Voorkom zand en vuil in je iPhone-headsetpoort

Instructables heeft een manier bedacht om zand en vuil in je headset-opening te voorkomen. Maar het is de vraag of je je met de oplossing wel op straat wilt vertonen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

HeadsetEr is al veel gezegd en vooral geklaagd over de oortelefoonaansluiting van de iPhone. Die is zo diep gelegen, dat je er normale oordopjes niet in kunt gebruiken. Maar er is nog een ander probleem: kijk je in de headsetpoort, dan kun je bij wijze van spreken het hele binnenwerk van de iPhone bekijken. Zand, stof en ander vuil bedreigen daardoor het scherm en andere vitale onderdelen. De website Instructables heeft daarom een handige oplossing bedacht, die helaas wel één nadeel heeft: het ziet er niet uit.

In plaats van een gapende headsetpoort steekt er namelijk een rubberen stompje uit de iPhone. Amerikanen kunnen daar prima mee leven: als je in de VS rondloopt zie je nog regelmatig mobiele telefoons met uitschuifbare antenne. Bij ons zijn antennes al zeker vijf jaar verbannen uit het straatbeeld. Toch zou je volgens Instructables maatregelen moeten nemen: één regendruppel in de headsetpoort zou al fataal kunnen zijn. Uitgangspunt voor dit doe-het-zelf-project is een overbodige 3,5 mm plug, bijvoorbeeld van dat Philips-oortelefoontje uit de jaren 80 waar je niet meer mee gezien wilt worden. Nadat je de plug hebt afgeknipt maak je er met epoxyhars een antennevormig bolletje bovenop, zodat je de plug makkelijk kunt verwijderen als je muziek wilt luisteren.

Leuk klusje voor de zaterdagmiddag: kijk op Instuctables voor de stappen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 december 2007, 17:03
Categorie Accessoires
Onderwerpen headset, plugin

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.