Pokemon Go Paras

Pokémon sterker maken en CP verhogen in Pokémon Go

Wil jij je Pokémon sterker maken met een zo hoog mogelijke CP? Met Power Ups verhoog je de CP, zodat ze sterker worden en beter presteren in een Gym. Ook kun je in dit artikel zien hoe sterk een Pokémon moet zijn om te evolueren naar een CP 1000 of meer.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door iCulture.

Nu steeds meer mensen Pokémon Go spelen, zie je steeds vaker Pokémon met CP 1000 of hoger op een Gym staan. Hoe hoger de CP, hoe sterker ze zijn en hoe moeilijker het wordt om ze te verslaan. Jij wilt natuurlijk ook een sterke Pokémon. Dat kan: er zijn namelijk allerlei manier om de Combat Points (CP) van Pokémon te verhogen. Ook is er een manier om te zorgen dat jouw Pokémon gegarandeerd een CP 1000 of hoger krijgt.

Pokemon Go Paras

Wat is CP in Pokémon Go?

Combat Points (CP) geven aan hoe krachtig je Pokémon is in de game Pokémon Go. Bij elke Pokémon zie je wat de CP is. Elke Pokémon heeft een maximale CP, die bepaald wordt door het level van de trainer, het gewicht van de Pokémon en allerlei andere factoren.

Pokemon Go CP 1000

Elke soort Pokémon heeft een bepaalde basiswaarde. Een Bulbasaur zal een hogere basiswaarde CP hebben dan een Weedle. Hoe groter de Pokémon, hoe sterker hij is. Daarom moet je steeds Weedles blijven vangen, totdat je een sterk exemplaar vindt. Pas dan ga je bezig om met Candy en Stardust je Pokémon sterker te maken door Power Ups en evolueren. De HP (Hit Points) geeft de levenskracht van je Pokémon weer en bepaalt dus niet hoe sterk hij is. Wanneer de HP van een Pokémon na een gevecht is gezakt kun je dit met potions en revive weer herstellen.

Sterkste Pokémon met maximale CP

Het trainer levels is ook van invloed op de CP. Hoe hoger je trainer level, hoe hoger de CP van de Pokémon die je kunt vangen. Daarom is het van belang om je eerst te focussen op het verhogen van je level, bijvoorbeeld door regelmatig een Lucky Egg in te zetten en Pokémon te evolueren.

Combat Points (CP) verhogen van je Pokémon

CP is belangrijk voor gevechten in Gyms. Hoe hoger de CP van jouw Pokémon, hoe sterker hij is. Kijk dus eerst naar de CP van Pokémon die op een Gym staan, om in te schatten of je een kans maakt. Je kunt de CP van je Pokémon verhogen door een Power Up uit te voeren. Voor een Power Up heb je Stardust en Candy nodig. Met het verhogen van de CP verhoog je ook de maximale HP van je Pokémon.

Een andere manier om de CP van je Pokémon te verhogen is om ze te laten evolueren.

CP verhogen door evoluties

Als je een Pokémon laat evolueren zal de CP altijd toenemen. Je kunt vooraf uitrekenen hoe sterk jouw Pokémon wordt met de Evolver-tool van Poke Assistant. Je ziet meteen wat de verwachte CP na de evolutie is.

Je kunt ook gebruik maken van de PoGo Toolkit om te zien hoe sterk jouw Pokémon wordt na de evolutie.

Zo krijg je CP 1000 of hoger

Wil je een Pokémon met een CP 1000 of hoger? Ook daarover hebben we informatie. In onderstaande lijst kun je zien wat het minimum CP-level moet zijn om te zorgen dat de evolutie boven de CP 1000 uit komt. Simpel gezegd: wil je een Vaporeon met minimaal CP 1000? Dan moet je een Eevee van minimaal CP 381 hebben. Blijf dus Pokémon vangen tot je een Pidgey, Weedle en Staryu van het gewenste CP-niveau hebt gevonden.

CP 1000 lijst

Wel wat afwijkingen
De lijst en de website zijn echter vooral bedoeld als indicator, aangezien ze niet honderd procent accuraat zijn. Je Pokémon kan dus nog net iets lager of hoger uitvallen. Dit heeft te maken met de IV’s (Individual Values) van een Pokémon. Zijn deze hoog, dan valt het CP-level waarschijnlijk ook hoger uit. Zijn de IV’s laag, dan valt hij mogelijk lager uit.

Individual Values (IV)

De IV van een Pokémon bepaalt mede hoe sterk deze is. Iedere Pikachu heeft bijvoorbeeld in de basis wel dezelfde statistieken, maar ook nog eens zijn eigen values. Die IV’s bestaan uit Attack (aanval), Defense (verdediging) en Stamina (uithoudingsvermogen). De drie statistieken krijgen een score tussen de één en de vijftien en bepalen samen hoe sterk de Pokémon in een gevecht is. Maar ze bepalen ook hoe hoog de CP wordt als de Pokémon evolueert. Daardoor kan de ene Pikachu net iets hoger of lager uitvallen dan de ander, terwijl ze allebei hetzelfde CP-level hadden toen ze begonnen.

De IV’s zijn echter niet zichtbaar in het spel, wat het een stukje ingewikkelder maakt. Maar natuurlijk zijn er genoeg fans die hier iets aan doen en er is dus al een website die je helpt bij het bepalen hiervan. De IV Calculator laat je de CP, HP (Hit Points, oftewel zijn gezondheid) en de hoeveelheid benodigde Stardust invoeren. Op basis daarvan worden zijn individuele statistieken gevonden, oftewel de IV. En daaruit blijkt dat een Pikachu met CP 352 soms wel slechter kan zijn dan zijn broertje met CP 300.

Wil je meer weten over Pokémon Go? Lees dan onze andere artikelen:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt december 2019
Categorie Apps
Onderwerp pokemon