iPhone nano: nep of echt?

Volgens de Nederlandse website gadgetzone.nl zijn er spionagefoto's van de iPhone nano opgedoken. Maar volgens ons is het een product uit het Verre Oosten: knappe namaak, meer niet.

iPhone nanoVolgens de Nederlandse website gadgetzone.nl zijn er foto’s opgedoken van de iPhone nano, een kleine uitvoering van de iPhone. Deze lijkt sterk op de normale iPhone maar is nog geen 8 cm lang in plaats van 11,5 cm. De Amerikaanse bron die de foto’s heeft laten uitlekken bezweert dat de foto’s echt zijn. Gelukkig houdt de website zelf ook rekening ermee dat er misschien een Photoshop-artiest aan het werk is geweest, of dat een Chinese fabrikant een knappe mini-variant heeft gemaakt.

Verschillende websites vermoeden dat deze iPhone nano nep is. Tuurlijk, het lijkt precies op de iPhone en je moet wel heel knap zijn om een complete serie foto’s zodanig te Photoshoppen, dat het echt lijkt (hoewel, sinds ik de Liquify-functie in Photoshop heb ontdekt, verbaas ik me nergens meer over). Toch is het vreemd dat Apple een iPhone nano uitbrengt die een directe kopie van de echte iPhone is, zonder ook maar een paar kleine verbeteringen door te voeren. Volgens gadgetzone.nl heeft dit toestel 4GB flashgeheugen en daarmee zou het extra geloofwaardig worden, want was Apple immers niet gestopt met het produceren van de 4GB-variant van de grote iPhone?

Wat de foto’s ook verdacht maakt, is dat ze afkomstig zouden zijn van “iemand binnen Apple”. Maar waarom dan een merkloos Windows-toetsenbord op de achtergrond en een beeldscherm die duidelijk niet door Apple is geproduceerd? Natuurlijk mag een Apple-medewerker ook wel eens uit de band springen en een Windows-desktop kopen, maar het maakt het allemaal niet geloofwaardiger. Wij gokken erop dat de maker van deze MP4 Player, die eerder dit jaar al op de IFA te zien was, wat knopjes heeft aangepast om het meer op de iPhone te doen lijken.

Wat ons betreft valt deze iPhone nano definitief door de mand op de onderste foto: rechts zie je twee gaatjes om een nekkoordje te kunnen bevestigen. Dat is bij Apple nooit vertoond, maar is iets wat je op toestellen uit het Verre Oosten wél veel ziet.

Wat denken jullie?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 oktober 2007, 20:24
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen nano, nep

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.