Voorbeeld: iPhone als webserver

De weblog docpool.org/iphone draait op een iPhone, waarbij de iPhone als webserver wordt gebruikt. Je vindt er ook tips hoe je dit voor je eigen weblog voorelkaar krijgt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

WebserverEen webserver op de iPhone draaien is niet nieuw, want dat kan dankzij Apache al via de Installer. Maar wie het zelf werkend wil krijgen en wel eens bewijs wil zien dat het daadwerkelijk werkt, kan terecht op docpool.org/iphone. Dit is een blog die rechtstreeks vanaf een iPhone draait, aangevuld met tips hoe je zoiets ook zelf voorelkaar kunt krijgen.

De maker van docpool.org/iphone gebruikt daarvoor: iPhone firmware 1.0.2 (hoewel het ook onder 1.1.1 moet werken), Terminal, BSD-subsystem, Apache, PHP en MobileTextEdit. Als je nog steeds neit gelooft dat deze weblog vanaf een iPhone draait, kun je hier nog meer bewijs zien. Op de weblog vind je ook voldoende uitleg. Zoek je nog naar een zinvolle andere toepassing van een iPhone als webserver, dan kun je ook zorgen dat de webserver je muziekcollectie draadloos op de iPhone aanbiedt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 1:43
Categorie Achtergrond
Onderwerpen firmware, iPhoneclub, server

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.