • 5 years

  @Ace:
  LOL ik doe het echt niet omdat ik zo nodig een 3GS wil, ik wil gewoon een lekker goedkoop sim only abb. :)
  En BTW misschien als wij gelijk krijgen houden providers het eindelijk een keer uit hun hoofd om contracten / voorwaarden eenzijdig te wijzigen.

  Providers zouden zich moeten schamen dit zomaar te doen, wat zou je ervan vinden als je verzekeringsmaatschappij dit zou doen? Dat je bijvoorbeeld niet meer verzekerd bent voor je inboedel als je naar Afrika op vakantie gaat, of dat als er boven de 50 dingen uit je huis worden gejat, de uitkering van de overige zaken met 50% naar beneden gaat?

  Antwoord Quote

 • Niels
  5 years

  Samenvattend:
  - Dat de tarieven in Afrika gewijzigd zijn blijkt dus onzin, er is een 4e zone toegevoegd
  - Minder/slechter bereik is niet te bewijzen
  - Wellicht is het “cappen” van de verbinding boven de 50 mb wel een reden?

  Iemand overigens al een reactie van T-Mobile of een andere provider dat het abbo opgezegd is?

  Antwoord Quote

 • Robin
  5 years

  Origineel geplaatst door Niels
  Samenvattend:- Dat de tarieven in Afrika gewijzigd zijn blijkt dus onzin, er is een 4e zone toegevoegd- Minder/slechter bereik is niet te bewijzen- Wellicht is het “cappen” van de verbinding boven de 50 mb wel een reden?Iemand overigens al een reactie van T-Mobile of een andere provider dat het abbo opgezegd is?

  Hier even een kleine toelichting op het zone 3/4 verhaal.
  Naar het schijnt was er vroeger al een tarief voor maritiem, luchtvaart en zeevaart. Deze schenen vroeger in het rijtje bij zone 3 te staan. Dat is nu zone 4, en dus de prijsverhoging waarover wordt gespeculeerd.

  Antwoord Quote

 • John
  5 years

  Vodafone net gebeld
  en ze geeft aan dat het niet juist wat op deze site staat.

  zij geeft aan dat vodafone 5 zones heeft en dat afrika altijd al in zone 5 zou zitten.
  verder geeft ze ook aan dat je sowieso de eerste minuut betaald en daarna per seconden.

  helaas ik kon me abbo niet opzeggen

  Antwoord Quote

 • Robin
  5 years

  Volgens mij heb ik eindelijk iets van bewijs gevonden voor het zone 3 / 4 verhaal.
  Kijk even op deze linkjes:
  img35.imageshack.us/img35/6527/proove.jpg
  img35.imageshack.us/img35/6205/proove2e.jpg
  img196.imageshack.us/img196/2933/proove3p.jpg
  Erg opvallend is dat als je bij T-Mobile klikt in het landenlijstje bij maritiem en daarna bij zoneinformatie, dat Bermuda erbij staat. Als je nu klikt op Bermuda zie je dat Bermuda in zone 3 valt. Dit zou kunnen betekenen dat maritiem en satelliet voorheen inderdaad zone 3 was. Ik ga het nog wat verder onderzoeken en dan kom ik er op terug.

  Antwoord Quote

 • b3nb3n
  5 years

  Ik hoop dat dit bovenstaande bericht waar blijkt te zijn en bruikbaar
  Dit is vorig jaar bij Telfot gebeurd toen zij over waren genomen door KPN en het klantenservice nummer van gratis/10ct per minuut veranderde naar 30ct per minuut

  toen mocht IEDEREEN PER DIRECT hun abbo opzeggen, met behoud van telefoon EN nummer, telfort werd verplicht gesteld om of het contract nog door te laten lopen tot het door een andere operator kon worden overgenomen of om de simkaart van de abbo te wijzigen naar een pre paid – daarna is het makkelijk om het nummer over te zetten naar waar dan ook.

  Antwoord Quote

 • XeroX
  5 years

  als ik al deze comments lees begrijp ik eruit dat t-mobile nu een speed cap op je dataconnectie zet als je meer dan 50 MB per dag gebruikt. dit was eerder niet zo. dus zou je misschien op kunnen zeggen. op zich zou ik wel op willen zeggen omdat ik toch niet zoveel bel als ik eerder had gedacht… zit nu aan zo’n i300 abbo vast terwijl ik kan voldoen met een i150 (of bij een andere provider met een simonly abbo)

  weer even een andere vraag:
  maar als je straks (vanaf 1 juli) je telefoon moet inleveren als je je contract opzegt dan is dat toch ook al een wijziging op zich waar je voor mag opzeggen omdat het een nadeel is voor mij? of is die verandering alleen voor nieuwe abbo’s en ben ik gewoon weer een aapje?

  Antwoord Quote

 • Buur
  5 years

  Lezen is voor heel veel mensen hier blijkbaar heel erg moeilijk: die speedcap geldt alleen in het buitenland, boven de 50mb/dag, en dat was altijd al het geval. Daarnaast kun je geen veranderingen in het verleden aan gaan grijpen om nu je contract te beeindigen. De verandering moet in de toekomst zijn en je hebt wettelijk gezien binnen een bepaalde termijn te reageren, of men mag aannemen dat je het met de veranderingen eens bent.
  Wat sommigen hier doen, is hun hoop/verwachtingen proberen te projecteren op enkele veranderingen, die totaal niet in je nadeel zijn.
  Maar helaas… ALLE woorden in een zin hebben waarde en vaak houdt het hoofdstuk (of de context in bijv. een gesprek) ook wel het een en ander in, dus je kunt niet maar de helft gebruiken zoals het jou goed uitkomt.

  Maar het is me wel duidelijk geworden dat er een heel aantal opportunisten hier rondhangen. Boter op je hoofd! T-Mobile of welke provider dan ook zegt straks jullie contracten op (ze hebben immers de opzegging binnen van je), maar houdt jullie netjes aan de voorwaarden dat jullie je contract “uit moeten dienen” oftewel er zal wel een afkoopregeling dan volgen voor de rest van de duur van het contract. Pakken ze de “hebberds” wel even terug en de wet staat aan hun kant. (ikke-ikke-ikke en hebben-hebben-hebben kan me de pot op, steeds meer! Oja, en volg niet meteen wat als iemand iets roept, zoek het zelf uit, totnutoe blijkt niemand echt een reden gevonden te hebben tot opzegging, het is om te lachen als het niet haast zielig zou zijn, dat schaapgedrag i.p.v echt even zelf uitpluizen en zelf nadenken! Sommigen zijn echt als kippen zonder kop bezig, wat ik hierboven allemaal lees. Word toch eens volwassen!)

  En nu komen misschien wat scheldwoorden en weet ik veel mijn kant op… Iemand die zich daartoe geroepen voelt: laat maar zien uit welk hout je gesneden bent dan, als je het niet kunt laten. Normen en waarden hebben voor jou dan toch geen betekenis. Niet klagen als je je brandt vanwege je gedrag dan.

  Antwoord Quote

 • m-anu-el
  5 years

  @buur jij kraamt echt onzin uit. Bemoei je er niet mee en ga gewoon weer koken, strijken of breien.

  Antwoord Quote

 • viermaal raden
  5 years

  Origineel geplaatst door m-anu-el
  @buur jij kraamt echt onzin uit. Bemoei je er niet mee en ga gewoon weer koken, strijken of breien.

  Helaas voor jou moet ik toch echt constateren dat “buur” gelijk heeft en jij ongelijk!

  Antwoord Quote

 • Munty
  5 years

  @Niels:

  het chef, check je eigen post eens, niet jij krijgt de credits, maar die meneer of mevrouw

  “Volgens een medewerker van de klantenservice:”

  Antwoord Quote

 • yocko
  5 years

  ben ook heel benieuw naar de uitkomst. ik zou ook heel graag van mijn t-mobile abbo afwillen, niet zo zeer omdat ik een nieuwe 3gs wil, maar omdat ik naar het buitenland ga verhuizen en ik liever geen 12x70euro flex abbo is 840 euro in het water wil gooien…

  overigens viel mij wel op dat die originele site alweer een tijdje off line is….

  Antwoord Quote

 • pingping
  5 years

  Kan ik mijn Debitel (KPN abo) ook opzeggen? Ik zie er niets over is.

  Antwoord Quote

 • vraagteken
  5 years

  Hoe komt gregor erbij dat zone 4 africa was. Dat klopt niet hoor. Ik heb op de site gekeken maar de meeste landen van africa zijn nu zone 3. De wijziging is toch per 1 juli?? of niet??

  Volgens mij kan ik niet onder mijn contract uit :(

  Oh laat maar, dacht dat de laatste reactie boven stond hahaha

  Antwoord Quote

 • Gekko
  5 years

  Er is dus niemand die zijn contract heeft kunnen ontbinden waarbij hij of zij de iPhone mocht houden.
  Als iemand het tegendeel heeft dan mag hij mij vertellen op welke grond want als ik alles naast elkaar bekijk is er geen grond voor.
  Ik hoor het graag als het wel gelukt is.

  Antwoord Quote

 • MArten
  5 years

  En hoever zijn we nu met het opzeggen van de abonnementen? Zijn er al verhalen van succesvol opzeggen geconstateerd? Gabi, jouw reactie aangaande je contact met t-mobile klonk erg hoopvol! Al meer bekend?

  Ik ben erg benieuwd, ik ga namelijk in september emigreren en wil dus graag van mijn t-mobile contract af.

  Ik had reeds gebeld, maar volgens de operator bij de helpdesk was het alleen mogelijk het op te zeggen wanneer je het contract verder afkoopt. Dit betekent dat je alle resterende maandelijkse bedragen in een keer moet betalen. Ik zie geen reden waarom je dat zou doen.

  Alle tips zijn zeer welkom!

  Antwoord Quote

 • 5 years

  Ja al iemand meer nieuws?
  Ik wacht nog op reactie van T-M op mijn aangetekende brief.

  Antwoord Quote

 • Bert
  5 years

  Ja al iemand meer nieuws?
  Ik wacht nog op reactie van T-M op mijn aangetekende brief.

  Ja, ik zit ook te wachten op dezelfde reactie :)

  Antwoord Quote

 • Robin
  5 years

  Ik zou Gregor maar aansprakelijk gaan stellen voor de onnodig gemaakte kosten (aangetekend versturen van brieven) :P. T-Mobile zal geen opzeggingen honoreren :)

  Antwoord Quote

 • maartenb16
  5 years

  @Robin:

  en waarom niet?

  Antwoord Quote

 • Robin
  5 years

  Is geen enkele reden voor. Heb inmiddels via de ks vernomen dat in hun systemen staat dat opzeggingen niet gehonoreerd kunnen worden omdat er geen negatieve veranderingen zijn geweest. Dus de afwijzingen zullen binnenkort wel binnenkomen. Dan kan iedereen z’n paypaldonatie gaan terugboeken..

  Antwoord Quote

 • maartenb16
  5 years

  @Robin:

  okee grappig. ik heb via Gregor vernomen dat er al 25 positieve opzeggingen zijn.

  Ik wacht alles rustig af, niet geschoten is altijd mis.

  Antwoord Quote

 • Robin
  5 years

  Origineel geplaatst door maartenb16
  @Robin: okee grappig. ik heb via Gregor vernomen dat er al 25 positieve opzeggingen zijn.Ik wacht alles rustig af, niet geschoten is altijd mis.

  Tuurlijk.. laat hem eerst maar eens komen met bewijzen dat er positieve t-mobile opzeggingen zijn (scan opzegbevestiging oi.d.). Kan ik ook roepen.. En vervolgens lekker m’n website offline houden. Vooralsnog zie ik niets nuttigs over t-mobile in zijn laatste pdf’je. Hij heeft alleen mijn linkjes van imageshack gejat en dr een verkeerde interpretatie aan gegeven (in’t laatste artikel, heb de originelen nog in bmp en goede kwaliteit op m’n pc dus kan aantonen dat ie ze van mij gejat heeft). Maargoed. Gewoon lekker in die opzeggingen blijven geloven, sweet dreams :)

  Antwoord Quote

 • blabla
  5 years

  Je mag het best oneens zijn met iemand, maar dan wel met een volwassen benadering. Voor jouw taal is geen plek hier.

  Antwoord Quote

 • maartenb16
  5 years

  @Robin:

  Gregor geeft aan nog steeds in afwachting te zijn van een reactie van de OPTA.

  ik heb de afgelopen week regelmatig contact gehad met de T-mobile maar niet echt hoopvolle berichten gekregen.

  Ik ben ook reuze benieuwd of het nog haalbaar is.

  Antwoord Quote

 • Robin
  5 years

  Origineel geplaatst door maartenb16
  @Robin: Gregor geeft aan nog steeds in afwachting te zijn van een reactie van de OPTA.ik heb de afgelopen week regelmatig contact gehad met de T-mobile maar niet echt hoopvolle berichten gekregen.Ik ben ook reuze benieuwd of het nog haalbaar is.

  Ik ben bang dat het daar juist mis is gegaan.. Het standpunt van de OPTA was immers al bekend: bij positieve wijziging geen reden tot opzegging. Achteraf bezien bleek er alleen sprake te zijn positieve wijzigingen. T-Mobile voelde even de hete adem van alle “aanhangers” van telefoonopzeggen.nl. Die druk is van de ketel nu die site offline is gegaan en alles bij de OPTA en andere (niet-juridische instanties). Als die site online was gebleven, ook al was er geen negatieve wijziging en de OPTA e.d. was niet benaderd had T-Mobile mijns inziens mogelijk gezwicht onder de “druk” van de actieve discussie. Nu is alle relevante informatie waaruit blijkt dat er geen reden tot opzegging is gestuurd naar de OPTA.. Dat is eigelijk net zoiets als vragen van: beste telecomopzichter, zeg even in het openbaar dat onze informatie niet klopt. Dus als je het mij vraagt had de opzegging een kans van slagen, maar zijn die kansen vergaan door het zooitje naar de OPTA te sturen en de website offline te gooien. Daarmee geef je een beetje het teken af dat je eigelijk niet zo heel zeker bent over je (voorheen aangevoerd als ijzersterke) argumenten.. Maargoed, dat is slechts mijn mening.

  Antwoord Quote

 • pingping
  5 years

  Ook voor Telfort zie ik alleen maar positieve wijzigingen.

  Antwoord Quote

 • 5 years

  Vandaag afwijzing van vodafone gehad op mijn verzoek direct op te zeggen. Tariefwijziging heeft geen nadelig effect voor mijn abbo. Maar wachten op de echte nieuwe iPhone volgend jaar dus.

  Antwoord Quote

Comments are closed.