t-mobile

T-Mobile gaat Edge-netwerk in Nederland gebruiken

T-Mobile is gestart met het gebruiken van Edge voor mobiel internet in Nederland. Dit is dubbel zo snel als internet via GPRS.

t-mobileT-Mobile is gestart met het aanbieden van Edge in bepaalde gebieden waar geen 3G of 4G beschikbaar is. Volgens de provider wordt het Edge-netwerk uitgerold in het noorden, oosten en zuiden van Nederland, in plaatsen zoals Emmeloord, Assen en Venray.

Op de plekken waar Edge wordt aangeboden, was eerst alleen GPRS te gebruiken voor mobiel internet. Met Edge verhoogt T-Mobile de snelheid van mobiel internet op plekken zonder 3G en 4G. T-Mobile zegt op het supportforum het volgende over Edge:

De praktische data snelheid op 2G is 45kbps; net genoeg om te Whatsappen en emails te versturen (tekst). De praktische data snelheid op EDGE is het dubbele van 2G (ca. 100Kbps); genoeg om te browsen, Facebooken, en radio streaming.

Het kan volgens T-Mobile nog even duren tot Edge in alle betreffende gebieden te gebruiken is. Rond november zou de uitrol moeten zijn afgerond, maar deze datum is volgens de operator onder voorbehoud.

T-Mobile is niet de eerste provider die het Edge-netwerk gebruikt: in 2011 zei Vodafone het netwerk ook te willen gebruiken, en in 2012 deed KPN hetzelfde.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 augustus 2014, 9:28
Categorie Providers
Onderwerpen edge, t-mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.