Patent voor extern geluid op iPod en iPhone

Apple heeft een patent aangemeld, waarbij het luisteren naar muziek kan worden onderbroken door omroepberichten, zoals in een vliegtuig.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

OmroepberichtStel je zit in een vliegtuig met oordopjes in en de piloot gaat iets omroepen – dat er zware turbulentie aankomt, bijvoorbeeld. Luister je via het on-board-entertainmentsysteem van het vliegtuig, dan wordt de muziek tijdelijk gedempt, zodat je de mededeling goed kunt horen. Op de iPod en iPhone is iets soortgelijks gepland: je hoort een omroepbericht ook via je persoonlijke speler.

Het is onderdeel van een patent dat Apple heeft ingediend, rond meerdere methoden voor het integreren van extern geluid. Niet alleen wordt de beluisterde muziek onderbroken, maar het externe geluid kan zelfs worden opgenomen, zodat je kunt terugspoelen om het nogmaals te beluisteren. Wat het nut hiervan is, blijft voorlopig nog onduidelijk. Is het inderdaad alleen voor vliegtuigen bedoeld, of zou het ook kunnen worden gebruikt wanneer een politieauto met megafoon door de straat rijdt om je voor een gevaarlijke gaswolk te waarschuwen? Mis je het omroepbericht, dan kun je gewoon even terugspoelen.

Lees het patent hier.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 13:36
Categorie Apps
Onderwerpen muziek, notificaties, patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.