Weerdienst AccuWeather gooit hoge ogen met nieuw design

Weerdienst AccuWeather heeft van haar rommelige iPhoneapp een fraaie en praktische weerapp voor iPhone gemaakt.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

accuweatherAccuWeather kennen we vooral als leverancier van weergegevens bij verschillende applicaties, zoals Live Weer, Weather HD (nu Clear Day Free) en siri-alternatief Zypr. Zo zouden we bijna vergeten dat de weerdienst ook een eigen app heeft. Nou ja, vergeten… Dat had misschien ook iets te maken met het gedateerde uiterlijk dat de app had. Na een update heeft AccuWeather echter een strak design en een aantal fijne nieuwe functies. Techsite Wired noemde AccuWeather na de update zelfs mooier en bruikbaarder dan hun twee favorieten, Yahoo Weather en Dark Sky. De opzienbarende metamorfose valt overigens niet bij iedereen in goede aarde. Tech-journalisten mogen dan enthousiast zijn, in de App Store staan juist veel recensies van mensen die niet kunnen wennen aan het nieuwe ontwerp.

Het vernieuwde AccuWeather heeft een aantal prettige animaties en functies, waarvan we een aantal al kennen van andere weer-apps. Denk aan geanimeerde regen of sneeuw en de overgangen tussen het dag- en nachtthema op basis van de lokale tijd. Prettig aan de app is ook dat je het hoofdscherm zelf kan inrichten. Naast jouw weerlocaties kun je namelijk precies aangeven welk type weerberichten je wil zien – denk aan luchtvochtigheid, windsnelheid of UV-sterkte – maar ook in welke volgorde deze zichtbaar moeten zijn.

Op veel gegevens kun je tikken om meer informatie uit te vouwen of op een andere manier weer te geven. Nieuw is ook het weerbericht voor de komende 72 uur, te vinden onder Verwachting per uur. Bij de Verwachting per dag kan je wederom zelf kiezen. Hier kan je selecteren voor hoeveel dagen je het aankomende weer wil zien, variërend van 1 tot 15 dagen. Op de kaart beneden zie je een strakke buienradar, waarop je snel ziet of er regen of storm aankomt.

overzichtsydney

Op de leukste nieuwe functie moeten we echter helaas nog even wachten, namelijk een bedienbare knop met het weerbericht van minuut tot minuut, tot op jouw straat nauwkeurig. Hiermee kan je de weersomstandigheden van de komende 120 minuten bekijken, simpelweg door over de ronde cirkel met het aantal graden te vegen. Deze functie is momenteel alleen voor locaties in de VS beschikbaar, en komt later dit jaar naar Europa en andere delen van de wereld. Voor het bericht maakt de app volgens de makers gebruik van allerlei ingewikkelde data van radars, luchthaven-meters en installaties langs de weg. Maar op je iPhone-scherm ziet het er gelukkig helemaal niet ingewikkeld uit. Daar zijn regen en sneeuw simpelweg paarse stukken in de ronde cirkel en lees je zinnen als “over 84 minuten gaat het regenen” of “over 3 minuten houdt de sneeuwbui op”.

Voor dat weerbericht met die bijzondere knop moeten we dus nog even geduld hebben, maar ook zonder die optie is AccuWeather fraai en uitbreid genoeg om eens uit te proberen. Alle informatie wordt op een prettige manier weergegeven, en dat je veel onderdelen naar eigen smaak kunt aanpassen helpt ook. De gratis versie van AccuWeather heeft volgens de App Store reclames, maar bij het testen zijn wij geen storende advertenties tegengekomen. Mocht jij ze toch vinden en je eraan ergeren: voor €2,69 maak je AccuWeather advertentievrij.

Downloaden: AccuWeather (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 23:08
Onderwerp weerbericht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.