Mujjo Sleeve voor MacBook Air

iCulture bekijkt: Mujjo Sleeve voor 13″ MacBook Pro en Air

Mujjo heeft een nieuwe Folio Sleeve voor de 13-inch MacBook Air en Pro. Lees in deze review wat wij vinden van deze lederen hoes, waarmee je MacBook rondom is beschermd.

Mujjo Sleeve voor 13-inch MacBooks

Misschien herinner je je nog de Mujjo Folio Sleeve voor de 12-inch MacBook, die we in 2016 gereviewd hebben. Deze hoes van leer en vilt ziet er na ruim twee jaar nog steeds mooi uit. Voor de 13-inch MacBook Pro en MacBook Air heeft Mujjo nu ook een nieuwe hoes, die in december 2018 werd aangekondigd en inmiddels in de winkels ligt. De Folio Sleeve is geschikt voor de 13-inch MacBook Air en de MacBook Pro (Retina) en is aan de voorkant gemaakt van zwart leer. De achterkant is gemaakt van grijs vilt en rondom is er een stevige rits aanwezig om de hoes te sluiten.

MacBook Air-hoes van Mujjo

Mujjo Sleeve in het kort

Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van de Mujjo Sleeve:

 • Gemaakt van een hoogwaardige kwaliteit leer.
 • Achterkant gemaakt van grijs vilt.
 • Binnenin vakjes voor papier en pasjes.
 • YKK-ritssluiting rondom.
 • Geen handgreep, zoals bij het eerdere model.
 • Prijs 119 euro via webshop van Mujjo.

Niet alle producten die we op de iCulture-redactie testen krijgen een uitgebreide bespreking. Voor hoesjes, kabels en andere accessoires hebben we de beknoptere ‘iCulture bekijkt’ reviews. Deze Mujjo Sleeve is beschikbaar gesteld door de fabrikant.

Mujjo Sleeve voor 13″ MacBook Air en Pro

Mujjo had eerder al MacBook-hoezen, die voorzien waren van een leren sluitklep. Het nieuwste model ziet er wat moderner uit. Hij is geschikt voor de derde generatie 13-inch MacBook en de 13-inch MacBook Pro’s met Retina-scherm. Binnenin is ruimte voor kleine accessoires, zoals pasjes en wat papieren. Als je oordopjes wilt meenemen, een kleine powerbank of flashdrive, dan kan dat eventueel ook. Erg veel kun je er niet in stoppen, maar dat is dan ook niet de bedoeling. Het idee is dat de hoes zo slank mogelijk blijft.

Mujjo Hoes voor MacBook 13-inch binnenkant

Het uiterlijk van deze MacBook Sleeve is minimalistisch: op het zwarte leer is alleen het logo van Mujjo te zien. Kwalitatief zit de hoes goed in elkaar, zoals we eerder gezien hebben bij het 12-inch exemplaar. Wat ontbreekt is de handgreep, waarmee je de hoes makkelijk aan je arm kunt vastmaken, terwijl je tegelijk je hand nog vrij hebt om iets te pakken of een tas te dragen. Die handgreep was erg handig, maar maakte het design van de hoes iets minder strak.

Mujjo-hoes voor 13-inch MacBook Air en Pro

Je hebt keuze uit één kleur: zwart leer met grijs vilt. Dat vilt is wat gemêleerd, wat het mooier maakt. Daardoor is het niet één zwarte blur. Je MacBook is snel bereikbaar dankzij de twee lipjes van de rits. Eigenlijk is er weinig mis met deze hoes, behalve dat de prijs met 119 euro wat aan de hoge kant is. Tegelijk is het een hoes die niet snel kapot gaat en door het gebruik steeds mooier wordt. Je weet in ieder geval dat de hoes waarschijnlijk langer meegaat dan de MacBook zelf.

Score

8.5

Mujjo Sleeve for 13" MacBook Air

Mujjo Sleeve for 13" MacBook Air

119.00

Voordelen +

 • Stijlvolle hoes, past overal bij
 • Geschikt voor MacBook Air én Pro
 • Stevige uitvoering met goede materialen
 • Ritssluiting is robuust uitgevoerd en makkelijk te openen
 • Duurzaam product, deze hoes gaat heel lang mee en wordt steeds mooier

Nadelen -

 • Geen handgreep
 • Alleen verkrijgbaar in zwart met grijs

Conclusie Mujjo Sleeve voor 13-inch MacBook review

De Mujjo Sleeve is een hoogwaardige hoes voor je MacBook, in een kwaliteit die we van Mujjo gewend zijn. Deze hoes gaat langer mee en blijft langer mooi dan je MacBook zelf en de wat hoge prijs van 119 euro is dan ook wel te billijken. Dat je je hand niet meer door een handgreep kunt steken is jammer, maar daar staat tegenover dat de hoes door het ontbreken van de handgreep juist een wat strakker en minimalistischer uiterlijk krijgt. Als je het geld ervoor over hebt is dit een hoes waar je geen spijt van krijgt. Zoek je iets goedkopers, dan zijn er gelukkig genoeg alternatieven van andere materialen.