Siemens-medewerkers kunnen iPhone ook via Vodafone kopen

De personeelswinkel van Siemens biedt de iPhone aan in combinatie met een Vodafone-abonnement. Er moet echter wel een flinke prijs voor betaald worden: 559 euro.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iPhone via SiemensSiemens was de afgelopen maanden in het nieuws wegens duistere praktijken, maar de iPhone-deal die ze via de personeelsshop aanbieden zal vast op verantwoorde wijze tot stand zijn gekomen. Wie bij Siemens op de loonlijst staat, kan in de winkel voor medewerkers een iPhone kopen en hoeft daarbij geen standaard iPhone-abonnement af te sluiten. Maar je bent er wel flink duurder uit dan bij de webwinkels in Nederland: met 2-jarig abonnement moeten de medewerkers maar liefst 559 voor de iPhone betalen.

De webwinkel van Siemens wordt beheerd door SMS Com GmbH. Deze zegt: “De Apple iPhone heeft een Duits menu en kan met een Vodafone-simkaart gebruikt worden”. Op dit moment is het toestel echter uitverkocht, maar er wordt spoedig weer een nieuwe voorraad iPhones verwacht. De garantie wordt verzorgd door SMS Com.

Dat deze iPhone met Vodafone-abonnement wordt geleverd is een toevalstreffer. Gisteren berichtten we dat Vodafone een klacht bij de rechter heeft neergelegd, omdat T-Mobile het exclusieve verkooprecht op de iPhone in Duitsland heeft en er een verplicht abonnement afgesloten moet worden. Deze koppelverkoop wil Vodafone door de rechter laten onderzoeken. Vodafone is zelf wat dit betreft ook niet de meest makkelijke provider: zij brengen regelmatig toestellen uit die de eerste maanden exclusief via deze ene provider te koop zijn. Op dit moment doen ze dat met de Qbowl, beter bekend als de Samsung SGH-F700. Vodafone heeft voor dit toestel twee speciale tariefplannen ingevoerd, waar je niet aan vastzit. Maar door de simlock op het toestel heb je ook niet bepaald een vrije keuze. Die twee tariefplannen kunnen alleen in combinatie met een Qbowl worden afgesloten. Zo open en flexibel is Vodafone zelf dus ook niet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 oktober 2009, 22:33
Categorie Providers
Onderwerpen abonnementen, personeel, t-mobile, Vodafone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.