WappZapp start in april met Netflix-concurrent

WappZapp start in april met WappZapp Plus, een betaaldienst die concurreert met Netflix.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

wappzapp-3Video-app WappZapp zal vanaf april met Netflix gaan concurreren. Dit heeft de ontwikkelaar bekendgemaakt tegenover NU.nl. Voor 8 euro per maand kun je onbeperkt kijken naar een selectie aan films, series en documentaires via de nieuwe WappZapp Plus-functie. Het is vanuit de app mogelijk om de video’s via AirPlay op een Apple TV te tonen. Het aanbod zal enigszins afwijken van Netflix: WappZapp moet het voornamelijk doen met Europese series, documentaires en klassieke films.

WappZapp heeft afspraken gemaakt met A-Film, uitgever van ondermeer de Lord of the Rings-films, Der Untergang en Brokeback Mountain. Over andere partners is nog niks bekend, maar er wordt volgens de ontwikkelaar onderhandeld met de BBC, Disney en eOne.

Met een prijskaartje van 8 euro per maand kost de WappZapp Plus evenveel als Netflix. De dienst zal waarschijnlijk eerst moeten groeien voordat hij de directe concurrentie kan aangaan: Netflix heeft op het moment afspraken met meer filmdistributeurs, waaronder ook Disney. Bovendien heeft Netflix een op zichzelf staande Apple TV-applicatie, terwijl WappZapp is beperkt tot AirPlay. Wellicht dat de geruchten over een App Store voor de Apple TV daar later verandering in zullen brengen.

Downloaden: WappZapp.TV (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 23:07
Categorie Uncategorized
Onderwerp wappzapp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.