Widgets, Spotlight en games: binnenkort op de iPhone

Bij het bladeren door het bestandssysteem op de iPhone zijn iconen ontdekt voor widgets en voor Spotlight, de zoekfunctie die ook op de Mac aanwezig is.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iconenAls je in de iPhone-scene zit heb je vast van iFuntastic gehoord, een tool waarmee je door het bestandssysteem van de iPhone kunt bladeren. Jimmie Geddes van iPhoneology gebruikte het tool en ontdekte opmerkelijke icoontjes: widgets.png, spotlight-full.png en spotlight-keyboard.png. Hoewel het geen sluitend bewijs is, lijkt het toch overtuigend dat de zoekfunctie Spotlight en widgets straks beschikbaar komen op de iPhone. Daarnaast is er bewijs dat er games aankomen.

De icoontjes zijn te vinden in de map /System/Library/CoresServices/SpringBoard.app/. SpringBoard is de applicatie die ervoor zorgt welke iconen er op het startscherm verschijnen. De aanwezigheid van twee Spotlight-iconen wijst erop dat de zoekfunctie ook beschikbaar komt voor de iPhone. Het zou handig zijn om in ieder geval je contacten te kunnen doorzoeken. Spotlight werd geïntroduceerd in Mac OS Tiger, in 2005. Widgets zijn al aanwezig in het Dashboard van Mac OS X. Ze geven snel toegang tot veelgebruikte functies, zoals het weerbericht, de klok en een rekenmachine.

Een andere ontdekking is te vinden in het localisatiebestand van iTunes. Daar vinden we de strings: “Are you sure you want to remove the selected game from your iPhone?” en “Are you sure you want to remove the selected games from your iPhone?”. Dat is wel een heel sterke aanwijzing dat Apple straks games voor de iPhone via iTunes beschikbaar gaat stellen.

Apple heeft daarnaast My iTunes Widgets gelanceerd, maar daarbij gaat het om iets heel anders: kleine add-ons voor websites die zichzelf updaten en die je kunt gebruiken op sociale netwerksites en blogs. Zo kan iedereen zien welke muziek je luistert en welke tv-shows je kijkt. De My iTunes Widgets kunnen worden toegevoegd aan elke Flash-ondersteunde website en zijn ook via een rss-feed te volgen.


Via: iPhoneology

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 13:37
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen game, spotlight, widgets

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.