Zeiss brengt videobril Cinemizer Plus voor iPhone uit

De videobril Cinemizer Plus is gecertificeerd voor de iPhone en is vanaf maart in de winkel te koop voor naar verwachting 370 euro. Met de bril kun je video's kijken alsof je een 115 cm televisiescherm voor je neus hebt.

cinemizerOp Macworld heeft optiekmaker Zeiss een bijzondere bril gepresenteerd: eentje die op electriciteit werkt. De Cinemizer Plus van Zeis is dan ook een videobril waarmee je het kleine scherm van de iPhone of iPod touch kunt ‘opblazen’ naar grote proporties. Het lijkt alsof je naar een beeldscherm met een diagonaal van 115 centimeter zit te kijken. De Cinemizer Plus is gecertificeerd voor de iPhone en vanaf maart te koop voor een nog onbekende prijs. Maar aangezien de voorganger van de Cinemizer Plus 370 euro kostte, zal het geen goedkoop speelgoed zijn.

Voor de video-out-functie is een eveneens gecertificeerde chip aanwezig. Je krijgt op elk ‘brillenglas’ een maximale resolutie van 640 x 480 pixels te zien, die optioneel ook een 3D-weergave mogelijk maken. De bril is bedoeld voor films, games en 3D-content. Een gewone bril is voor de meeste brildragers niet nodig, want de Cinemizer Plus kan tot 3,5 dioptrie (plus en min) corrigeren. De ingebouwde batterij gaat ongeveer vier uur mee.

Meer info: cinemizer

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 januari 2009, 15:30
Categorie Accessoires
Onderwerpen bril, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.