Weinig iPhone-nieuws op laatste Apple-keynote op Macworld

Apple deed op de laatste keynote van Macworld 2009 relatief weinig aankondigingen. Alleen nieuwe versies van iWork en iLife en een nieuwe 17 inch Macbook werden aangekondigd.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

macworld_2009Apple eindigde de keynote op Macworld 2009 met zanger Tony Bennett, die ons toezong “The Best Is Yet To Come”. De bezoekers waren intussen in slaap gesust met aankondigingen over iWork, iLife en een nieuwe 17″ MacBook Pro. Een spectaculaire aankondiging bleef uit: er werd niets gezegd over Snow Leopard, een nieuwe Mac mini, nieuwe iMac, iPhone nano of Apple netbook. Voor wie onze liveblog gemist heeft of geen zin heeft om het complete verslag door te lezen volgt hier een korte samenvatting van de aankondigingen.

Apple kondigde op Macworld 2009 wel nieuwe versies van iLife en iWork aan. Losse onderdelen daarvan, zoals iMovie, Garageband en Keynote kregen diverse nieuwe functies en thema’s. Voorbeelden zijn gezichtsherkenning in iPhoto en de mogelijkheid om muzieklessen via Garageband te volgen. Eind januari komt er een pakket in de winkel waarmee bestaande Mac-gebruikers in één keer kunnen upgraden naar Leopard, iWork 09 en iLife 09. De enige hardware-aankondiging was een 17 inch MacBook Pro die superdun (0,98 inch) en volgens Apple ook superlicht is (3 kilo).

Voor de iPhone waren er slechts twee aankondigingen: de mogelijkheid om nu via 3G gebruik te maken van de iTunes Music Store en een nieuwe applicatie Remote Keynote (€0,79) waarmee je presentaties vanaf de iPhone kunt bedienen. Wat iTunes betreft waren er nog twee andere aankondigingen: de complete collectie is vanaf eind eerste kwartaal 2009 zonder DRM verkrijgbaar en er komt verschil in prijsstelling: naast de huidige standaardprijs van $0,99 wordt het ook mogelijk om nummers voor $0,69 en $1,29 te kopen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 november 2009, 23:58
Categorieën Apple, Round-up
Onderwerpen aankondiging, apple, macworld

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.