Review: Macally mSuit en iFrogz Treadz

Review van twee betaalbare zwartrubberen cases voor de iPhone 3G: de Macally mSuit en de iFrogz Treadz. Beide zijn duurzaam, flexibel en voorzien van een mooi reliëfpatroon.

Macally mSuit en iFrogz TreadzHet is alweer een tijdje geleden dat we een review van een iPhone-case hebben gemaakt. Daarom maken we het meteen goed met twee cases die qua uiterlijk op elkaar lijken. Ben je op zoek naar een zwarte iPhone-case van siliconenrubber voor een betaalbare prijs, dan komen de Macally mSuit en de iFrogz Treadz in aanmerking. De ene is voorzien van subtiele ribbels, de andere heeft een autobandenpatroon. Beide cases zijn bedoeld voor de iPhone 3G.

Update: In tegenstelling tot wat we eerder schreven krijg je bij de Macally mSuit wel degelijk een screenprotector meegeleverd.

Uitvoering van de Macally mSuit en iFrogz Treadz

De Macally mSuit is met €12,95 één van de goedkoopste cases die je voor de iPhone kunt kopen. De iFrogz Treadz zit met $14,95 omgerekend in ongeveer dezelfde prijsklasse. Siliconencases geven gewoonlijk al een vrij goede grip, maar door het patroon dat op beide cases is aangebracht is de grip nog verder verbeterd.

[flickr]set:72157608792752821[/flickr]

Beide cases zijn uitgevoerd in zwart siliconenmateriaal, met een matte afwerking. De mSuit is iets fijner uitgevoerd en ook iets soepeler; de Treadz is gemaakt van dikker en stugger materiaal. Eén eigenschap waarmee je genoegen zult moeten nemen, is dat stofjes op deze cases redelijk snel zichtbaar zijn (zie de detailfoto’s), maar dat is een effect dat vooral bij het maken van foto’s opvalt maar dat je in het dagelijks gebruik niet hindert. Op anders gekleurde cases zitten de stofjes en haartjes ook, maar zijn ze gewoon minder goed zichtbaar.

Macally mSuit en iFrogz TreadzBij de Treadz krijg je een screenprotector meegeleverd, bij de mSuit niet ook. Door het grovere materiaal zijn de openingen bij de Treadz ook iets groter uitgevoerd. Aan de bovenkant zit één grote opening voor aan/uitknop, simkaartslot en headset-opening. Bij de mSuit is dat wat verfijnder opgelost: alleen een opening voor de headset. De aan/uitknop bedien je via een verdikking in de case en als je de behoefte krijgt om de simkaart te verwisselen, dan zul je de case moeten verwijderen. Dat is geen punt: deze cases zijn soepel waardoor je de iPhone binnen vijf seconden uit de case haalt.

[flickr]set:72157608789054602[/flickr]

Aan de zijkant van de Treadz is één grote opening voor muteknop en volumeknoppen. Ook hier heeft de mSuit het wat netter aangepakt: alleen de muteknop ligt bloot en de volumeknoppen zijn door verdikkingen in het materiaal te bedienen. Stapel je beide cases bovenop elkaar, dan is er eigenlijk nauwelijks verschil in dikte te zien. De Treadz geeft op het eerste gezicht een wat dikkere indruk, maar in de praktijk is het verschil eigenlijk niet waarneembaar.

Macally mSuit en iFrogz Treadz in gebruik

Beide cases lijken op elkaar, maar zijn toch ook erg verschillend. Dat zie je pas goed als je de cases naast elkaar legt. Ze zullen beide verschillende doelgroepen aanspreken, waarbij de Treadz iets stoerder overkomt en de mSuit iets geliefder zal zijn bij mensen die op details letten. Wat opvalt is dat de mSuit iets mooier aansluit rondom het scherm, terwijl de Treadz aan de linkerkant van het scherm (bij de case die wij hebben getest) iets blijft openstaan. Het lijkt alsof de case net iets te krap is uitgevoerd. Daar valt mee te leven, maar de case heeft daardoor in onze eindbeoordeling wel een lagere score gekregen.

Beide cases beschermen tegen stoten en vallen maar zijn geen wondermiddelen: ze voorkomen alleen dat er geen krassen op je iPhone komen bij een val en hebben als bijkomend voordeel dat ze (in tegenstelling tot hardcases) niet snel zelf beschadigd raken.

[flickr]set:72157608789107628[/flickr]

Conclusie

Zoek je een case waarmee je de aandacht trekt, dan is de iFrogz Treadz waarschijnlijk je eerste keuze. Minpunt is het feit dat de case iets minder mooi aansluit dan de Macally mSuit. Het streepjespatroon van deze case is minder opvallend maar daardoor ook wat sjieker. Zakelijke gebruikers zullen daarom waarschijnlijk eerder de mSuit kiezen, jongeren en autofreaks liever de Treadz. De kwaliteit en duurzaamheid van beide cases is prima. Persoonlijk vraag ik mij af waarom niet meer mensen voor een siliconencase kiezen: ze zijn relatief goedkoop, vrijwel onverslijtbaar en heel makkelijk te verwijderen.

Meer info Macally mSuit

Meer info iFrogz Treadz

  • Fabrikant: iFrogz (affiliatelink)
  • Verkrijgbaar: iFrogz (affiliatelink)
  • Prijs: $14,99 via de fabrikant (excl. verzendkosten)
  • Cijfer: 7,5
Er zijn veel meer zwarte siliconencases voor de iPhone verkrijgbaar. Een zwarte uitvoering heeft als voordeel dat de case niet kan verkleuren, wat bij witte siliconencases wel kan gebeuren. Enkele alternatieven:

Lees de 12 reacties voor dit artikel of laat zelf een reactie achter »