‘4,7-inch en 5,5-inch iPhone 6 tegelijk verkrijgbaar’

De 5,5-inch iPhone 6 komt samen met de 4,7-inch iPhone 6 in september op de markt, aldus Bloomberg.

iPhone 6 dicksonApple begint in juli met de productie van twee nieuwe iPhones: een iPhone 6 met een 4,7-inch-scherm en een tweede iPhone 6 met 5,5-inch-scherm. Dit stelt Bloomberg op basis van anonieme bronnen. Volgens deze bronnen zal Apple beide iPhones mogelijk in september gaan verkopen. Een opmerkelijke uitspraak: eerdere geruchten wezen er op dat de 4,7-inch iPhone 6 in september komt, gevolgd door de 5,5-inch-variant later in het jaar.


Een productiestart in juli betekent in elk geval één ding: volgende maand zullen er waarschijnlijk veel meer onderdelenfoto’s naar buiten lekken. Hoewel we op flink wat afbeeldingen al hebben gezien hoe de iPhone 6 er uit gaat zien, zijn er nog relatief weinig onderdelen naar buiten gekomen. De meeste foto’s tonen dummy’s, oftewel mockups gebaseerd op schematische tekeningen waarvan onduidelijk is of ze van Apple zijn.

De iPhone 6 wordt volgende de bronnen ronder en dunner dan voorgaande modellen. In eerdere afbeeldingen van dummy’s zagen we deze rondingen al terug, al is het uiteraard nog de vraag of deze onderdelen zijn gebaseerd op het echte werk. De dunnere vormfactor zorgt er volgens Bloomberg voor dat de iPhone 6 moeilijker te produceren is. In theorie kan dat leiden tot productietekorten. De iPhone-productie gaat wel vaker gepaard met complicaties: Foxconn noemde de iPhone 5 eerder nog het meest gecompliceerde apparaat dat ze ooit maakten.

Reacties: 27 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.