Apple weerlegt kritiek van Nokia met nieuwe video over Nokia N97 Mini

Apple heeft nog een extra filmpje gepubliceerd, waarin ze de claim van Nokia weerleggen dat Nokia-toestellen geen last hebben van een antenneprobleem.

nokia antenneIn reactie op de antenneproblemen van de iPhone 4 publiceerde Apple een aantal filmpjes, waarin werd aangetoond dat andere smartphones soortgelijke problemen hebben. Eén kritiekpuntje daarbij was dat het om relatief oude toestellen ging: de drie voorbeelden van Apple waren al een paar maanden oud. Nokia werd niet direct aangevallen, maar reageerde wel: ze hebben zoveel ervaring met toestellen maken dat het antenneprobleem bij de Nokia’s niet voorkomt. En bovendien: prestaties gaan bij Nokia altijd vóór design. Apple zag het als een schot voor open doel en maakte een extra filmpje, om aan te tonen dat Nokia-toestellen ook last hebben van het probleem.

In een filmpje laten ze zien dat de 7 streepjes van de relatief nieuwe Nokia N97 Mini afnemen naar 3 streepjes bij onjuist vasthouden. Er is wel een verschil tussen de iPhone 4 en andere toestellen: de iPhone 4 is gevoelig bij aanraking op één punt, terwijl je de toestellen van andere merken met je hand moet omsluiten. In een video (niet gemaakt door Apple) blijkt trouwens wel dat de Samsung Galaxy S ook een probleem heeft bij aanraking op één punt.

Wat vreemd is aan deze nieuwe video, is dat ‘antennagate’ voor de veel mensen alweer een gepasseerd station is. Apple heeft er zelf belang bij dat mensen het probleem vergeten, maar toch brengen ze nu weer zelf terug in de publiciteit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juli 2010, 12:56
Categorie Achtergrond
Onderwerpen antenne, nokia

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.