Vimeo laat je voortaan video’s uploaden vanuit iOS-webbrowser

De mobiele website van videodienst Vimeo heeft een makeover gekregen, waardoor het voortaan mogelijk is om vanuit je Safari-browser te uploaden.

Safari Vimeo video uploadDe mobiele website van videodienst Vimeo heeft een flinke makeover gekregen. Met de vernieuwde website lijkt Vimeo een poging te doen om de iOS-app overbodig te maken. Zo is het voortaan bijvoorbeeld mogelijk om vanuit je iPhone-browser een video te uploaden. De gehele mobiele site voelt voortaan ook meer aan als een app. Met een knop rechtsboven in het scherm kun je bijvoorbeeld naar een zijmenu, die wordt geopend zonder dat er een extra pagina geladen moet worden.

De vernieuwde website heeft ook een contextgevoelige knap linksboven in het scherm. Deze toont in eerste instantie een vergrootglas waar je op kunt tappen om de zoekfunctie te openen, maar de knop verandert in een pijl waarmee je terug naar boven kan zodra je naar beneden scrollt op een pagina. Zit je middenin een specifieke handeling, dan is de knop een kruisje waarmee je de actie middenin kan annuleren.

Vimeo’s mobiele website bood hiervoor nog geen manier om gemaakte video’s te uploaden, maar iOS-browser Safari heeft al enige tijd deze mogelijkheid. In iOS 6 voegde Apple namelijk de optie om mediabestanden naar sites te versturen toe aan Safari. Onder andere de mobiele site van Facebook benut deze optie.

Mobiele site: Vimeo.com

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 mei 2013, 11:56
Categorie Apps
Onderwerp vimeo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.