iPhone-kloon CECT heeft zelf last van namaak

CECT maakt iPhone-klonen en heeft daarmee een goede reputatie opgebouwd. Maar nu wordt het bedrijf zelf getroffen door klonenmakers die de CECT-telefoons namaken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

CECT P168China Electronic Communication Technology (CECT) is een van de bedrijven die zich heeft gespecialiseerd in het namaken van mobiele telefoons. Het bedrijf heeft een goede reputatie bij retailers en consumenten, maar krijgt nu zelf te maken met klonenmakers. Langs de Pearl River Delta in China staan talloze ondergrondse fabrieken, die de toestellen van CECT namaken.

CECT is zelf gevestigd in de Chinese hoofdstad Beijing en is in handen van investeerders uit Hong Kong. Om aan de enorme vraag naar iPhones te voldoen produceren de ondergrondse fabrieken een hoop nagemaakte iPhones onder de merknaam CECT. Ze kosten tussen de $72,50 en $241,50 per stuk. Dat kopers makkelijk voor de gek kunnen worden gehouden, blijkt uit een verhaal op Epoch Times: een man kocht in Hong Kong een iPhone Q380, die door de verkoper in Shenzhen was aangeraden als het nieuwste iPhone-model. Pas toen het toestel niet helemaal bleek te voldoen, nam de koper een kijkje op internet om te ontdekken dat hij was opgelicht: er betaat helemaal geen Q380-uitvoering van de iPhone.

Een verslaggever van Oriental Daily News kwam erachter dat veel telefoons in het industriegebied van Shenzhen van het type ‘brand sticking’ zijn: elk gewenst logo kan er op verzoek van koper op worden geplakt. De lokale KvK weet van niets en wil dat graag zo houden: ze hebben nog geen klachten ontvangen over nagemaakte iPhones, maar beloven de situatie in de gaten te houden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 april 2012, 11:47
Categorie iDevices
Onderwerp kloon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.