Zo zet je mappen in andere mappen met iOS 7 [video]

Een glitch in iOS 7 maakt het mogelijk mappen in andere mappen te zetten. We leggen uit hoe en tonen in een video wat je moet doen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iOS 7 folders in foldersiCulture-lezer Joël heeft ontdekt hoe je een map op het beginscherm van iOS 7 in een andere map kunt plaatsen. Vergelijkbare trucs waren er ook al voor eerdere iOS-versies, maar met de nieuwe iOS 7-glitch is het ook mogelijk om de betreffende map gewoon te blijven gebruiken. Om de truc uit te voeren is alleen wel enige timing vereist. Je moet namelijk gelijk na activeren van multitasking op de betreffende map tappen. Daarom hebben we in dit artikel niet alleen een uitgebreide stappengids, maar ook een video waarin we de truc laten zien.

Je kunt een map in iOS 7 in een andere map plaatsen door onderstaande stappen te volgen:

  1. Druk twee keer op de homeknop en tap meteen op de map die je wil verplaatsen. Timing is hierbij essentieel
  2. Je zit nu in het multitaskvenster. Veeg terug naar het iOS-beginscherm en tap hierop.
  3. De aangetapte map moet donkerder en groter dan andere mappen zijn. Is dit niet het geval? Begin weer bij stap 1.
  4. Tap op de map waar de geselecteerde map in moet.
  5. Druk op de homeknop.

We hebben al meerdere mappen in elkaar geplaatst en zijn niet tegen problemen aangelopen. We hebben zelf de truc uitbundig op een iPhone getest en Joël kon de mappentruc ook probleemloos uitvoeren op een iPad. Vergelijkbare glitches werden in latere iOS-updates door Apple opgelost. Ben je van plan om de diepere mappenstructuur veel te gebruiken, dan is het verstandig om latere iOS 7-updates pas te installeren als duidelijk is dat deze truc nog bruikbaar is. Bedenk wel dat je niet zomaar nieuwe apps in een mapje binnen een andere map kunt stoppen. Wel is het mogelijk om een app in een diep gewortelde map te zetten door bovenstaande truc te herhalen, maar dan met een app in plaats van een map.

Ontzettend bedankt, Joël!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

39 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.