‘Vooral iPad 2 kreeg upgrade naar iOS 5’

Analistenbureau Localytics heeft gekeken hoeveel mensen inmiddels iOS 5 hebben geïnstalleerd. Uit dit onderzoek blijkt dat inmiddels 1 op de 3 iOS-devices het nieuwe OS gebruikt. De iPad 2 werd het meeste geüpgraded.

iOS 5Je kunt lastig om het succes van iOS 5 heen: toen het nieuwe OS vorige week beschikbaar kwam zorgde dit voor serverproblemen bij Apple en gigantisch veel internetverkeer in onder andere Engeland. Analistenbureau Localytics heeft onderzocht hoeveel gebruikers inmiddels de stap naar iOS 5 hebben gemaakt. Zij kwamen er achter dat 1 op de 3 apparaten al draait op het nieuwe OS en dat vooral bezitters van de iPad 2 de overstap hebben gemaakt.

Localytics vergeleek het gebruik van iOS op 17 oktober met dat van 12 oktober, de dag dat iOS 5 uitkwam. Ze zagen hierdoor hoeveel mensen er in de tussentijd zijn geüpgrade naar iOS 5. Ze hebben het resultaat samengevat in de onderstaande staafgrafiek. 36 procent van de iPad 2-bezitters installeerde iOS 5, het hoogste aantal in de grafiek. De iPhone 4 zit een procent lager. Je vindt iOS 5 het minst terug op de vierde generatieiPod Touch: slechts 17 procent maakte van de update gebruik.

Localytics iOS 5

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 oktober 2011, 13:55
Categorie iOS
Onderwerpen analyse, ios 5

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.