Wattpad signaleert trend: korte verhalen in opkomst

Wattpad signaleert een groei in het lezen van korte verhalen. De website zag de consumptie van korte verhalen met 251 procent groeien in het afgelopen kwartaal.

wattpad ipadGaan mensen dikke boeken lezen op hun iPad, of geven ze toch de voorkeur aan kortere verhalen? Volgens een onderzoek van Wattpad naar leesgedrag, zijn de korte verhalen enorm in opkomst. Wattpad onderzocht de ereading-consumptie op de website, waar maandeljks meer dan 150.000 nieuwe boeken en verhalen worden geüpload. De groei in de categorie ‘Short Stories’ is daarbij enorm: een groei van 251% in vergelijking met voorgaand kwartaal. Daarnaast blijkt de categorie ‘Humor’ enorm te zijn gegroeid (149%). De nieuwe categorie ‘Historical Fiction’ (+88%) blijkt het ook goed te doen, wat misschien te maken heeft met de hype rond het koninklijke huwelijk.

whatpad categorieToch is WattPad niet doorslaggevend voor wat er in de rest van de boekenindustrie gebeurt. WattPad is een website waar mensen hun eigen pennenvruchten kunnen uploaden, niet een website waar uitgevers op basis van talent en marktvraag bepalen wat er in de winkels komt. De categorieën Mystery/Suspense, Spiritual, Fantasy en Paranormal zijn dan ook bovenmatig aanwezig. De grootste categorie is Romance, met bijna 300.000 bijdragen. Wattpad keek ook naar de tags die mensen aan hun boeken en verhalen meegeven. De grootste groei werd gesignaleerd bij de tags angels, war, dreams, music, witches, magic en history.

Downloaden: WattPad (gratis, universele app)

wattpad smartphones

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 mei 2011, 12:58
Categorie Apps
Onderwerpen diefstal, ebook, inbraak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.