‘Weinig verbeteringen in Apple Kaarten-app door interne strubbelingen’

De Apple Kaarten-app krijgt in iOS 8 nauwelijks verbeteringen. Interne politiek en chaotisch projectmanagement zouden de oorzaak zijn.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ios-8-locatie-delenIn iOS 8 komen enorm veel verbeteringen. Functies waar we lang naar hebben uitgekeken, zoals widgets en makkelijk je locatie delen in iMessage (zie foto). Maar één onderdeel kwam niet ter sprake in onze serie iOS 8 uitgelicht: verbeteringen in de Apple Kaarten-app. Apple Maps kreeg wat verbeteringen voor Chinese gebruikers en er wordt achter de schermen gewerkt aan betere indoor navigatie, maar voor eindgebruikers was er weinig nieuws om zich op te verheugen. De oorzaak lijkt binnen Apple te liggen.

Volgens bronnen binnen Apple komt het door interne politiek en chaotisch projectmanagement dat er niets nieuws voor Apple Kaarten kon worden aangekondigd. “Veel ontwikkelaars hebben het bedrijf verlaten en de geplande verbeteringen voor de iOS 8-release kwamen niet op tijd af”, vertelde een bron aan TechCrunch. De schuld ligt vooral bij projectmanagers, zowel aan de business- als aan de engineering-kant. “Taken werden slecht gepland en ontwikkelaars moesten meermaals wisselen tussen projecten”. Een andere bron van Techcrunch meent dat niet het vertrek van ontwikkelaars het grootste probleem was, maar dat planning, projectmanagement en interne politiek de boel in de weg zat.

apple-maps-probleem

Er werd de afgelopen maanden gesproken over allerlei verbeteringen, zoals meer nuttige plaatsen, betere aanduidingen van luchthavens, parken en andere voorzieningen en een strakkere interface voor de Kaarten-app. Openbaar vervoer-informatie is ook een functie waar veel mensen op zitten te wachten. Ondertussen is Apple Kaarten wel iets verbeterd ten opzichte van de eerdere versie, waarin informatie soms niet klopt. Maar Apple komt nog steeds niet in de buurt van z’n grootste rivaal, Google Maps.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2014, 0:00
Categorie Apple
Onderwerpen apple kaarten, apple maps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.