NetShare verdwijnt na korte tijd weer uit App Store

De applicatie NetShare is na korte tijd alweer uit de App Store verdwenen. Mogelijk voorzag Apple problemen met mobiele operators, omdat het met NetShare mogelijk is om de 3G-verbinding van de iPhone als modem voor meerdere laptops te gebruiken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

NetShareHet lijkt wel alsof Apple haastig zoveel mogelijk applicaties de App Store inpompt, om er pas later nog eens goed naar te kijken. NetShare, waarmee je de 3G-verbinding van de iPhone kunt gebruiken om te internetten met je laptop, verdween al na een paar uur weer uit de App Store. NetShare is gemaakt door Nullriver, die we beter kennen als maker van Installer. De applicatie biedt een SOCKS5-proxy waar je laptop verbinding mee kan maken, zodat de iPhone dienst doet als modem. Mobiele operators zien dat niet graag gebeuren; ze zien liever dat gebruikers een apart data-abonnement voor hun laptop afsluiten.


Dat is waarschijnlijk ook de reden waarom NetShare (€7,99) zo snel weer uit de App Store is verdwenen. Apple biedt zelf niet de mogelijkheid om de iPhone als modem te gebruiken en er is weinig kans dat ze dat in de toekomst zullen toestaan. De enige manier waarop NetShare kan terugkomen is via het onofficiële circuit.

Het bijzondere van NetShare is overigens, dat meerdere laptops via één en dezelfde 3G-verbinding kunnen internetten, waardoor het dataverkeer de pan uit kan rijzen. Er is overigens al een eerdere methode beschikbaar om je iPhone als draadloos modem te gebruiken, maar daarvoor is wel een jailbreak vereist.

Informatie

Laatst bijgewerkt
2 november 2009 om 1:32
Categorie
Diensten

Reacties: 32 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.