Ontwikkelaars kunnen Push Notifications nu live testen

Apple heeft een e-mail naar geregistreerde iPhone-ontwikkelaars uitgestuurd om duidelijk te maken dat ze kunnen beginnen met het live testen van Push Notifications.

badgeApple heeft een e-mail naar geregistreerde iPhone-ontwikkelaars uitgestuurd om duidelijk te maken dat ze kunnen beginnen met het live testen van push-notificaties. “Start testing your applications using the Apple Push Notification service today”, valt er in de e-mail te lezen.

“Log in to the iPhone Dev Center and review the Apple Push Notification Programming Guide and Getting Started video.” Team Agents kunnen inloggen op het iPhone Developer Program-portaal en de testfunctie inschakelen. In de e-mail roept Apple ontwikkelaars ook op om lid te worden van de Apple Developer Forums en fouten die ze ontdekken te rapporteren via de Apple Bug Reporter.

Met Apple’s Push Notification-dienst kunnen ontwikkelaars straks waarschuwingen naar gebruikers sturen, zelfs wanneer hun applicatie niet actief is op de iPhone. Zo kun je een geluidje te horen krijgen of een pop-up in beeld zien wanneer er een bericht binnenkomt. Het kan ook minder opdringerig: door een genummerde ‘badge’ op het applicatieicoon te tonen. Apple biedt Push Notifications aan als alternatief voor achtergrondprocessen, met als argument dat het de batterij minder belast.

Erica Sadun heeft op Ars Technica al uitleg gegeven hoe je Push Notifications kunt gebruiken om Twitter-updates naar iPhone-gebruikers te sturen.

Via: Apple Insider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 april 2009, 13:22
Categorie Apps
Onderwerpen notificaties, ontwikkelaars, pushberichten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.