Waarschuwing: Marktplaats-advertentie anySIM bevat virus

Op Marktplaats biedt een zekere Mr. Dev iPhone nu al anySIM voor 1.1.1 aan. Maar het bestand dat wordt aangeboden bevat een virus. Niet uitproberen dus!

MarktplaatsWe ontvingen een tip van Paul, die waarschuwt voor een gevaarlijke advertentie op Marktplaats. Een zekere Mr. Dev iPhone uit Schoonhoven biedt daarin gratis de anySIM-unlock aan. Gratis je iPhone met firmware 1.1.1 unlocken, het klinkt te mooi om waar te zijn. Je hoeft alleen maar even een rar-bestandje te downloaden. Maar die blijkt volgens Paul een virus te bevatten. Pas dus op!

Volgens de advertentie gaat het om anySIM, waarvan de broncode pas over een paar dagen beschikbaar wordt gesteld. De applicatie is volgens de aanbieder alleen geschikt voor Windows XP. Niet uitproberen dus. We hebben Marktplaats gewaarschuwd dat de advertentie in strijd is met de regels, maar dat heeft meestal niet zoveel zin (blijkt uit eerdere ervaringen waarin we illegale software-cd’s hebben gemeld).

Je kunt de advertentie vinden door op Marktplaats te zoeken naar iPhone 1.1.1. Mochten er nog meer van dit soort advertenties opduiken: geef je verstand voorrang en niet je nieuwsgierigheid. Als er software-unlocks beschikbaar komen worden ze gemeld op de bekende Mac- en iPhone-sites en niet op Marktplaats.

Bedankt, Paul!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 oktober 2007, 23:00
Categorie Achtergrond
Onderwerpen firmware, unlock

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.