Wolfenstick: bedien Wolfenstein vanaf een tweede iPhone

Wolfenstick is een applicatie waarbij je twee iPhones met elkaar kunt verbinden, zodat je op de ene iPhone Wolfenstein 3D Classic speelt en op de andere iPhone de spelbediening uitvoert.

wolfenstickSommige uitvindingen zijn niet handig of praktisch, maar gewoon leuk ‘omdat het kan’. De Wolfenstick van Alex Winston is zo’n uitvinding. Met deze iPhone-applicatie kun je Wolfenstein 3D Classic op een tweede iPhone bedienen via de audiopoort. Beide iPhones zijn via een kabeltje met elkaar verbonden.

Leuk voor als je toevallig twee iPhones hebt liggen, maar voor de meeste mensen niet realistisch om een tweede iPhone voor aan te schaffen. Het idee om via de audiopoort allerlei zaken bedienen is slim uitgedokterd: zelfs de bewegingen die de accelerometer doorgeeft zijn via de kabel te ontvangen. Maar tegelijk heeft deze oplossing ook een uiterste houdbaarheidsdatum, die snel dichterbij komt.

Als iPhone firmware 3.0 beschikbaar is wordt het mogelijk om via Bluetooth veel makkelijker verbinding tussen twee iPhones te maken. Alex heeft een iets praktischer oplossing, die binnenkort in de App Store verkrijgbaar is: uRemote. Deze applicatie kan samen met een simpele IR-adapter gebruikt worden om apparaten via je iPhone te bedienen. Het gaat dan om apparaten die je normaal gesproken met een losse afstandsbediening gebruikt, zoals de tv of de stereo. Eerder schreven we ook al over iData, een kastje waarmee je gegevens kunt uitwisselen via de audiopoort.

Meer info: Alex Winston

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 april 2009, 12:17
Categorie Accessoires
Onderwerp wolfenstein

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.