Zimbra en Kerio: alternatieven voor Exchange en MobileMe

De ondersteuning van Exchange ActiveSync is niet alleen gunstig voor Exchange-gebruikers, maar bedrijven die Exchange-achtige oplossingen aanbieden kunnen het protocol ook gebruiken voor hun eigen producten. Zoals Zimbra en Kerio.

Zimbra CalendarVoor zakelijke gebruikers is de belangrijkste verbetering in iPhone 2.0 de ondersteuning voor Exchange ActiveSync. Toch heb je geen Exchange-server nodig om hiervan te profiteren, want aanbieders van alternatieve Exchange- en groupware-oplossingen blijken het ActiveSync-protocol ook te kunnen gebruiken voor push-diensten. Zimbra’s Collaboration Suite maakt van de iPhone een zakelijker toestel, Kerio kondigt aan dat de Kerio MailServer geschikt is gemaakt voor de iPhone en diverse aanbieders van hosted Exchange-oplossingen roepen dat ze ook iPhone-ready zijn.

Zimbra heeft de Zimbra Collaboration Suite, Network Edition Standard en Profession geschikt gemaakt voor de iPhone. Ze gebruiken gebruiken Exchange ActiveSync voor de synchronisatie van agenda’s en documenten. Met Zimbra kun je samenwerken aan documenten, maar het bevat ook mogelijkheden voor instant messaging en taakbeheer. Met Zimbra Documents, dat niet langer in betafase verkeerd, kun je in wiki-stijl documenten aanmaken en bewerken, voor zien van tabellen, afbeeldingen of spreadsheets en ze gemakkelijk delen met andere gebruikers. Nieuw is de mogelijkheid om draadloos (over the air) foto’s met je iPhone te synchroniseren. Met Zimbra Mobile kun je via de iPhone je e-mail, contacten en agenda bekijken, nieuwe berichten aanmaken, zoekacties uitvoeren en mappen bekijken.

Kerio kondigde aan dat Kerio MailServer nu native iPhone-functionaliteit ondersteunt. Kerio MailServer is een groupware-oplossing voor e-mail waarmee je alle voordelen van push-mail, -contacten en -afspraken hebt en ook een remote wipe kunt uitvoeren. Met Kerio MailServer kun je e-mail, agenda’s en adresboeken draadloos over the air synchroniseren via het Microsoft Exchange ActiveSync-protocol.

Naast deze twee aanbieders is er natuurlijk ook nog Funambol, waar we laatst een artikel over hebben geschreven en waarvan je de benodigde applicatie in de App Store vindt.

En dan zijn er natuurlijk nog de vele aanbieders van Hosted Exchange die bekendmaken dat ze helemaal klaar zijn voor de iPhone. Omdat het aantal aanbieders op dit gebied gigantisch is hebben we eentje uitgekozen die gisteren een persbericht rondstuurde: het Belgische bedrijf Combell. In hun persbericht leggen ze uit dat je voor push-synchronisatie een Exchange-server nodig hebt. Kleine ondernemingen en particulieren beschikken daar meestal niet over. Bij Combell kun je voor 10 euro per maand een mailbox aanschaffen met 250 MB opslagruimte en een gratis domeinnaam. Zoals gezegd: er zijn veel meer aanbieders op dit gebied en er zijn zelfs een aantal gratis aanbieders.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2008, 10:08
Categorie iOS
Onderwerpen microsoft exchange, voetbal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.