Whistle: activiteitentracker met iPhone-app voor je hond

De Whistle is een activiteitentracker speciala bedoeld voor je hond. Je hangt het apparaatje aan de halsband, waarna je ziet hoeveel hij beweegt.

Whistle honden activiteitentrackerWhistle is een activiteitentracker vergelijkbaar met de Jawbone Up, Nike Fuelband en Fitbit Flex, maar met één zeer wezenlijk verschil: dit nieuwe apparaatje is niet voor jou bedoeld, maar voor je hond. Door de Whistle aan de halsband van je hond te bevestigen kun je in detail bijhouden hoeveel hij op een dag gemiddeld beweegt. De makers willen het op deze manier makkelijker maken om bijvoorbeeld te ontdekken of je hond bijvoorbeeld fysieke problemen heeft, omdat hij minder op een dag beweegt dan een week geleden.

Whistle iPhone-appDe iPhone-app geeft aan wanneer je hond gelopen, gespeeld of geslapen heeft. Hebben anderen de app ook geïnstalleerd, dan zie je wie op welk moment met de hond aan het lopen is. De Whistle verbindt met je iPhone via Bluetooth 4.0, waarvoor minstens een iPhone 4S is vereist. Deze Bluetooth-methode is zo zuinig dat de batterij het 10 dagen achter elkaar volhoudt.

Een activiteitentracker voor je hond is wellicht niet iets dat je zomaar zou bedenken, maar toch is de Whistle niet de enige in zijn soort. De Ridigulous Smart Collar beloofde eerder al iets soortgelijks, maar dan in een volledige halsband. De Whistle is enkel een rond apparaat dat je aan een halsband hangt, waardoor hij makkelijker om ook kleinere honden past. De Whistle is met een prijs van €99,95 ook iets goedkoper dan de 135 dollar kostende Smart Collar. Voor 20 dollar kun je de naam van je hond ook op de tracker laten zetten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 juni 2013, 8:47
Categorie Accessoires
Onderwerp quantified self

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.