SteelSeries Stratus: compacte gamecontroller voor iOS 7 aangekondigd

Steelseries heeft de SteelSeries Stratus aangekondigd, een kleine gamecontroller voor iOS 7 die ook 100 dollar kost.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

stratusNa de Logitech Powershell en MOGA Ace Power is er een derde gamecontroller voor iOS 7 aangekondigd. Verrassend of niet: ook deze kost $100, maar de insteek is weer totaal anders. De SteelSeries Stratus is draadloos te gebruiken en maakt via Wi-Fi verbinding met je iPhone of iPad. Deze controller heeft console-achtige knoppen met een d-pad, twee analoge sticks en vier drukgevoelige knoppen. Je krijgt er een beschermhoes bij die tevens dienst doet als houder voor extra grip. En je kunt via Bluetooth vier controllers aan elkaar koppelen.

Een pluspunt van deze nieuwe MFi-controller is de flinke batterijduur van 10 uur. Bovendien is dit model ook geschikt voor de iPad, terwijl de Logitech en MOGA-controllers qua vormgeving alleen rekening houden met de iPhone en iPod touch. Maar er zijn ook nadelen: de kleine behuizing is minder comfortabel in het gebruik en het prijskaartje is nogal hoog voor het gebodene. Toch vindt de website TouchArcade, die de SteelSeries Stratus al even aan de tand mocht voelen, dat dit zonder twijfel de beste controller is.

steelseries-stratus

De Stratus werkt bijvoorbeeld goed samen met Apple’s Lightning-naar-digitale-AV-adapter, zodat het spelen van games op je tv-scherm goed mogelijk is. Bij de twee andere controllers werkt dat iets omslachtiger via AirPlay, waardoor je een lichte vertraging krijgt. SteelSeries heeft tot nu toe vooral producten gemaakt voor hardcore-gamers, zoals de Sensei-muis met bijbehorende headset.

Als je wilt kun je de SteelSeries Stratus al in pre-order bestellen voor $99,99.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.