XCOM Enemy Within

Strategiegame XCOM: Enemy Within uitgebracht voor iOS

Onze favoriete iPad-game van 2013 heeft een vervolg gekregen. XCOM: Enemy Within staat vanaf vandaag in de App Store.

XCOM Enemy WithinDe iPhone, iPad en iPod touch zijn vanaf vandaag een strategiespel rijker: het geroemde XCOM: Enemy Within is namelijk in de App Store verschenen. Enemy Within verscheen origineel op de pc en spelcomputers als uitbreidingspakket voor XCOM: Enemy Unknown – een game die afgelopen jaar ook voor iOS werd uitgebracht. Enemy Within is echter als zelfstandige game voor iOS uitgebracht, waardoor je het origineel niet hoeft te kopen om ermee aan de slag te gaan.

Deze nieuwe telg van XCOM heeft nogal wat te bewijzen: Enemy Unknown won afgelopen jaar de prijs voor beste iPad-game bij de iCulture Awards.

Trailer van de pc-versie.

Enemy Within is speltechnisch grotendeels gelijk aan Enemy Unknown. Je bent wederom de commandant van een team soldaten en moet in beurtelingse gevechten aliens verslaan. Ditmaal zijn het echter niet alleen ruimtewezens waar je het tegen opneemt: er zijn ook een aantal menselijke vijanden in de game toegevoegd. De moeilijkheidsgraad in Enemy Within zorgt wederom voor een uitdaging, waardoor een verkeerd gemaakte zet kan leiden tot de permanente dood van een soldaat.

Met een prijskaartje van €11,99 is XCOM: Enemy Within een relatief dure iOS-game. Maar net als bij Enemy Unknown geldt: dit is een volwaardig spel, wat grotendeels gelijk is aan de eerder verschenen pc-versie. De iOS-versie is de helft goedkoper dan de pc-variant op Steam.

Uitgever 2K waarschuwt in de App Store: je hebt voor Enemy Within minstens een iPad 3, iPad mini 2 of iPhone 5 nodig. Je kunt de game wel kopen op oudere apparaten, maar zal niet in staat zijn om hem hierop te spelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 november 2014, 9:13
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.