Zo maakte Apple met iPhones de Mac-verjaardagsvideo

Op de 30ste verjaardag van de Mac maakte Apple in één dag verspreid over de wereld een indrukwekkende video. Een making of laat zien hoe.

Making of 24 januari videoWe waren gisteren al diep onder de indruk van Apple’s korte film over het gebruik van zo’n beetje alle belangrijke Apple-producten. De video werd op de 30ste verjaardag van de Mac geschoten met alleen maar iPhones, maar ook nog eens op 15 locaties verspreid over de hele wereld. Daar was nogal wat coördinatie voor vereist, blijkt nu uit een making of-video die Apple heeft vrijgegeven. Het kijkje achter de schermen laat zien hoe de mogelijkheden van de iPhone en andere Apple-producten deze snelle productie mogelijk maakten.


https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=vslQm7IYME4

Het meerkoppige filmteam gebruikte bijvoorbeeld FaceTime om waar dan ook ter wereld met elkaar in contact te blijven, zodat ze hun werk goed met elkaar konden coördineren. Het enige dat uiteindelijk niet op de iPhone gebeurde was de montage van de uiteindelijke clip: de 70 uur aan geschoten materiaal werd op een Mac teruggebracht naar een video van anderhalve minuut.

Sailliant detail: de video werd geregisseerd door Jake Scott, zoon van legendarisch regisseur Ridley Scott. Ridley was verantwoordelijk voor de Alien-films, Blade Runner en Apple’s legendarische 1984-reclame.

Hierboven staat de making of-video. Heb je de daadwerkelijke korte film nog niet gezien? Dan kun je dit alsnog hieronder doen.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=zJahlKPCL9g

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
4 februari 2014 om 11:22
Onderwerp
Categorie
Apple
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.