Man betaalt 1600 dollar voor vier iPhone-doosjes

Een man uit Manhattan is opgelicht toen hij vier iPhone 4's wilde kopen. De doosjes die hij door een vriend liet ophalen bij de verkoper, bleken leeg te zijn.

iphone boxIedereen weet dat een aanbieding die té aantrekkelijk lijkt, meestal niet waar blijkt te zijn. Toch zijn er altijd nog mensen die erin intrappen, zo blijkt uit de ervaringen van een inwoner van Manhattan. Hij zag een advertentie op Craigslist, de Amerikaanse tegenhanger van Marktplaats, waarin vier iPhone 4’s werden aangeboden voor 400 dollar per stuk. Het leek de man wel wat, maar omdat de verkoper in Wichita (Kansas) woonde schakelde hij een vriend in, die daar in de buurt woonde.

De man stuurde een cheque van $1.600 naar zijn vriend en maakte een afspraak met de verkoper. Daarna volgde de cruciale fout: de vriend overhandigde wel de 1.600 dollar aan de verkoper, maar vergat in de doosjes te kijken…

wichita kansasDe dozen bleken alleen een handleiding en een oplader te bevatten en toen de vriend van de verkoper verhaal wilde halen kreeg hij van de verkoper te horen dat hij moest ophoepelen met de dreiging dat hij een wapen op zak had. Het advies van de lokale politie? Je moet oppassen als je spullen online koopt van vreemden. Politieagent Doug Nolte: “Dit is een situatie waar iemand met opzet is opgelicht”. Maar dankzij “ouderwets politiewerk” kon de 29-jarige boef toch in de kraag worden gevat.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 mei 2011, 12:41
Categorie Achtergrond
Onderwerp oplichting

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.