MiniSuit maakt alvast beschermhoes voor iPad 5

Accessoiremaker MiniSuit heeft een beschermhoes gemaakt voor de iPad 5. Die komt qua design overeen met eerdere geruchten over een smallere schermrand, zoals bij de iPad mini.

minisuit logoAccessoiremaker MiniSuit heeft alvast een beschermhoes gemaakt voor de iPad 5. Ze baseren zich daarbij op specificaties die wel vaker rondgaan als Apple aan nieuwe producten werkt. De accessoiremakers krijgen de specificaties vroegtijdig in handen, zodat ze alvast kunnen beginnen met de productie van hoesjes.

Ze lopen daarbij het risico dat de preproductiemodellen niet helemaal overeenkomen met het uiteindelijke product, maar kunnen ook een financiële slag slaan als ze straks vroegtijdig beschermhoezen kunnen verkopen. En de extra publiciteit is natuurlijk ook nooit weg, want wie had er vóór vandaag van MiniSuit gehoord? Accessoiremakers zoals MiniSuit baseren zich daarbij vaak op gelekte informatie. Als Apple zelf de informatie beschikbaar zou stellen, zouden ze dat eerder doen aan A-merken die meedoen aan het Made for iPad-programma. Volgens MiniSuit zijn de gegevens afkomstig van een betrouwbare bron. Het leidde tot een hoesje die klopt met de eerdere geruchten.

Als het allemaal klopt wordt de iPad 5 smaller dan de vierde generatie iPad. Qua design zal de iPad 5 meer op de iPad mini gaan lijken, met een smallere schermrand. Aan de achterkant van de hoes zit een extra gaatje voor de microfoon. Ook dat is een verandering ten opzichte van de iPad 4, waar de microfoon bovenop het apparaat zit. De iPad 5 zou verder dunner zijn en hoekiger randen hebben zoals de iPad mini. De geruchten wekken de indruk dat Apple de componenten van de iPad drastisch moet aanpakken, om een dunner schermpaneel en kleinere chips te kunnen toepassen.

minisuit case

Wanneer de iPad 5 op de markt komt is nog een raadsel. Er wordt gesproken over maart, juni of oktober. De meeste geruchten gaan uit van een introductie in de herfst, maar MiniSuit rekent op juni.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 februari 2013, 12:04
Categorieën Accessoires, Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.