Zinio: gratis tijdschriften lezen op de iPhone

Zinio brengt al een paar jaar bekende tijdschriften uit in digitaal formaat. Nu zijn er ook magazines beschikbaar in een speciaal iPhone formaat, die gratis te lezen zijn.

Zinio tijdschriftZinio gaat digitale versies van tijdschriften beschikbaar stellen op de iPhone. Zinio is al een paar jaar actief met digitale tijdschriften, die vooral handig zijn als je buiten de VS woont. Voor weinig geld kun je bij Zinio bekende internationale tijdschriften lezen, met als voordeel: je hoeft niet op de luchtpost te wachten en je betaalt geen dure verzendkosten. Zo betaal je voor 51 nummers van Business Week maar $29,97 en voor 25 nummers van PC Magazine maar $19,97. De magazines die Zinio nu voor de iPhone aanbiedt, zijn nog goedkoper: gratis!

In Nederland waren tijdschriften zoals Computable, Computer Idee en PCM een tijdlang verkrijgbaar in Zinio-formaat (een variant op PDF), maar de slechte beveiliging, de hoge prijzen van de abonnementen en weinig interesse bij de lezers waren reden om er na verloop van tijd weer mee te stoppen. Uitgever VNU vroeg voor een jaarabonnement op de digitale tijdschriften bijna net zoveel als een papieren abonnement, waardoor mensen weinig reden hadden om over te stappen. De Zinio Reader moest bovendien apart worden geïnstalleerd en gebruikte een afwijkend formaat (waarom geen beveiligide PDF?) zodat je altijd die speciale reader nodig had om je tijdschrift te lezen, met het risico dat je over een jaar of vijf geen toegang meer hebt tot je collectie. En omdat de beveiliging niet goed bleek geregeld, verschenen de tijdschriften al snel in onbeveiligd PDF-formaat in de nieuwsgroepen.

Dat experiment is dus mislukt, maar in de VS is Zinio nog steeds een succes. De gratis magazines die Zinio nu voor de iPhone beschikbaar stelt, zijn titels als Men’s Health, GQ, Popular Mechanics, Playboy (alleen de interviews, de foto’s zijn onscherp gemaakt), Macworld, Car and Driver en meer. Klinkt goed!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 november 2007, 15:15
Categorie iDevices
Onderwerpen abonnementen, gratis, tijdschriften

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.