‘Volgende generatie iPhone krijgt schermresolutie 960 x 640 pixels’

Volgens een Tsjechische website krijgt de volgende generatie iPhone een scherm met een resolutie van 960 x 640 pixels. Ook zal er de In Plane Switching-technologie worden toegepast.

schermDe Tsjechische website Superiphone.cz beweert de volgende generatie iPhone onder de microscoop te hebben gelegd om de pixeldichtheid te bepalen. Volgens deze site gaat Apple voor de volgende generatie iPhone een scherm met een resolutie van 960 x 640 gebruiken, voorzien van In Plane Switching-technologie (IPS).

IPS werd ook al bij de iPad toegepast. Apple zegt daarover in lovende bewoordingen:

De weergave op het […] IPS-hogeresolutiedisplay is opvallend helder en scherp. […] dankzij de IPS-displaytechnologie (in-plane switching) is de beeldhoek met 178° gewoon groot te noemen. Dus hoe je ‘m ook houdt, het beeld is altijd even mooi, met perfecte kleuren en een geweldig contrast.

Het aantal pixels in het scherm van de nieuwe iPhone wordt daarmee viermaal zo groot als bij de iPhone 3GS. Apple heeft op de nieuwe iPhone een enorm hoge pixeldichtheid gerealiseerd, in vergelijking met andere telefoons.

iphone scherm microscoop

Via: Engadget
De afbeelding bovenaan dit bericht is een iPad, geen volgende generatie iPhone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 mei 2010, 22:08
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen microscoop, scherm

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.