Vreemdgaan met de iPhone in Saturday Night Live

Afgelopen zaterdag was in Saturday Night Live een filmpje te zien waarin de iPhone-promotievideo van Apple op de hak werd genomen. In het filmpje laat Fred zien hoe makkelijk je met de iPhone kunt vreemdgaan.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Saturday Night LiveHet Amerikaanse tv-netwerk NBC liet zaterdagavond in Saturday Night Live een ongebruikelijke reclamevideo over de iPhone zien. De sketch speelt zich, geheel in stijl met de recente promotiefilmpjes, af voor een zwart doek in een voetgangersgebied. Op YouTube is het filmpje alweer offline gehaald, maar bij NBC zelf is ‘ie nog te zien ook verdwenen.

Bijzonder aan het hilarische filmpje van NBC is in ieder geval wel dat er een gehackte iPhone wordt getoond. Cabaretier Fred Armisen vertelt in het filmpje hoe hij zijn iPhone gebruikt om een Frans-Canadees meisje die hij via Cirque du Soleil heeft ontmoet, te verbergen voor zijn vrouw. Tijdens een etentje met zijn (uiteraard) zwangere vrouw moet hij een tekstbericht verbergen die hij van haar heeft ontvangen. Maar omdat de Contact-applicatie van de iPhone zo geavanceerd is, kan hij gemakkelijk de naam veranderen zodat zijn vrouw nergens achter komt. Klinkt wel een beetje als onhandig vreemdgaan, waar we eerder over schreven.

Sommige websites zagen alweer spoken en dachten met iPhone firmware 1.1.2 van doen te hebben, want hoe is anders die mysterieuze blauwe widget onderaan het scherm te verklaren? Wel eens van Installer.app gehoord? Fred zegt in het filmpje zelf dat hij Erica Sadun’s postings leest en weet hoe hij iconen op het startscherm kan aanpassen. Helaas heeft NBC Universal het filmpje wegens copyright-overtreding van YouTube gehaald, maar via de eigen website van NBC was deze iPhone-spoof nog wel korte tijd te zien.

Update: Ook op de website van NBC lijkt het filmpje te zijn weggehaald.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 november 2007, 14:51
Categorie Achtergrond
Onderwerpen erica sadun, firmware, opmerkelijk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.