saffierglas lagen

‘iPhone 6 heeft schermproblemen door saffiertekort en backlight’

Apple heeft dit jaar relatief weinig saffierglas voor de iPhone 6 met 5,5-inch-scherm. Het model wordt waarschijnlijk uitgesteld.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

saffierglas lagenApple heeft voor het einde van 2014 genoeg 5,5-inch saffierschermen voor tussen de 1,35 miljoen en 2,25 miljoen iPhone 6L-modellen. Dit beweert Digitimes op basis van onderzoek. Het onderzoek doet vermoeden dat Apple inderdaad nog even moet wachten met de grotere iPhone 6: zelfs met 2,25 miljoen schermen heeft Apple namelijk niet genoeg om de gebruikelijke verkoopstart van een nieuwe iPhone te ondersteunen. Reuters benadrukt de beperkte schermleveringen: Apple zou niet genoeg iPhone 6-schermen hebben, wat effect kan hebben op de mogelijke iPhone 6-aankondiging op 9 september. Volgens Reuter is echter sprake van problemen met de backlight.

Volgens geruchten werkt Apple op het moment aan twee versies van de iPhone 6: één met een 4,7-inch-scherm en een tweede ‘6L’-model met een 5,5-inch-scherm. Digitimes verwijst in het onderzoek alleen naar de schermen voor de iPhone 6L. Andere bronnen wezen er al op dat deze 5,5-inch iPhone 6 misschien pas volgend jaar verschijnt. De productieaantallen bij GT Advanced lijken dit te bevestigen: Apple’s productieproces lijkt zich nog in een te vroege fase te bevinden om de iPhone 6 dit jaar te introduceren. De productie van 5,5-inch saffierschermen zou ook pas in augustus zijn gestart. Ondertussen zijn Apple’s saffierfabrieken ook bezig met een heel ander product: gisteren bleek nog dat er veel saffier is besteld voor een ‘sieraad’.

Reuters zegt dat Apple in juni en juli de productie van de iPhone 6 moest staken, omdat de backlight voor problemen zorgde. Apple probeerde met een nieuwe backlight het scherm van de iPhone nog dunner te maken, maar dit mislukte uiteindelijk. De dunnere iPhone 6-schermen waren namelijk niet helder genoeg, waardoor Apple alsnog een extra backlightlaag moest toevoegen.

Met saffierglas zou het scherm van de iPhone 6 veel steviger en krasbestendiger zijn. We hebben de voordelen van saffier in een eerder artikel uitgebreid besproken.

Het is nu afwachten wat Apple exact van plan is met de iPhone 6. In recente geruchten werd gesproken over een iPhone 6 zonder saffierglas, maar met een krachtige A8-chip en NFC. Andere berichten wijzen er op dat alleen de high end-modellen van de iPhone 6 een saffierscherm krijgen, wat betekent dat er veel minder saffier nodig is. Dat lijkt ook haast wel nodig: Apple heeft namelijk een recordaantal van 80 miljoen iPhones besteld bij productiepartners.

De nieuwe berichten over Apple’s saffiervoorraad zijn afkomstig van Digitimes, een bron die dicht op de fabrikanten in Azië zit. Daardoor hebben ze het alleen soms ook bij het verkeerde eind. Fabrikanten zitten immers dicht op het vuur, maar weten niet wat Apple’s plannen voor de lange termijn zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 augustus 2014, 14:30
Categorie Geruchten
Onderwerpen iPhone 6, saffierglas

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.