WWDC-gerucht: Magic Trackpad te vroeg uitgelekt

Een onverwacht apparaat is gelekt voorafgaand aan de WWDC-keynote: de Magic Trackpad, een randapparaat voor de Mac met multi-touch aanraakgevoelig oppervlak.

magic trackpadVanavond is het zover: de keynote van Steve Jobs op WWDC. We publiceerden eerder al een overzicht van geruchten die rondom WWDC circuleren: naast de nieuwe iPhone en iPhone OS zouden ook bestaande apparaten zoals de Apple TV een update kunnen krijgen. Maar niemand had nog rekening gehouden met een totaal nieuw apparaat: een multitouch trackpad, dat je als los accessoire kunt gebruiken. Het design lijkt op het Apple Keyboard, maar in plaats van toetsen is er een aanraakgevoelig oppervlak aanwezig.

Via Bluetooth maak je verbinding met je Mac. De ervaringen die Apple met de iPhone/iPad en met de trackpad op de MacBooks heeft opgedaan zijn er ongetwijfeld in verwerkt. John Gruber vertelde eerder al dat Apple een “multi-touch trackpad gadget” in ontwikkeling had en MacRumors ontdekte een handelsmerkaanvraag voor ‘Magic Trackpad’.

magic trackpad

iphone hdEen minder geloofwaardig gerucht is dat er een poster van de iPhone HD zou zijn uitgelekt, maar daarbij bleek al snel dat het om een nepfoto ging. Zekerheid of de volgende generatie iPhone inderdaad iPhone HD gaat heten hebben we vanavond pas. Om 18:45 uur zitten we samen met OMT klaar voor een videoverslag. De homepage van iPhoneclub schakelt rond die tijd automatisch over naar een live-pagina waar op je de videostream kunt bekijken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juni 2010, 12:14
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen geruchten, trackpad, wwdc 2014 uitgelicht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.